opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

Berichten 2008


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

 

19-12-2008 Kerstconcert 2008

 

Op vrijdag 19 december stond in Someren-Heide het jaarlijks terugkerend Kerstconcert op het programma. De deelnemende verenigingen, Fanfare St.Jozef met drumband en jeugdrumband, gemengd koor Corde et Animo en jongeren koor Jubilo hadden hun uiterste best gedaan om een leuk programma te brengen.

 

Het concert werd geopend met een gezamenlijk nummer, gevolgd door The Phantom of The Opera gespeeld door de fanfare onder leiding van Erik Roefs. Deze muziek is uit de gelijknamige musical. Het verhaal gaat over een fysiek misvormde genie die onder de naam ’Het spook van de Opera’ de Opera Garnier in Parijs terroriseert om een zangeres die hij lief heeft hogerop te helpen. Na dit schitterende nummer was het de beurt aan gemengd koor Corde et Animo en jeugdkoor Jubilo die hun optreden in elkaar lieten overlopen. Voor de drumband was deze avond het eerste optreden met hun nieuwe dirigent Ronald Gerards. Zij speelden ‘Lord of the Dance’ en het herkenbare nummer ‘Can’t help falling in Love’. Als laatste voor de pauze zong Corde et Animo en Jubilo met muzikale begeleiding nummers uit ‘The Lion King’. Dit optreden werd schitterend aangevuld met met een dansgroep die prachtig uitgedost was in leeuwen kostuum.

 

Na de pauze was er o.a. de jeugddrumband die na ongeveer 15 jaar terug was op dit Kerstconcert, toen onder leiding van Benny Cramers en deze keer onder leiding van Guido Pouwels. Zij speelden twee nummers die bij het publiek zeer goed in de smaak vielen. Na een kerst medley van Corde et Animo speelde de fanfare muziek uit de West Site Story. Het publiek waar- deerde dit schitterende optreden met een groot applaus. Na de toespraak van burgemeester Veltman was er nog een gezamen-lijke muzikale afsluiting en bloemen voor alle dirigenten.

De mensen die ook dit jaar weer het Kerstconcert georganiseerd hebben kunnen terugkijken op een geslaagd concert waar weer heel veel werk in gestoken is.  Bekijk de foto’s...

 

 

05-12-2008 Nieuwjaarsconcert uit de oude doos

 

Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat het eerste, toen nog geheten, Nieuwjaarsconcert gehouden werd in

zaal Greijmans. Aan de opzet van dit concert is in de loop van de jaren flink gesleuteld. Op het concert in

1979 stonden 4 groepen op het programma, de Fanfare en jeugdfanfare, Corde Et Animo en bejaardenkoor

de Heideklanken. In 1982 was er een uitbreiding van de muzikanten door middel van de Drumband onder leiding van Willy vd Einden en de jeugddrumband die toen onder leiding stond van Benny Cramers. Op dit concert werd Gerrit van Zoggel een attentie overhandigd voor het 10 jaar begeleiden van het jeugdorkest.

 

In 1989 stond in zaal Rutjens o.a. jongeren koor ‘The Young Ones’ op het programma. Deze groep is nog steeds actief maar nu onder de naam ‘Justesse’.  Om het jeugdige publiek na afloop van het concert te vermaken maakte op het nieuwjaars concert van 1990 de band ‘Carte Blanch’ met Heise muzikanten hun debuut. Hierna werd het podium van deze zaal te klein en moest men uitwijken naar de tegenover liggende kerk waar het Kerstconcert uitgegroeid is tot een schitterend concert met aankleding van licht, geluid en versiering waar ieder jaar door vele vrijwilligers hard aan gewerkt wordt.

 

 

07-11-2008 Fantastische resultaten op WMC

 

Drie drumband leden Jeroen vd Eerenbeemt, Maikel vd Boomen en Maurice Briels hebben fantastisch gepresteerd op het WMC voor ensembles en solisten in Kerkradeen op zondag 16 november. Deze solisten wisten afgelopen maand ook al Nederlands Kampioen te worden in afzonderlijke divisies.

In de moderne Campus in Kerkrade West vonden op 15 en 16 november voor de derde keer de wedstrijden voor ensembles en solisten plaats in de categorieën: hout/koper, slagwerk, big band en jazzcombo.

Diverse internationale jury teams beoordeelden de solisten en ensembles. Hierbij lag het accent op jonge, ambitieuze muzikanten die een carrière in de muziek overwegen.

Er werd deelgenomen door ensembles en solisten afkomstig van: Muziekscholen, Conservatoria, Muziek verenigingen en onlangs afgestudeerde conservatorium studenten.

 

Uitslagen:

 

Middenklasse:

1e plaats Maikel vd Boomen 90.07 punten

2e plaats Maurice Briels  85 punten

 

Topklasse:

4e plaats Jeroen vd Eerenbeemt  84.4 punten

 

 

04-11-2008 Opname KRO televisieprogramma

 

Op maandag 3 november zijn er in de Bunt opnames gemaakt voor het KRO televisieprogramma Urbi@Orbi. Dit is een KRO programma in een stijl als het tegendraads actueel programma ‘Man bijt hond’ van de NCRV.

In de weken voor kerstmis probeert Urbi@Orbi een authentieke levende kerststal samen te stellen in Nederlands eigen 'Bethlehem': het Friese Bartlehiem. Elke week wordt een ander personage gezocht: de timmerman Jozef, wijzen uit het Oosten en natuurlijk een echte Maria die rond 25 december haar eerste kind ter wereld zal brengen.
In Someren-Heide is wel onze eigen commissaris Jozef te vinden, maar helaas is hij geen timmerman. Hiervoor moest de cameraploeg uitwijken naar Lierop, de woonplaats van timmerman Jozef Looijmans. Onze voorzitter Willy van Mierlo had deze avond de hoofdrol.

 

De uitzending was woensdag 12 november om 17:10 uur op Nederland 2.    Uitzending gemist...

Bekijk de foto’s...

 

 

02-11-2008 Everard Winters Wisselbeker

 

Op zondag 2 november vond in de Ruchte in Someren het Everard Winters Festival plaats

Ook onze fanfare nam hier zoals ieder jaar trouw aan deel en dit kunnen niet alle verenigingen zeggen. Dit jaar namen zij in tegenstelling tot het voorgaande jaren deel in de klasse “Vrije keuze”.

 

Dit betekend dat zij dit jaar geen nummers speelden uit de divisie waar zij op dit moment in uitkomen. Hierdoor konden zij nummers spelen die ook gespeeld weren tijdens het St. Jozef’s Music Fantasy van afgelopen juni.

Een van deze nummers was ‘It’s Oh So Quite’ van Björk dat geweldig werd gezongen door Anita Leenders. Zij was wederom bereid gevonden om samen met de fanfare dit nummer ten gehore te brengen.

De Fanfare speelde onder leiding van Erik Roefs de volgende nummers; It`s oh so quite, I will follow him, Concerto d`amore, I`m so excited.

Aan dit festival namen ongeveer 500 muzikanten deel uit 8 verenigingen. Fanfare St.Jozef viel helaas niet in de prijzen maar hun optreden was zeer zeker de moeite waart. Het aanwezige publiek heeft genoten van hun schitterende optreden. Uitslagen:

 

Traditionele keuze

1e Fanfare Kon. Philharmonie uit Leende

2e Somerenslust uit Someren

 

Vrije keuze

1e Fanfare St. Nicasius uit Heeze

2e Fanfare Poort van Brabant uit Maarheeze

 

Bekijk de foto’s...

 

 

23-10-2008 Nieuwe dirigent Drumband

 

Deze week is bekend gemaakt wie de nieuwe dirigent van de Drumband gaat worden. Na het snelle vertrek van Frank Rademakers is er ook snel actie ondernomen om deze plek weer in te vullen.

Op de repetitie van woensdag 22 oktober is bekend gemaakt dat dit de 29 jarig Ronald Gerards is geworden. Ronald is afkomstig uit Weert en op dit moment woonachtig in Ittervoort. We hopen hem binnenkort aan u voor te stellen. We hopen dat Ronald in Someren-Heide zich net zo thuis zal gaan voelen als zijn voorganger. Wij wensen hem heel veel succes en een prettige tijd bij onze vereniging.

 

 

23-10-2008 Nederlands kampioenen bij Siris

 

Op woensdag 15 oktober waren onze Nederlands kampioenen te gast in het radioprogramma “het avonduur” bij de regionale omroep Siris.

 

In dit programma dat gepresenteerd werd door Frans Boerekamps werden Martijn, Kevin, Maikel en Jeroen geïnterviewd naar aanleiding van hun behaalde kampioenschap in Elburg op zaterdag 4 oktoberen. Dit programma was live te beluisteren.

 

 

18-10-2008 Gevarieerd slagwerkconcert en afscheid Frank Rademakers

 

Op vrijdag 17 oktober vond in de Bunt een gevarieerd slagwerkconcert plaats met medewerking van drie slagwerkgroepen. Tevens werden op deze avond de Nederlands kampioenen gehuldigd en werd er afscheid genomen van Frank Rademakers als dirigent van onze drumband.

 

Onze drumband opende het concert met met vijf gevarieerde nummers. Voordat zij het laatste nummer speelden werden onze vijf Nederlands kampioenen gehuldigd met een verrassende serenade van onze Fanfare wat door onze drumband zeer gewaardeerd werd. Hierna werd er afscheid genomen van Frank Rademakers. Dit alles met bewoordingen van onze voorzitter Willy van Mierlo. Na het laatste nummer waren er bloemen en een staande ovatie voor een zichtbaar geëmotioneerde Frank Rademakers.

 

Op deze avond was de slagwerkgroep Drums te gast. Deze Hongaarse slagwerkgroep komt uit Göd, 20 km van Boedapest. Dit ensemble bestaat uit 11 jonge slagwerkers in de leeftijd van 8 tot 14 jaar en staat onder leiding van Stefan Tivader. De reden van hun aanwezigheid in Nederland was dat zij op uitnodiging van “Rick” (muziekschool Weert) voor een uitwisseling's project een weekend in Weert verblijven.

Zij waren s’morgens om half 4 van huis vertrokken en arriveerde om 6 uur bij de Bunt waar zij en maaltijd aangeboden kregen. Aan de gezichten van de jonge muzikanten was af te lezen dat de reis vermoeiend was geweest. Van vermoeidheid was geen sprake meer toen er opgetreden moest worden. Met zeer veel enthousiasme brachten zij een heel gevarieerd programma dat door het publiek beloond werd met een groot staand applaus.

 

Als laatste trad de gehandicapte drumband Prins Maurits uit Kaatsheuvel op. Zij brachten een muziekstuk dat door Frank Rademakers speciaal voor hen geschreven is. Dit 20 minuten durende optreden was een door-lopend verhaal over een meisje dat ook heel graag bij de drumband wou spelen. Tussen de verschillende delen door werd het verhaal van het meisje vertel door een van de 20 begeleidsters en begeleiders die deze enthousiaste groep telt. Deze muzikanten maken met heel veel plezier muziek en dit was dan ook aan hun gezichten af te lezen.

 

Drumband St. Jozef bedankt iedereen die mee gewerkt heeft aan het slagen van deze schitterende avond.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

15-10-2008 Frank Rademakers stopt als dirigent bij onze Drumband

 

Door het aanvaarden van de functie hoofd HAFA bij Rick per 1 november is Frank Rademakers genoodzaakt te stoppen als dirigent van onze Drumband. Voor Frank is deze nieuwe functie een nieuwe uitdaging die wij hem van harte gunnen, wij respecteren dan ook zijn beslissing.

 

Frank kwam in 1992 als dirigent bij onze vereniging. Al vanaf de eerste repetitie was er een klik tussen de drumband en Frank die uitgroeide tot een hechte vriendschap. De wegen van Frank en de Drumband gingen

scheiden na het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 2000.

In september 2005 kwam Frank de Drumband voorlopig uit de brand helpen. Dit voorlopig is drie jaar geworden waarin hij het slagwerk in Someren-Heide wederom van alle kanten wist te stimuleren. Inmiddels is onze groep

slagwerkers inclusief opleiding uitgegroeid tot 38 leden. Dit is een ongekend aantal voor Someren-Heide. Er zal wederom vakkundige leiding voor deze groep gezocht worden.

 

Frank heeft in zijn nieuwe functie de leiding over een groot aantal leraren en is hij o.a. verantwoordelijk voor de indeling van de leerlingen. Kortom het coördineren van de opleiding op de muziekschool. Met Frank in functie als coördinator is ook onze vereniging verzekerd van een vakkundige basis voor onze leerlingen. Volgens Frank is een goed contact met de muziek verenigingen belangrijk en wil hij de vakkennis en passie van de docenten inzetten ten dienste van de muziekverenigingen. Essentieel hierbij is het creëren van een gezonde werksfeer voor muziekverenigingen en leerlingen.

 

Op vrijdag 17 oktober heeft het laatste concert plaats gevonden van Frank als dirigent van onze Drumband.

 

Wij bedanken Frank voor de fantastische jaren en zijn gepassioneerde inzet. We wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe functie.

 

 

11-10-2008 Nieuw hoofd HAFA

 

Frank Rademakers is per 1 november coördinator opleiding geworden bij Rick en is hiermee de opvolger van Wiel Vervoort. Voor Rick en de muziekverenigingen is hij geen onbekende. Sinds 1986 is Frank slagwerkdocent bij de Weerter Muziekschool, AMD en nu bij Rick. Behalve slagwerkdocent is hij leider van de slagwerkgroep Rick. Veel leerlingen en oud-leerlingen van hem zijn nu opleider/instructeur bij muziekverenigingen in het werkgebied van Rick. Naast zijn werkzaamheden bij Rick is Frank dirigent van Drumband St. Jozef Someren-Heide en Drumband St. David Voerendaal, gecommitteerde van Kunstfactor en componist slagwerkmuziek.  

 

Frank: “Goed contact met de muziekverenigingen vind ik belangrijk.

De vakkennis en passie van de docenten wil ik inzetten ten dienste van de muziekverenigingen. Essentieel hierbij is het creëren van een gezonde werksfeer voor muziekverenigingen en leerlingen.”

 

Het Rick Team: “Wij zijn blij met deze gepassioneerde collega en wensen hem heel veel  succes in zijn nieuwe baan”.

 

Ook onze vereniging wenst hem heel veel succes met zijn nieuwe functie.

 

 

05-10-2008 Jeugddrumband 2e op Kleine Kring Festival

 

Onze jeugddrumband is als 2e geëindigd op het Kleine Kring Festival in Budel. Onder leiding van dirigent Guido Pouwels speelden zij een gevarieerd programma waar het publiek (en zeker de ouders) zichtbaar van genoten.

Deze groep bestaat momenteel uit 14 jeugdige muzikanten waarvan er 3 de dag voor dit festival mee deden met het Nederlands kampioenschap voor solisten te Elburg. En niet onverdienstelijk, zij wisten namelijk alle drie Nederlands kampioen te worden. Maar aan dit kampioenschap heb je 1 dag later niet veel want in een groep zul je namelijk samen moeten presteren en ben je afhankelijk van anderen. Dat deze groep ook samen kan presteren bleek wel uit de uitslag. Zij lieten gerenommeerde groepen als ‘Juliana’ uit Someren-Eind en ‘de Poort van Brabant’ uit Maarheeze achter zich. De slagwerkgroep van de Kon. Fanfare Philharmonie uit Leende mocht deze middag de wisselbeker in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Kleine Kring Joop Kummeling.

Vorig jaar nam onze jeugddrumband voor het eerst deel aan het Kleine Kring Festival en behaalde toen ook de tweede plaats. De Jeugddrumband, en de organisatie die in handen was van onze Drumband, kan terug kijken op een geslaagde dag. Een speciale dank aan onze eigen lady speaker Marga Nagel die deze dag een dubbele functie had, naast deze taak was zij ook nog secretaris. Na afloop keerde een tevreden dirigent van St. Jozef als laatste huiswaarts.   Bekijk de foto’s...

 

 

04-10-2008 Zes maal Nederlands Kampioen

 

Op 4 oktober vond in Elburg de Nederlandse kampioenschappen plaats voor solisten en kleine ensembles. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de stichting NKW. Deze stichting is een samenwerkingsverband van de drie landelijke muziekorganisaties FKM, KNFM en NFCM.

De slagwerkers van drumband St.Jozef draaiden ook dit jaar weer mee in de Nederlandse top. De vier solisten en twee duetten wisten de jury zodanig te imponeren met hun optreden dat zij allemaal werden beloond met het

Nederlands kampioenschap. Deze prestatie mag uniek genoemd worden. Nog nooit waren er zoveel deelnemers

uit onze drumband die kampioen werden. Maikel vd Boomen wist zelfs het hoogste aantal punten van de dag

te behalen.

Wij feliciteren onze kampioenen van harte.  Bekijk de foto’s...

 

Solisten:

Jeroen vd Eerenbeemt, 3e divisie marimba. 88 punten

Maikel vd Boomen, jeugddivisie marimba. 95 punten

Maurice Briels, 4e divisie marimba. 87.5 punten

Martijn Claessens, jeugddivisie multipercussion. 87 punten

 

Duo,s

Jeroen vd Eerenbeemt en Maikel vd Boomen, 4e divisie marimba. 82 punten

Martijn Claessens en Kevin Boone, 5e divisie multipercussion. 83 punten

 

 

21-09-2008 Jeugd uitstapje

 

Op zondag 21 september had onze jeugdcommissie een jaarlijks terugkerend uitstapje voor de jeugd georganiseerd. Er stond een survivalroute op het programma bij ‘Recreatiehoeve Willem de Zwijger’ in Helenaveen. Volgens onze bron was het weer een geslaagde middag waar niet iedereen met droge kleren van terug keerde. De survivalaars kregen een route voorgeschoteld die over diverse hindernissen liep waar beklautert en geklommen moest worden. Zelfs een vlot kwam er aan te pas om de deelnemers naar de overkant van het water te brengen, dit verliep niet voor iedereen succesvol. Na afloop werd er gezamenlijk door de groep gegeten waarna men moe maar voldaan huiswaarts keerde.

 

We bedanken onze jeugdcommissie voor deze leuke verzorgde middag.

Bekijk de foto’s...

 

 

10-09-2008 Heide-hofkapel festival

 

Op zondag 7 september werd na het succes van het vorige jaar ook dit jaar weer in Someren-Heide het Heide-hofkapel festival gehouden in zaal “Heidehof”. De organisatie was net als vorig jaar in handen van Hofkapel “De Bessembloazers”

Het was weer een geslaagde middag met leuke muziek van tal van blaaskapellen uit de regio. Ook waren er volgens onze bron leuke lederhose aanwezig. Waarschijnlijk over gebleven van de Heise bierfeesten. Het bier was op juiste temperatuur en er was volop flauwekul dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een gezellige middag.  

Op deze middag werd er afscheid genomen van Miranda Henkes, lid van de Bessembloazers. Als moeder van een gezin met drie jonge kinderen valt het niet altijd mee om zomaar tijd te maken voor de vereniging en dit geld zeker voor een carnavals periode. We respecteren haar dan ook in haar keuze om te stoppen als lid van deze gezellige groep.    Bekijk de foto’s...

 

Bron: een lid van de Bessembloazers

 

 

11-07-08 Hartelijk dank

 

Fanfare St.Jozef, hartelijk dank voor de mooie dag die wij als jubilarissen mee mochten maken. Ook bedanken wij familie, vrienden, collega,s, buurt en iedereen die ons een felicitatie bracht. Het is een geweldige dag geworden.

 

Gerdie Meeuws en Tycho Henkes

 

 

02-07-08 Iedereen Bedankt

 

Bestuur en leden van Fanfare St.Jozef bedanken iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de ‘St. Jozef’s Music Fantasy’ van 27 en 28 juni.

Het doet ons goed om zo veel positieve reacties te mogen ontvangen van bezoekers en de pers. Ook de vele felicitaties die we mochten ontvangen op onze receptie van 29 juni van familie, kennissen, muziekvrienden en de vele verenigingen waren voor ons hartverwarmend. Hiervoor onze hartelijke dank.

 

Bestuur, leden en jubilarissen Fanfare St. Jozef

 

 

30-06-08 Receptie 60 jarig bestaan

 

Op zondag 29 juni was er een druk bezochte receptie in de Bunt ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van onze vereniging. Tevens was deze receptie voor onze jubilarissen. De jubilaris Wilfred vd Vorst kon hier helaas niet bij aanwezig zijn door het verlies van zijn vader. Ons medeleven gaat uit naar hem en zijn familie.

 

Maar voor dat deze receptie begon werden onze jubilarissen, Gerdie Meeuws en Tycho Henkes, door de gehele fanfare en drumband thuis opgehaald. Als eerste werd Gerdie en echtgenoot Jan opgehaald onder toeziend oog van de vele buurtgenoten die buiten kwamen kijken. Hierna ging het gehele gezelschap richting Tycho en Miranda waar op uitnodiging van de jubilarissen in de tuin wat gedronken werd. Het schitterende weer maakte deze middag compleet.

 

Aan het begin van de receptie werden onze jubilarissen gehuldigd en werd het verdiende speldje van de Brabantse Bond door hun partner opgestoken. Tevens werden de vier dames Anneke Beerepoot, Nicol Verhees, Hilde Pellemans en Miranda Henkes die 15 jaar lid zijn van onze vereniging in de bloemetjes gezet. Naast de vele familieleden en vrienden passeerden ook de verschillende verenigingen uit Someren-Heide en daarbuiten waaronder carnavals vereniging ‘de Keijepoal’ zangvereniging ‘Corde et Animo’ en Harmonie Juliana uit Someren-Eind die in vol ornaat aanwezig waren. Er waren diverse toespraken van bezoekers waaronder het Gemeentebestuur. De commissarissen van Harmonie Juliana vonden het zo gezellig in de Hei dat ze pas na twee uur in de gaten hadden dat zij als enige van Juliana nog aanwezig waren. In Someren-Eind geld: Samen uit, samen thuis. Alleen jammer dat degene die weg waren zich daar niet aan hadden gehouden. Er gaan geluiden rond dat zij azen naar een functie bij Fanfare St.Jozef.

 

Na afloop van de receptie kon er door de leden tot in de late uurtjes na gepraat worden over de afgelopen drukke, maar vooral geslaagde en gezellige dagen.   Bekijk de foto’s...

 

 

 

29-06-08 St. Jozef’s Music Fantasy

 

Na een half jaar van intensieve voorbereiding pakte Fanfare en Drumband St. Jozef op 27 en 28 juni muzikaal uit ter gelegenheid van het zestig jarig bestaan. Men kan gerust spreken van twee zeer geslaagde avonden.

 

De drumband onder leiding van Frank Rademakers opende beide avonden met een gevarieerd programma. Verschillende muziekstijlen passeerden de revue zoals de Samba waarmee het programma geopend werd. Ook de typische Ierse dansmuziek ‘The Lord of the Dance’ en Japans slagwerk ontbraken niet. Het optreden van de drumband werd door het publiek met een groot applaus gewaardeerd na het slot nummer de Reggae achtige uitvoering van ‘Can’t help falling in love’.

 

Na een korte pauze was het podium omgebouwd voor de Fanfare. Onder leiding van dirigent Erik Roefs speelde de Fanfare eveneens een zeer gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Rustige luisterliedjes als ‘Het Dorp’ gezongen door Anita Leenders en ‘De Zee’ met zang van Linda Pellemans.

Ook filmmuziek van Ennio Morricone met vocale begeleiding en enkele stevige pop-klassieker's waren te beluisteren. Aan de reacties uit het publiek kon men op maken dat zij het goed naar hun zin hadden tijdens de uitvoering van de nummers. Diverse solisten uit het orkest toonden tijdens de uitvoeringen hun talent waaronder Jeroen vd Eerenbeemt die de solopartij op de xylofoon speelde in het nummer ‘Erinnerungen an Zirkus Renz’ dat door het publiek gewaardeerd werd met een groot applaus. De Elvis Medley met zanger Michiel Malschaert viel zeer goed in de smaak bij het publiek evenals ‘Flachdance’ gezongen door Linda Pellemans. Een muzikaal hoogte punt was toch wel ‘Amigos para Siempre’ dat schitterend gezongen werd door het duet Michiel Malschaert en Anita Leenders. Als laatste was er de finale met ‘I am so exited’ van de Pointer Sisters.

De voorzitter Willy van Mierlo bedankte na afloop de bas gitarist Gerard Jansen en toetsenist Mark de Louw die voor uitbreiding van de groep zorgden. Ook Tim Joosten werd bedankt voor het vervangen van onze vaste drummer die door familie omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

De avond werd sfeervol aangekleed door professioneel licht en geluid, tevens werden boven het podium film en live beelden vertoond.

 

Fanfare en Drumband St. Jozef bedankt iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het wel slagen van deze St. Jozef’s Music Fantasy. Hiermee bewijst maar weer dat Someren-Heide niet alleen een kern is waar pit in zit, maar ook een kern is waar muziek in zit.

 

Bekijk de volledige fotoreportage die gemaakt is door onze fotograaf Patrick van den Broek met assistentie van Jozef vd Eerenbeemt.

Bekijk de foto’s...                                             

 

 

 

23-06-08 Reisverslag Hongarije

 

Op 13 juni 2008 gingen we met het muziekensemble naar Hongarije. We vlogen via Dortmund naar Budapest en we gingen met een klein busje naar het dorpje Göd. De Leider van de Hongaarse drumgroep had daar voor ons 5 vakantiehuisjes geregeld op een camping. Op de camping was ook een restaurant waar we iedere ochtend, middag en avond wat te eten kregen.

Natuurlijk wilden we 's avonds ook Voetbal kijken dus zochten we naar een cafeetje waar we voetbal konden kijken. We vonden vlakbij de camping een ‘tentje’ waar we feest konden vieren, want Nederland won van Frankrijk met 4-1. Op Zaterdag 14 juni moesten we met een optocht meelopen. Er waren verschillende groepen die meeliepen: Dansgroepen, drumgroepen, en ook nog een fanfare. Wij hadden helaas geen instrumenten om tijdens de optocht op te spelen, die hadden de andere groepen al in gebruik. Om 11.45 uur moesten we optreden, iedereen deed een solo op de marimba en het zaaltje zat aardig vol. Buiten stond een groot podium waar de groepen die in de optocht meeliepen deden optreden. Wij waren om 20.00 uur aan de beurt en we speelden 10 heel verschillende nummers waardoor er veel afwisseling was. ’s Avonds nog even een biertje pakken J, en toen naar bed.

Op Zondag 15 juni gingen we gezamenlijk door Budapest om te kijken wat daar allemaal te zien is. En op maandag 16 juni gingen we tot ongeveer 14.00 uur nog even door de stad en daarna de tassen weer inpakken en met de trein naar het vliegveld.

 

Het was een super leuke ervaring waar ik goede herinneringen aan heb overgehouden.

 

Groetjes Maikel van den Boomen                Bekijk de foto’s...

 

 

20-06-08 Rick,s slagwerkensemble naar Hongarije

 

De afgelopen twee jaar heeft Rick,s slagwerkensemble (muziekschool Weert), met een aantal leden uit de gemeente Someren, deelgenomen aan het internationale European Youty Music Festival in Zweden en Hongarije. Dit jaar reist dit ensamble opnieuw af naar Hongarije. Tijdens de vorige reizen zijn er contacten gelegd met de slagwerkgroep in Göd. Reden te meer voor Rick’s ensemble om dit jaar deel te nemen aan een slagwerkfestival georganiseerd door de Hongaarse stad Göd.

 

Rick’s slagwerkensemble bestaat uit Paul Gubbels, Roel Meuwissen, Lars van Tulden, Loes Reiling en de leden van drumband St. Jozef bestaande uit Jeroen van den Eerenbeemt, Guido Pouwels, Maikel van den Boomen en Maurice Briels. Deze groep staat onder leiding van slagwerkdocent Frank Rademakers. Het ensemble vertrekt op 13 juni naar Boedapest en geeft op 14 juni verschillende concerten en workshops. Diezelfde avond wordt afgesloten met een groots galaconcert, waaraan Rick’s slagwerkensemble en het ensemble uit Göd deelnemen.

Na deze concertreis wacht er op 5 en 6 september een nieuw avontuur op het ensemble. In samenwerking met muziekuitgeverij DMP worden negen popliedjes opgenomen. Zondag 7 september is het slagwerkensemble te beluisteren tijdens de uitmarkt in Someren, waar onder ander werken van de nieuwe cd worden gespeeld.

Voor de toekomst zijn er uitwisselingsplannen met het ensemble uit Göd. Als alles volgens plan verloopt zal er o.a. een uitwisseling's concert plaats vinden op 17 oktober met drumband St. Jozef in gemeenschapshuis ‘de Bunt’ in Someren-Heide.

 

 

07-06-08 Jubilarissen

 

Dit jaar zullen er drie jubilarissen, die 25 jaar lid zijn van onze vereniging, gehuldigd worden.

Dit vindt plaats tijdens de receptie op 29 juni 2008 in gemeenschapshuis ‘de Bunt”.

 

De drie jubilarissen zijn Tycho Henkes, Gerdie Meeuws en Wilfred van de Vorst. Alle drie leden waar je voor diverse taken binnen onze vereniging op kunt rekenen. Zo is Tycho een vast commissielid van ons onderling solistenconcours en niet te vergeten het jaarlijks kerstconcert en hij is ook druk bezig binnen de muziek commissie. Wilfred is degene die de financiële zaken in onze vereniging regelt. Ook de muziekcommissie is hem niet onbekend evenals de sponsorcommissie. Gerdie is na acht jaar gestopt als bestuurslid waar zij tal van zaken regelde, maar de drukke werkzaamheden als opleidingscoördinator heeft zij nog onder haar hoede.

Dit is maar in het kort wat deze mensen voor onze vereniging gedaan hebben of nog doen.

Voor Fanfare St. Jozef zijn deze mensen van grote waarde.

 

 

23-05-08 1 jaar www.fanfaresomerenheide.nl

 

Na 1 jaar is onze website al aardig ingeburgerd en wisten vele bezoekers ons te vinden. Het afgelopen jaar zijn al weer heel wat activiteiten de revue gepasseerd. Het waren onze commissarissen die aanspoorden om een website op te zetten omdat dit nodig was voor de Dienstenveiling. Jozef vd Eerenbeemd kwam als eerste uit onze vereniging in actie om hier een begin mee te maken.

Uit de statistieken blijkt dat onze website het afgelopen jaar heel aardig is bezocht. Met 6750 bezoeken en 17000 bekeken pagina’s inclusief de Dienstenveiling hebben we na het eerste jaar dan ook niets te klagen, aangezien het hier om een vereniging's website gaat. Het is nog steeds de maand september 2007 die het drukst bezocht werd met 1251 bezoeken dit naar aanleiding van de Dienstenveiling. Dit jaar noteerden we gemiddeld 640 bezoeken per maand.

Er zal geprobeerd worden om steeds weer iets nieuws op onze website te plaatsen en daar kan jij ook aan mee werken. Heb je nieuws of ideeën, mail deze dan naar webmasters@fanfaresomerenheide.nl

 

De website van Fanfare St.Jozef is een keuring ondergaan en werd beloond met de een na hoogste waardering namelijk de Silver Star Awoard.

 

 

18-05-08 Druk bezochte vlooienmarkt

 

Op zondag 18 mei werd voor de vijfendertigste keer onze jaarlijkse vlooienmarkt gehouden. In jaren was het niet zo druk geweest als op deze dag. Op de vroege ochtend waren de leden al bezig om de markt gereed te maken voor de vele bezoekers.

Na enkele regenachtige dagen waren de weergoden Fanfare St.Jozef goed gezind. Met een doorbrekende zon, niet te warm maar vooral droog. Het ideale vlooienmarktweer volgens de kenners en dat vonden zo ook de vele bezoekers die die het eerste uur in rijen langs de kramen schuifelden. Het startschot van deze 35e vlooienmarkt kon niet gegeven worden omdat de vele ongeduldige bezoekers zelf het initiatief hadden genomen om deze vlooienmarkt al voor 11:00 uur te openen. Het jaarlijkse programma werd in een recordtijd afgewerkt zoals de loterij en de verkoop met opbod. Ook ons hamburger team uit Veldhoven wist in een vlot tempo hun broodjes te verkopen.

Het opruimen van de overgebleven spullen nam niet zo heel veel tijd in beslag omdat er volgens de

vlooienmarkt commissie veel verkocht was. Deze commissie kan na de ontelbare uren die zij hierin hebben gestoken terug kijken op een geslaagd jaar en bedankt de leden voor alle hulp.    Bekijk de foto’s...

 

 

 

06-05-08 90 jaar lid van onze vereniging.

 

De familie Meeuws. Zij zijn dit jaar samen negentig jaar lid van onze vereniging. Geen officiële gebeurtenis maar wel de moeite waard om te vermelden.

Het is een gezin dat zeer actief is in onze vereniging. Vader Jan is al jaren actief in de muziekcommissie en hij zal geen oudijzer actie of vlooienmarkt overslaan. Moeder Gerdie is in april na acht jaar gestopt als bestuurslid, maar is nog steeds opleiding's coördinator van de vele jeugleden en daarnaast doet ze de opleiding van de blokfluiters. De appel valt niet ver van de boom want ook hun kinderen zijn heel actief in de vereniging. Kim is op dit moment even druk met haar studie. Nick en Gert zijn actief in de jeugdcommissie die in april de jeugdmuziekdag heeft georganiseerd.

 

 

21-04-08 Bloemenactie

 

Tijdens de jeugdmuziekdag van 20 april werd er gestart met de jaarlijkse bloemenactie dit in tegenstelling tot andere jaren. Deze verkoop start normaal op de Jaarlijkse vlooienmarkt.

 

Doordat de vlooienmarkt dit jaar later gehouden wordt en de bloemen hier geen rekening mee houden is er voor gekozen om toch rond dezelfde periode als vorig jaar te starten met de verkoop. Op deze dag genoten onze verkoopsters van een heerlijk voorjaarszonnetje en konden zo tegelijkertijd een beetje bij bruinen.

Op woensdag 23 april werden de planten thuis bezorgd of konden ze afgehaald worden. Hier was helaas voor de bezorgers geen zon maar regen (wel goed voor de plantjes).

 

Alweer zijn er actieve leden bezig geweest om onze vereniging financieel gezond te houden. Grote klasse.

 

Een speciale dank aan; Martien Andre Nol Nicolle Gerdie Stan Saskia en Yvonne die meegeholpen hebben de planten te bezorgen. En de vele kopers natuurlijk.

 

Tot volgend jaar,

“De bloemenmeisjes” Ingrid en Wilma.         Bekijk de foto’s..

 

 

 

25-04-2008 Geslaagd

 

Wij feliciteerde dertien leerlingen die in de week van dertien april zijn geslaagd voor hun muziek diploma.

We hopen dat zij nog lang plezier mogen hebben van deze opleiding.

Onze leerlingen zijn in opleiding bij de Academie voor muziek en dans, afgekort AMD, te Weert.

 

Blazers:

Danny Boone A Hoorn, Patty Verhees A Bugel, Veronique Verhees A Bugel, Bram de Wit B Trombone, Yvonnen van Mierlo B Saxofoon, Gert Meuws D Hoorn,

 

Slagwerk:

Lex Klaver A Kleine Trom, Dion Meeuws A Kleine Trom, Martijn Meeuws B Kleine Trom, Mark van Mierlo B Klein Trom, Jeroen van den Eerenbeemd C Klein Trom, Rein Klaver C Klein Trom.

 

 

21-04-2008 Jubileum weekend

 

Het weekend van 18 t/m 20 april stond in het teken van ons 60 jarig bestaan. Er stonden diverse activiteiten in ‘de Bunt’ op het programma.

 

Vrijdagavond 18 april vond de aftrap plaats. Op deze avond stonden twee fantastische regionale band's op het schitterende podium van ‘de Bunt’. Vegas 68 trad als eerste op voor een uitverkochte zaal. Zij wisten het publiek met hun enthousiaste rock&roll muziek zeer goed te vermaken.

Als tweede trad de band Rock D Opera op die een scala aan muziekstijlen had en voor ieder wat wils. Soul, pop, funk en klassiek, alle nummers werden met een aanstekelijk enthousiasme gebracht. De klassiekers uit de afgelopen decennia brachten bij velen ongetwijfeld een stukje nostalgie naar boven. De beide optredens vielen bij het publiek zeer goed in de smaak.

 

Zaterdagavond 19 april was er een touwtrekwedstrijd met medewerking van dj Erik-jan de Sterke. De presentatie was in handen van dj Erik-jan en zijn collega Twan die op een humoristische wijze het publiek vermaakte. Dit prettig gestoord duo zorgde er voor dat de teams in de juiste volgorde aan de wedstrijd begonnen. De uitslag van deze zware wedstrijd was als volgt:

Poule A: 1 Gruwelijk sterk. 2 Boerzoekt touw. 3 Van alles wa. 4 Fanfare

Poule B: 1 Don’t think drink. 2 Veteranen S.V.S.H. 3 Muk. 4 Mukke.

Finale: 1e plaats Don’t think drink. 2e plaats Gruwelijk sterk.

 

Zondag 20 april was het de beurt aan de jeugd, maar dan muzikaal. Acht jeugdgroepen hadden deze middag hun optreden gepland waarvan zes jeugdfanfares en twee jeugdslagwerkgroepen uit Someren-Heide Sterksel Maarheeze Budel Budelschoot en Someren-Eind. Deze verenigingen hadden er alles aan gedaan om leuk voor de dag te komen. Het thema van deze dag was Disco en Rock&roll en het was leuk om te zien hoe de deelnemers en de organiserende commissie uitgedost waren in de eerder genoemde stijl. De juryleden Martien, Nol en Andre hadden de moeilijke taak op zich genomen om een winnaar aan te wijzen. Met hun 160 jaar muzikale ervaring hadden zij Juliana uit Someren-Eind verkozen als winnaar van deze middag. Deze druk bezochte middag werd voortreffelijk georganiseerd door ons jeugdcommissie.

Ook waren deze middag Wilma en Ingrid zeer actief met hun jaarlijkse bloemenactie...   Bekijk de foto’s..

 

De complimenten aan de leden van onze vereniging en de vrijwilligers van ‘de Bunt’ die tot diep in de nacht hard gewerkt hebben om dit weekend te laten slagen. Onze fotograaf heeft zijn toestel drie dagen stand-by gehouden om er een mooie reportage van te maken.

 

De foto’s zijn te bekijken in ons fotoalbum of via de onderstaande link naar keuze.

Tip: bekijk de foto’s in diavoorstelling.

 

18 april Vegas 68 en Rock D Opera

19 april Touwtrekwedstrijd

20 april Jeugdmuziekdag

 

 

23-04-2008 25 jaar gehuwd

Wij feliciteerden 23 april Fons en Jose Pouwels met hun 25 jarig huwelijk. Zij vierden dit met een gezellig feest op 3 mei. Fons is lid van onze commissarissen groep en hun gelijknamig bedrijf is een van de hoofdsponsoren van onze vereniging.

 

 

 

17-04-08 In memoriam

 

Woensdag 16 april bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Theo Donkers was overleden.

Wij hebben Theo in zijn actieve periode bij onze vereniging gekend als een man waar je altijd op kon rekenen. Hij stond niet graag op de voorgrond maar hield wel van mensen om zich heen. Op de repetities serenades of vlooienmarkt was hij altijd aanwezig. Muzikaal nam hij het zware werk voor zijn rekening als bassist en deed dit met veel plezier. Als Theo er een keer niet was rees al snel de vraag of hij ziek was. Bij uitzondering miste hij een repetitie. In 1954 kwam hij bij onze vereniging en tot bijna aan zijn vijftig jarig jubileum bleef hij muziek maken. Hierna liet zijn gezondheid hem in de steek en werd hij rustend lid.

Wij hebben met het overlijden van Theo een trouwe vriend en kameraad verloren.

Theo Donkers is op 3 april 79 jaar geworden.

 

Wij hebben Theo zaterdag 19 april muzikaal begeleid op de weg naar zijn laatste rustplaats.

 

 

12-04-2008 Oud ijzeractie wederom geslaagd

 

Dit jaar werd in tegenstelling tot andere jaren de oud ijzeractie niet op zaterdag maar op vrijdagavond gehouden dit naar tevredenheid van de organisatie.

Naar verluid beviel dit ook goed bij de leden die hard gewerkt hebben om voor het donker klaar te zijn maar wat niet helemaal lukte. Overdag was de vlooienmarktcommisie, die het verzamelen van oude metalen voor hun rekening nemen, al druk bezig geweest met ophalen van metalen. Zij hebben het hele jaar door ontelbare uren gewerkt voor een belangrijke bijdrage aan het financieel gezond houden van onze vereniging.

 

De commissie bedankt iedereen die hier aan meegewerkt heeft waaronder Loonwerkbedrijf van de Tillaar die jaarlijks bijzonder actief is met het verzetten van het zware werk en het beschikbaar stellen van de plaats voor zowel de oud ijzer als de maandelijkse papieractie. En niet te vergeten de Heise gemeenschap die de metalen bewaarden voor onze vereniging. We hopen volgend jaar wederom op hun medewerking. Onze fotograaf was niet alleen druk bezig met ophalen van oud ijzer maar wist ook nog tijd vrij te maken om deze actie, en het oud papier verzamelen van de daarop volgende dag, vast te leggen...   Bekijk de foto’s...

 

 

01-04-2008 Rob vd Boomen nieuw bestuurslid

 

Op de jaarvergadering van 31 maart werd Rob vd Boomen door het bestuur voorgedragen als bestuurslid. De aanwezige leden stemden unaniem in met dit voorstel. Hiermee is het bestuur weer compleet na het aftreden van Gerdie Meeuws.

 

Rob is lid van onze drumband. Het is geen toeval dat er iemand uit de drumband is voorgedragen. Door de uitbreiding van de slagwerkafdeling is een extra bestuurslid uit deze groep meer dan welkom. We kennen Rob als een enthousiast lid die zelden een repetitie over slaat. Op de solisten concoursen laat hij altijd van zich horen met goede prestaties. Wij wensen Rob een prettige maar ook een leerzame tijd toe als bestuurslid.

Op deze avond was Miranda Henkes en onze voorzitter Willy van Mierlo aftredend en stelden zich wederom herkiesbaar. De vergadering stemde in met een volgende bestuursperiode.

 

 

16-03-2008 Geslaagd Snuffelconcert

 

Op zondag 16 maart werd in de Bunt door de leerlingen in opleiding een zo genaamd ‘Snuffelconcert’ gehouden. Dit in samenwerking met leerlingen van basisschool St. Jozef met begeleiding van Igor Ronckers. In Someren-Heide beter bekent als ‘meester Igor’.

 

Het concert werd geopend door Gerdie Meeuws onze coördinator opleiding. Zij hete iedereen van harte welkom op de voor onze vereniging nieuwe manier om kinderen en hun ouders in contact te brengen met de muziek. Na dit welkomstwoord was als eerste de beurt aan de jongste blokfluiters die een stuk hadden ingestudeerd samen met twee beginnende slagwerkers. Er werd ook een groepje gevormd dat bestond uit leerlingen op de bugel in combinatie met slagwerk met Guido als dirigent. Een groot contrast was er niet alleen in instrumentarium maar ook in leeftijd. Drie oudere jongere, Jos Andre en Nol die de baspartijen voor hun rekening nemen in de fanfare, lieten een knap kunststukje horen. Hierbij was er een leuke uitleg van Andre van Zoggel over de muziek instrumenten die zij bespeelde. De jeugddrumband had plaats genomen op het podium en onder leiding van Guido Pouwels speelden zij twee vlotte en herkenbare nummers.

Het snuffelconcert was een samenwerking met basisschool St. Jozef. Dit werd naar voren gebracht door meester Igor. Hij gaf een leuke uitleg over de diverse instrumenten die er in een blaasorkest gebruikt worden. Dit naar aanleiding van het muziekproject Windkracht 6 dat in groep 5 van de basisschool gevolgd is. Hij wist op een interactieve manier het jeugdige publiek erbij te betrekken. Als afsluiter werd door het jeugdorkest een stuk gespeeld waarin alle besproken instrumenten in een solo voorbij kwamen. Als finale speelden alle deelnemers samen een stuk aangevuld met zang van de leerlingen van groep 5. Na afloop was meester Igor zeer te spreken over de samenwerking en aanpak van van dit concert. Voordat iedereen naar huis ging kon men alle gebruikte instrumenten ook zelf bespelen.

De voorzitter bedankte na afloop de mensen die verantwoordelijk waren voor de organisatie en het zeer goed opgekomen publiek.

Na een slapeloze nacht kan Gerdie terug kijken op een zeer geslaagd ‘Snuffelconcert’ waar men op een leuke manier kon kennis maken met onze vereniging.   Bekijk de foto’s...

 

 

31-03-2008 Gerdie Meeuws niet meer herkiesbaar

 

Op onze ledenvergadering van 31 maart stelde Gerdie Meeuws zich niet meer herkiesbaar voor een volgende bestuursperiode. Zij heeft te kennen gegeven te gaan stoppen als bestuurslid.

 

Gerdie blijft wel haar functie als opleidingscoördinator uitvoeren. Hier zijn wij haar dan ook heel dankbaar voor. Doordat zij dit werk blijft doen neemt zij een grote post uit het bestuur waardoor er weer plaats komt voor nieuwe taken binnen het bestuur.

Gerdie heeft in de acht jaar dat zij in het bestuur zat zeer veel werk verzet. Naast haar druk gezin wist zij nog ontelbare uren vrij te maken voor onze vereniging. Ze is niet alleen moeder van haar gezin maar ook moeder van onze opleiding. Kwamen we uren tekort op de muziekschool dan wist Gerdie wel op een of andere creatieve manier bij collega verenigingen tijd los te peuteren zodat er weer voldoende leerlingen geplaatst konden worden. Probleempjes bij leerlingen, muziekschool of ouders hadden vragen, Gerdie wist altijd raad. Vele uren heeft zij aan de telefoon doorgebracht om alles in goede banen te leiden. Het afgelopen jaar heeft ze zelf de blokfluitles op zich genomen. Gerdie: “och, da kan er ok nog wel bij”. Dat zij veel ervaring op heeft gedaan blijkt wel uit het snuffelconcert van zondag 16 maart. Ze heeft de gehele opleiding weten te mobiliseren om mee te doen zodat onze vereniging in de toekomst verzekerd is van voldoende leden.

Het bestuur heeft Gerdie leren kennen als iemand die geen blad voor de mond nam maar altijd eerlijk zij hoe ze over bepaalde zaken dacht. Altijd opkomend voor de jeugd en de opleiding. Onze vereniging kan met een gerust hart de toekomst tegemoet zien met een opleidingscoördinator zoals Gerdie. We hopen nog lang van haar diensten gebruik te mogen maken.

 

 

08-03-2008 Uitstekende prestatie solisten

 

Op zaterdag 8 maart namen een record aantal solisten deel aan het solistenconcours slagwerk

van de Brabantse Bond te Tilburg. Dat zij hun best hebben gedaan blijkt wel uit de punten.

 

De groep solisten bestond dit jaar uit 14 slagwerkers die samen 16 optredens verzorgden. Het waren allemaal keurig uitgevoerde optredens en werden dan ook allemaal met een eerste prijs beloond.

Van de 51 solisten die beoordeeld werden beloonde de jury er 16 met promotie. Hiervan gingen er 10 van naar Someren-Heide. Van deze 10 promoties werden er nog eens 2 met lof beloond. Someren-Heide stak met deze resultaten dan ook met kop en schouders boven de anderen uit. Met deze prestaties hebben de solisten Someren-Heide wederom op de muzikale kaart gezet. Alle solisten gefeliciteerd.

 

Onze solisten worden opgeleid aan de AMD Weert. Buiten deze opleiding zijn er extra voorbereidingen geweest die begeleid werden door Frank Rademakers en Guido Pouwels. Hiervoor dank namens de solisten. Ook speciale dank aan Rob Boone en de Firma VDL met chauffeur Peter van den Boomen voor het vervoer van het instrumentarium. Daarnaast ook de ouders voor het mee rijden en de gezellige dag.

Bekijk de foto,s...

 

 

09-02-2008 3e plaats voor drumband op NK

 

Onze drumband heeft op 9 februari deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen in Winterswijk. Zij behaalde 90,29 punten en dit was goed voor de 3e plaats. Zij waren uitgenodigd voor dit concours naar aanleiding van het behalen van een 1e prijs met lof en promotie naar de eerste divisie op het bondsconcours van 8 december te Etten-Leur.

 

Een schitterende prestatie als je bedenkt dat van de 19 slagwerkers er 13 in december hun eerste concours meemaakten. Het was bekent dat de concurrentie op een zelfde niveau zat. Een spannende wedstrijd dus en dat was aan het optreden te merken. De drumband met hun vele jeugdige leden kan terug kijken op een leerzame dag. Er blijft nog altijd de eer over dat zij op dit concours mee mochten spelen en bij de beste drie van Nederland behoren van de tweede divisie.

 

Na 43 jaar was dit concours het laatste optreden van Harry Claessens. Harry heeft aangegeven dat hij achter de schermen mee wil blijven werken aan onze drumband. Voor deze groep is het dan ook heel prettig dat er iemand met zo veel jaren ervaring achter hen staat. Zij hopen dat ze nog vele jaren van zijn diensten gebruik mogen maken. Dit was het derde Nederlands kampioenschap waar Harry aan deel mocht nemen. Een mooie afsluiting van zijn carrière als slagwerker.

 

Uitslag:

 

EMM Heijen 92,22 punten                                   Bekijk de foto’s...

St. Martinus Geulle 91,37 punten

St Jozef Someren-Heide 90,29 punten

 

 

02-02-2008 Nieuwe instrumenten

 

Een deel van de opbrengst van de Dienstenveiling is besteed aan de aanschaf van nieuwe bugels. Deze werden in gebruik genomen op de repetitie van maandag 28 januari.

Dankzij een schitterende opbrengst van de Dienstenveiling konden deze acht instrumenten gekocht worden. Deze acht bugels, zoals deze instrumenten genoemd worden, zijn op dit moment al in gebruik bij de leden. In goed overleg met de dirigent en de gebruikers heeft men na twee weken uitproberen een keuze moeten maken uit twee verschillende merken. En uiteraard met twee verschillende prijskaartjes. Maar naar verluid is er een verstandige en verantwoorde keuze gemaakt.  Bekijk de foto’s...

 

 

07-01-2008 Opbrengst Dienstenveiling

 

Op maandag 7 januari werd tijdens de nieuwjaarsreceptie door de commissarissen bekend gemaakt hoeveel de Dienstenveiling van 29 september uiteindelijk had opgeleverd. Deze gezellige nieuwjaars- receptie werd georganiseerd door de evenementen commissie. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Peter van de Boomen.

De commissarissen hadden de overhandiging een officiële tint gegeven. De voorzitter van de commissarissen John Henkes kondigde de binnenkomst aan van de twee dames uit deze groep, Angela en Jacqueliene. Zij brachten een koffertje mee met daarin de opbrengst van de Dienstenveiling Dit werd begeleid door een schitterend trompet duet van Mariette en Willie. Uit het koffertje verscheen de check met het geweldige bedrag van € 18.559,24 De check werd door Jozef van den Eerenbeemt aan de penningmeester, Wilfred van de Vorst, overhandigd. De voorzitter van de Fanfare bedankte de commissarissen voor hun geweldige inzet om zo’n fantastisch bedrag op tafel te krijgen. Van de opbrengst zullen o.a. nieuwe instrumenten voor de fanfare gekocht worden.

 

Wij zijn als vereniging bijzonder trots op deze commissarissengroep.

Angela, Jacqueliene, Fons, Heinz, Jozef, John, Martien, Tiny, Willy en Wim bedankt voor jullie geweldige inzet en steun aan onze vereniging.

 

 

 

13-01-2008 Knappe prestatie van Maikel van den Boomen

 

Op het Prinses Christina Concours heeft Maikel van de Boomen zich zondagavond 13 januari weten te plaatsen voor de finale, samen met nog 10 andere muzikanten. Maikel heeft hiermee Someren-Heide weer op de muzikale kaart gezet.

Na twee dagen musiceren door ruim 80 deelnemers bleven er uiteindelijk 11 finalisten over die zondagavond nog een keer hun uiterste best moesten doen om in de prijzen te vallen. In een volle zaal voor ongeveer 300 bezoekers werd Maikel beloonde door de jury met de tweede prijs voor zijn uitvoering van het stuk Malatrix op de basmarimba. Voor maar vijf musici was er plaats in de landelijke finale in Den Haag. Zij kregen voor hun uitvoering de eerste prijs.

 

 

 

08-01-2008 Opbrengst Dienstenveiling

 

Op maandag 7 januari werd tijdens de nieuwjaarsreceptie door de commissarissen bekend gemaakt hoeveel de Dienstenveiling van 29 september uiteindelijk had opgeleverd. Deze gezellige nieuwjaars- receptie werd georganiseerd door de evenementen commissie. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Peter van de Boomen. De commissarissen hadden de overhandiging een officiële tint gegeven. De voorzitter van de commissarissen John Henkes kondigde de binnenkomst aan van de twee dames uit deze groep, Angela en Jacqueliene. Zij brachten een koffertje mee met daarin de opbrengst van de Dienstenveiling Dit werd begeleid door een schitterend trompet duet van Mariette en Willie. Uit het koffertje verscheen de check met het geweldige bedrag van € 18.559,24 De check werd door Jozef van den Eerenbeemt aan de penningmeester, Wilfred van de Vorst, overhandigd. De voorzitter van de Fanfare bedankte de commissarissen voor hun geweldige inzet om zo’n fantastisch bedrag op tafel te krijgen. Van de opbrengst zullen o.a. nieuwe instrumenten voor de fanfare gekocht worden.

 

Wij zijn als vereniging bijzonder trots op deze commissarissengroep.

Angela, Jacqueliene, Fons, Heinz, Jozef, John, Martien, Tiny, Willy en Wim bedankt voor jullie geweldige inzet en steun aan onze vereniging.   Bekijk de foto’s...

 

St. Jozef’s Music Fantasy