opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

23-12-2007 Kerstconcert

 

Op zaterdag 22 december stond het jaarlijks Kerstconcert op het programma. Georganiseerd door de deelnemende verenigingen Fanfare en Drumband St. Jozef, gemengd koor Corde et Animo, jongerenkoor Jubilo en kinderkoor De Heidezangertjes.

Het werd wederom en sfeervol maar vooral een vlot lopend programma. De organisatie had er alles aan gedaan om dit waar te maken. Met het openingsnummer stelden de deelnemers zich muzikaal voor. Door ze in de volle spotlights te zetten werd het publiek meteen duidelijk met hoeveel muzikanten ze te maken hadden. Er volgde een afwisselend en vlot lopend programma. Onze Fanfare speelde o.a. het schitterende werk Moment of Moricone. Een compilatie uit de western “Once Upon a Time in the West”. Dit werd in beeld gebracht door een diashow uit de film. Na de pauze speelden zij buiten de gezamenlijke nummers ook het vlotte werk “The best of Pill Collins”. Beide stukken werden, aan het publiek te horen, zeer gewaardeerd. De Drumband speelde twee stukken uit het concours programma. Aangevuld met het sfeervolle nummer “In memoriam”. Als afsluiter voor de pauze speelde zij een stuk in Japanse stijl. Hierdoor ging iedereen goed wakker de pauze in aangevuld met een lekker kopje koffie, thee of fris aangeboden door Zaal “Heidehof”.

Er werd gezamenlijk afgesloten met kerstnummers die het publiek uit volle borst mee zong.

 

De organisatie had er weer vele uren werk in gestoken. De complimenten aan deze groep.

Zij kunnen terug kijken op een geslaagd Kerstconcert.   Bekijk de foto’s...

 

 

13-12-2007 Uitnodiging Nederlands kampioenschap.

 

Onze drumband is uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap op zaterdag 9 februari te Winterswijk. Dit naar aanleiding van het behalen van een 1e prijs met lof en promotie naar de eerste divisie op het bondsconcours van 8 december te Etten-Leur.

Dit kampioenschap wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen, KNFM. De uitnodiging hiervoor werd overhandig op 12 december door onze voorzitter Willy van Mierlo tijdens een verrassende serenade door de fanfare aan de drumband. Op dezelfde avond moest tevens door de groep besloten worden of er gebruik werd gemaakt van deze uitnodiging. Dit i.v.m. de bedenktijd van drie dagen. In goed overleg met de groep onder leiding van Frank Rademakers werd besloten om van deze uitnodiging gebruik te maken. Onze drumband staat op dit moment op de derde plaats van de Nationale Ranking top 15. Podium, 2e divisie.

 

 

08-12-2007  Drumband behaald 1e prijs met lof en promotie.

 

Op zaterdag 8 december nam onze drumband deel aan de podium wedstrijd van de Brabantse bond te Etten-Leur. Al het werk dat er het afgelopen jaar was ingestoken werd beloond met 90,67 punten. Goed voor een 1e prijs met lof, en promotie naar de 1e divisie.

 

De generale repetitie van 7 december was een laatste test of toch wel alles klopte. Op deze avond was de drumband van Harmonie St. David uit Voerendaal te gast. Zij staan eveneens onder leiding van Frank Rademakers. Het goed opgekomen publiek wist van beide optredens te genieten. Waaronder oud leden die kwamen kijken wat er van de drumband geworden was. Ook was er de diploma uitreiking van de geslaagde slagwerkers.  Zie foto’s

 

Op de concoursdag werd er s' morgens nog gerepeteerd. Hierna werd het instrumentarium in een geconcentreerde sfeer ingeladen. Deze sfeer was er direct weer, na een ontspannen reis, toen de muzikanten uit de bus stapten en het instrumentarium in gereedheid brachten. De groep trok zich voor het optreden nog even terug voor een peptalk van Frank Rademakers. Na afloop van dit gesprek werd iedereen door elkaar opgepept en stapte ze vastberaden richting podium alsof er een rugby team het veld op ging in plaats van muzikanten op het podium.

Na afloop van het optreden werd er kritisch terug gekeken naar waar het nog beter had gekund. Maar zonder een wijzende vinger. Na twee uur wachten was er bij de bekendmaking van de uitslag een duidelijk hoorbare ontlading bij de muzikanten en het meegereisde publiek.

Dirigent Frank Rademakers was na afloop dan ook zeer tevreden over het behaalde resultaat. Na terug keer was er dan ook reden voor een feestje. Het bleef nog lang onrustig in Someren-Heide....

Voor de meeste leden was dit hun eerste concours, maar daar was niets van te merken. Om tot deze prestatie te komen hebben alle leden zich voor de volle honderd procent ingezet. De voorbereidingen er omheen zijn door diverse leden uitgevoerd. Van instrumentarium tot presentatie. Het gehele plaatje moest kloppen.

 

De drumband bedankt iedereen die meegewerkt heeft aan dit succes.

Van leden van de vereniging tot de vrijwilligers in De Bunt en verenigingen die hun tijd in de Bunt hebben afgestaan zodat onze extra repetities door konden gaan.   

Bekijk de foto’s...      

 

 

01-12-2007  Vervoer instrumentarium

 

Wie onze vereniging bezig heeft gezien bij een optreden zal zich misschien afvragen hoe en door wie wordt dat instrumentarium vervoerd.

In het verleden werden wij hierbij geholpen door “Het Oude Ambacht” uit Someren-Heide. Wij zijn hen hier altijd dankbaar voor geweest. De vereniging groeit en hiermee ook ons instrumentarium. Hierdoor was er te weinig plaats in de vrachtwagen van “Het Oude Ambacht”. We moesten op zoek naar een grotere vrachtwagen. Gelukkig staan er in Someren-Heide altijd mensen klaar om elkaar te helpen. Wij hebben dan ook een helpende hand gevonden bij Jos en Annie Meevis Smulderslaan 7 Someren-Heide.

 

 

21-12-2007  Feliciteerden wij met hun 25 jarig huwelijk.

 

Hein en Bets van de Kerkhof

25 jaar te samen 25 jaar op stap

zoiets noem ik pas reclame voor medezeggenschap.

 

 

25-11-07 Geslaagd

 

In de week van  19 t/m 23 november zijn er op de muziekschool weer examens afgenomen.

Ook van onze vereniging waren er vele kandidaten. Waarvan er een zelfs met lof geslaagd is.

Door de vele leerlingen die we op de muziekschool hebben kun je zien dat onze vereniging steeds groeiende is met vele getalenteerde en enthousiaste muzikanten. Wij als bestuur zeggen dan ook van Harte Gefeliciteerd en nog veel plezier en succes met het muziek maken.

 

Blazers

Stan van de Kruijs   A - diploma op trompet

Saskia van de Kerkhof   A - diploma op bugel

Sam Klaver   B - dipoma op trombone

 

Slagwerk

Frank van Mierlo   A - Kleine Trom

Martijn Claessens   A - Kleine Trom

Wybe Eijsbouts   A - Kleine Trom

Wouter van de Kerkhof   B - Kleine Trom

Maikel van de Boomen   A - Mallets  met LOF

Kevin Meeuws   A - Mallets

Rein Klaver   A - Mallets

Martijn  Meeuws   A - Drumset

 

 

11-11-2007 Slagwerkconcert Groot Someren

 

Na lang zoeken naar een passende datum en locatie was er eindelijk het Slagwerkconcert Groot Someren dat georganiseerd werd door de vier slagwerkgroepen van de gemeente Someren. Somerenslust, Willibrordus Lierop, Juliana Someren-Eind en St. Jozef Someren-Heide.

De middag werd gepresenteerd door Erik Hesius, voorzitter van Willibrordus uit Lierop. Het vele publiek dat naar de slagwerkgroepen kwamen kijken en luisteren werd een gevarieerd programma voor-geschoteld. De vier verenigingen hadden er alles aan gedaan om goed voor de dag te komen. Dit was dan ook te horen en te zien. Deze middag was een voorbeeld van wat vier verenigingen kunnen bereiken als zij een avondje rond de tafel gaan zitten. Het was dan ook prettig samen werken. De Bunt is een prima locatie gebleken voor dit soort evenementen. Met dank aan alle vrijwilligers die dit concert mogelijk hebben gemaakt. Deze middag is vast voor herhaling vatbaar. Patrick maakte de volgende reportage.   Zie foto,s...

 

 

04-11-2007 Everard Winters Festival

 

Op zondag 3 november nam onze fanfare deel aan het Everard Winters Festival. Een jaarlijks terugkerend festival dat gehouden werd in de Ruchte in Someren. Onze fanfare was dit jaar aan de beurt om het festival te openen na een welkoms woord van de voorzitter van de Kleine Kring Joop Kummeling. De Fanfare wist op een dus danige manier te musiceren  dat na afloop van het optreden tevredenheid heerste bij de muzikanten en dirigent Erik Roefs. Het viel deze middag op dat onze vereniging rijk is aan jeugdige muzikanten. Dus toekomst is er zeer zeker. Gefeliciteerd met jullie optreden.

 

 

13-10-2007 Nederlands kampioenschap solisten

 

Op zaterdag 13 oktober namen zes leden van onze drumband deel aan het NK slagwerk voor solisten te Elburg. Deze Nederlandse kampioenschappen worden erkend door de drie landelijke muziekorganisaties FKM, KNFM en NFCM. Ook Patrick was erbij om alle mooie momenten vast te leggen.  Zie foto,s...

 

Uitslagen:
Maikel van de Boomen:  Nederlands kampioen jeugddivisie multipercussion

Martijn Meeuws:  Nederlands kampioen 5e divisie kleine trom

Jeroen van den Eerenbeemt:  Nederlands kampioen 4e divisie marimba

Rob van de Boomen:  3e plaats 3e divisie marimba

Duo Patrick Vlassack / Guido Pouwels:  2e plaats 1e divisie multipercussion

Guido Pouwels:  3e plaats 1e divisie marimba

 

 

07-10-2007 Geslaagd Kleine Kring Festival

 

Op zondag 7 oktober nam onze drumband onder leiding van Frank Rademakers en jeugddrumband onder leiding van Guido Pouwels deel aan het Kleine Kring Festival.

Uniek voor onze vereniging was dat de jeugddrumband dit jaar voor de eerste keer mee deed aan dit festival. En niet onverdienstelijk, want zij wisten met maar 1 puntje achter onze drumband te eindigen die de wisselbeker net als vorig jaar mee naar Someren-Heide wist te nemen. De middag werd gepresenteerd door onze eigen ladyspeaker Marga Nagel.  Zie foto,s...

 

 

 

03-10-2007 Jeugdslagwerkfestival Lierop.

 

Op zondag 30 september had onze jeugddrumband een drukke dag. Op de voormiddag was er voor hen het eerste optreden in de huidige samenstelling in de Bunt. Het was eerst nog wat onwennig op het schitterende podium van de Bunt. Maar aan het optreden te zien voelden ze zich al snel thuis. Een groot applaus van het publiek was dan ook op zijn plaats. Om 13:00 uur waren de jeugdleden alweer in Lierop voor hun volgende optreden. Op dit jeugdslagwerk festival werd er zeer goed gespeeld en wisten zij achter Willibrordus uit Lierop te eindigen die deze middag als winnaar uit de bus kwam. Na een drukke dag was er tevredenheid over het behaalde resultaat bij de slagwerkers en bij dirigent Guido Pouwels.  Zie foto,s...

 

 

29-09-2007 Zeer geslaagde dienstenveiling.

 

De commissarissen van onze vereniging hielden op 29 september een goed bezochte dienstenveiling in de Bunt. Honderd diensten werden er geveild door de veilingmeesters Willy en Fons. Het kooplustig publiek wist de diensten in een vlot tempo binnen te halen. Na het eerste blok was er een korte pauze met een optreden van het het duo “Den Erremoei” waarin Heinz van Dillen centraal stond. Na dit optreden stond het publiek weer in de startblokken om hun unieke kansen binnen te slepen. De tweede pauze werd opgevuld door de Heise Guus Meeuwis. Hij kreeg het publiek in een dusdanige feest stemming dat een polonaise niet uit kon blijven. Het enthousiaste publiek werd op afstand gehouden door een ingehuurde politie agent. Het derde blok van diensten ging wederom zonder moeite van de hand met hier en daar verrassende uitschieters wat bedragen betreft. Na de afsluiting werden Jan en Annie de Laat op de voorgrond gezet en bedankt voor meer dan een jaar fantastische opvang van onze vereniging in de periode dat gemeenschapshuis de Bunt verbouwd werd. Hierna zorgde “de Bessembloazers” nog voor een vrolijke noot om de dienstenveiling feestelijk af te sluiten.  Zie foto,s...

We zijn op zoek naar reacties van kopers en aanbieders. Zie veiling.

 

 

20-10-2007 Een half jaar www.fanfaresomerenheide.nl

 

Onze vereniging had tot aan april dit jaar nog geen website. Hier is vaak over gesproken, maar daar is het bij gebleven. Totdat de nieuwe commissarissen groep aan het werk ging, zij hebben het laatste zetje gegeven om deze op te zetten. Een dienstenveiling kan niet zonder website, was hun stelling. En dit is dan ook gebleken. Alleen al in de maanden september en oktober is onze website meer dan 2000 keer bezocht. Hierbij heeft de toen actuele dienstenveiling natuurlijk een grote rol gespeeld.

Er is voldoende activiteit binnen onze vereniging om onze website interessant te maken om regelmatig te bezoeken. We blijven dan ook doorgaan met het plaatsen van nieuws. Het fotoalbum zal aangevuld worden zodra er foto,s beschikbaar zijn van de diverse activiteiten. Het gastenboek zal door jullie zelf interessant gemaakt moeten worden om te lezen.

Heb je zelf iets leuks of heb je ideeën voor onze site, laat het dan even weten. Stuur je bericht naar de webmasters.

 

 

30-09-2007 Bestuur en leden feliciteren de commissarissen.

 

Halverwege 2006 is onze commissarissen groep uitgebreid met meerdere enthousiaste personen. Na een jaar van voorbereiding hebben zij hun eerst activiteit in deze samenstelling achter de rug. Het is een dienstenveiling geworden waar je u tegen zegt.  Niets was voor deze mensen te veel om hier een groot succes van te maken. Als vereniging moet je dan ook heel blij zijn dat er zulke mensen achter je staan.

Wij willen de commissarissen bedanken en feliciteren met hun vakkundig georganiseerde dienstenveiling. De prettige samenwerking die we hebben ervaren is hopelijk van lange duur.

 

 

07-09-2007 Bedankt

 

Ben Tinnenmans gaat onze vereniging verlaten. Ben was vanaf 1995 tot 2005 commissaris en daarna als vrijwilliger actief in onze vereniging. Actief was hij zeer zeker binnen de commissie vlooienmarkt en oud ijzer alwaar hij veel werk verzet heeft om extra inkomsten voor onze vereniging binnen te krijgen. Hier-mee hebben we menig jeugdlid van instrument kunnen voorzien.

Wij bedanken Ben voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan.

 

 

18-08-2007 Nederlands kampioenschap

 

Naar aanleiding van de uitstekende resultaten op het solistenconcours van de Brabantse bond in Tilburg van 10 maart zijn er zes solisten uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap op zaterdag 13 oktober in Elburg. De volgende solisten nemen hier aan deel:

Maikel van de Boomem:  Multipercusion

Martijn Meeus:  Kleine trom

Jeroen van den Eerenbeemt:  Marimba

Rob van de Boomem: Marimba

Patrick Vlassack: Multipercusion

Guido Pouwels:  Multipercusion en Marimba

 

 

01-08-2007 Geslaagd

 

Er zijn voor de vakantie diverse muzikanten geslaagd voor hun diploma aan de Academie voor Muziek en Dans. Wij feliciteren:

Mendy Pouwels, Inge van Mierlo, Marit van de Boomem, Kevin Boone, Rick van Tulden, Jeroen van den Eerenbeemt en Guido Pouwels.

 

 

29-06-2007 D-examen slagwerk

 

Op dinsdag 26 juni was er in het Munttheater in Weert het openbaar D-examen voor slagwerk. Voor ongeveer 200 bezoekers werd het examen programma gespeeld door Guido Pouwels en Lennard Nijs. Beide muzikanten behaalde het D-diploma met lof. Dit was tevens de afsluiting van hun opleiding bij de AMD. Het komende jaar zal Guido Pouwels zijn opleiding voort zetten op het conservatorium in Utrecht. Het programma werd afgesloten met een optreden van het slagwerkensemble van de muziekschool. Er werd in dit ensemble afscheid genomen van diverse leden waaronder Patrick Vlassack, een lid van onze drumband die ook zijn opleiding het komend jaar voort gaat zetten op het conservatorium in Utrecht. Wij wensen Guido en Patrick heel veel succes met hun studie.

 

 

16-06-2007 Peeltoernooi

 

Zaterdag 16 juni nam onze drumband deel aan het Meister Rongen Peeltoernooi. Het Peeltoernooi is een jaarlijks muziektoernooi voor harmonieën, fanfares, brassbands en slagwerkorkesten uit de peelregio en daarbuiten.  Dit toernooi was een goede voorbereiding voor het bondsconcours in december. Volgens de deskundige jury stonden de gepresenteerde stukken al goed in de grondverf en beoordeelde het optreden met de kwalificatie “goed”. Volgens deze jury was er veel jeugdig talent dat goed benut werd. Met de kritische opmerkingen van de jury weten we nu wat ons na de vakantie te doen staat om op het bondsconcours goed voor de dag te komen.

 

 

15-06-2007 Nieuwe kleding

 

Ons jeugdorkest en de jeugddrumband is sinds kort in nieuwe kleding te zien. Dat iedereen in het nieuw loopt is mogelijk gemaakt door Knipping de Laat. Voor de warme dagen zijn ze uitgerust met een blauw T-shirt en voor de koelere dagen word er een wit shirt met lange mouwen onder gedragen. Op de voorzijde staat het logo van Fanfare St.Jozef en op de achterzijde staat een leuk ontwerp van Nick Meeuws.

 

 

08-05-2007 Vlooienmarkt

 

Zondag 6 mei was onze jaarlijkse vlooienmarkt. op deze zonnige dag wisten vele mensen een weg te vinden langs de vele spullen die door het jaar heen verzameld waren door  de vlooienmarkt commissie. Om 7 uur in de ochtend waren er al leden paraat om te beginnen met het opzetten van de markt. Naarmate de ochtend vorderde arriveerde ook de rest van de leden en werd er hard gewerkt om alles voor 11 uur gereed te krijgen. Na het openings woord van Andre stroomde het terrein vol met kooplustig publiek.

Binnen een paar uur was de familie Nuiten door hun hamburgers en worsten heen. Deze dag is zeer geslaagd mede dankzij de leden en het zeer vele werk dat de vlooienmarkt commissie het afgelopen jaar verzet heeft.

 

 

16-04-2007 Onderling solistenconcours

 

Someren-Heide - Op zondag 15 april werd het onderling solistenconcours gehouden. De solisten hadden niets te klagen wat betreft publiek. Het bijzondere mooie weer weerhield deze mensen niet om te komen luisteren. Zij genoten deze middag van meer dan dertig beginnelingen tot ver gevorderden die onder toeziend oog van de jury Jan Peeters hun ingestudeerde stukken lieten horen. Onder de beginnelingen was er de groep blokfluiters die onder leiding van Gerdie Meeuws hun eerste stukken voor het publiek lieten horen. Onder de solisten waren zowel blazers als slagwerkers, dus voor elk wat wils. Na een lange zit werden de uitslagen bekent gemaakt door de voorzitter die ook de prijzen uit deelde. Dit jaar ging de wisselbeker voor het hoogst aantal punten bij de blazers naar Yvonne van Mierlo. Bij het slagwerk was er een gedeelde winnaar, namelijk Jeroen van den Eerenbeemt en Martijn Meeuws. Deze dag werd georganiseerd door de solisten commissie die  terug kan kijken op een goede geslaagde en keurig verzorgde middag.

 

 

11-04-2007 Solistenconcours Tilburg

 

Op zaterdag 10 maart vond in het Centrum voor amateurkunst in Tilburg het jaarlijks solistenconcours plaats van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. De solisten van drumband St. Jozef uit Someren-Heide wisten hier een zeer goede prestatie neer te zetten. Er waren nog nooit zoveel aanmeldingen in het bestaan van deze drumband. Met elf muzikanten die dertien optredens verzorgden had Someren-Heide een flink aandeel in het deelnemers veld. Alle dertien optredens werden beloond met een eerste prijs, daarvan waren er tien op promotie niveau. Bij deze tien was er zes maal lof van de jury. De solisten werden afgelopen tijd door een vakkundig team begeleid. Bestaande uit Frank Rademakers Guido Pouwels en Patrick Vlassak. Someren-Heide kan terug kijken op een zeer geslaagde dag mede dankzij de behulpzame meegereisde ouders.

 


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

 

Berichten 2007

Dienstenveiling