opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

In totaal 11 optredens waren er te zien en te horen tijdens ons onderlinge solistenconcours 2017. Dit was minder als andere jaren. Hiervoor zijn wel een aantal redenen aan te wijzen en hopelijk is er volgend jaar weer een voller programma.

De afdeling slagwerk was vertegenwoordigd met 3 solisten, en de blazers (dus) met 8 deelnemers.

Jurylid Jan Peeters maakte van elk optreden een uitgebreid rapport en Maartje Pinckaerts begeleidde wederom diverse solisten op de piano. Enkele deelnemers speelden een solo met begeleiding via een cd.

Het juryrapport bestaat uit 10 rubrieken, nl.: 1) Muzikale uitvoering, = de opvatting van het muziekstuk, 2) Dynamiek = de verschillen tussen zacht en hard , 3) Frasering, d.w.z. de ‘zinsopbouw’, 4) Articulatie, 5) Ritmiek, 6) Tempo, 7) Techniek, 8) Zuiverheid, 9) Klankniveau = de instrumentklank, en 10) Klankgehalte, = de ‘volheid’ van de klank.

Het spreek voor zich dat de jeugd op een aantal fronten nog niet het niveau van een geoefende blazer/slagwerker kan halen. Maar alleen meedoen is al heel belangrijk. Het is voor veel muzikanten, zelfs ook voor professionals, een hele overwinning om alleen voor het publiek te gaan staan en dan een stuk muziek te spelen. Dat is wezenlijk anders dan je partij in het korps uit te voeren. Als je het alleen aandurft dan maakt het je altijd sterker als muzikant.

De bekendmaking van de resultaten was als altijd een spannend moment. Niet alleen voor de muzikanten zelf, maar ook ouders en andere familieleden zijn erg benieuwd.  

Nadat iedereen zijn jury rapport heeft ontvangen is er nog gelegenheid om nadere toelichting te vragen aan het jurylid Jan Peeters, en hij neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van de opmerkingen.

   

 

De bekers gingen naar de volgende deelnemers/sters:

 

                               Blazers                       Slagwerk

 

Jeugd afdeling :      Jaike Henkes             (geen deelnemers)

3e afdeling      :      Loes Derix                 Teun Nagel

2e afdeling      :      Demi Boerekamp       (geen deelnemers)

 

 

De wisselbekers voor de beste score per sectie gingen naar:

 

  Demi Boerekamp (blaasinstrumenten)

 

  Teun Nagel (slagwerkinstrumenten)

 

 

Klik binnen het tekstkader voor meer foto’s .....

 

Onderling Solistenconcours 23 april 2017.

        geplaatst :
04 oktober