opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

Berichten 2009

 

19-12-2009 Kerst met Pacini

 

Vrijdag 18 december vond het jaarlijks kerstconcert plaats in de kerk in Someren-Heide.

De commissie die verantwoordelijk was voor deze avond had bij de voorbereidingen van dit concert een vernieuwde opzet in gedachte. Deze vernieuwing mag zeer geslaagd genoemd worden.

Na de opening van de fanfare liep er een kerstspel als een rode draad door het gehele programma. De kerstbomen verkoper Pancini vertelde aan een drietal kinderen zijn ervaringen die hij opgedaan had met zijn wereldreizen. In zijn verhalen vertelde hij hoe er in andere landen kerstmis gevierd werd. Na elk verhaal werd er een bijpassend nummer gespeeld door fanfare St. Jozef, jeugddrumband St. Jozef, gemengd koor Corde et Animo, Jongerenkoor Jubilo en kinderkoor de Heidezangertjes. Opvallend was dat er dit jaar vooral gezamenlijke nummers gebracht werden wat het concert zeer ten goede kwam. Aan het decor was dit jaar erg veel aandacht besteed in de vorm van een levensgrote achtergrond schildering. Aan het einde van het concert werden de dirigenten in de bloemetjes gezet en was er een kersttoespraak van wethouder Kusters. Hierin werden o.a. de Heise vrijwilligers geprezen voor hun geweldige inzet om Someren-Heide leefbaar te houden met het realiseren van diverse projecten.

 

De complimenten aan de kerstconcert commissie die er in geslaagd is dit concert voor het dertigste

jaar te organiseren. Bekijk de foto’s...

 

 

28-11-2009 Geslaagd

 

Rick van Tulden is woensdag 25 november geslaagd voor zijn B-diploma kleine trom.

Martijn Claessens behaalde op dezelfde dag zijn B-diploma voor zowel kleine trom als voor Drums.

Wij feliciteren Rick en Martijn van harte met hun behaald diploma.

 

 

 

23-11-09 Slagwerkconcert Weert

 

Zondag 22 november trad drumband St. Jozef op tijdens een slagwerkconcert in de voormalige kerk Groenwoud te Weert. Deze middag traden vier drumband's op uit drie provincies waaronder de drumband van de organiserende vereniging de Stedelijke Harmonie St.Antonius en schutterij-drumband St. Jan uit Baexem die beide onder leiding stonden van, oud lid van drumband St. Jozef, Patrick Vlassak. Voor de leden van de drumband was dit een leuk weerzien. De vierde deelnemer aan dit concert was drumband OBK uit het Gelderse Otterlo die in 2002 gestart zijn met een slagwerkgroep en die voornamelijk bestaat uit jeugdige leden.

De organisatie was na afloop tevreden over een zeer goed geslaagde middag. En een speciale dank aan Mandy Pouwels die als toetsenist de slagwerkers geholpen heeft bij dit concert.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

 

23-11-09 Maikel2play

 

Sommige mensen zitten vol met ideeën. Er zijn ook mensen zoals Maikel vd Boomen die hun ideeën tot uitvoering brengen. Het resultaat is verbluffend. Het filmpje hieronder is in acht weken tijd bijna

95.000 keer bekeken en heeft meer dan 2300 beoordelingen.

 

Wil je meer filmpjes van Maikel zien kijk dan op: www.youtube.com/user/Maikel2play

 

 

09-11-09 Jeugduitstapje

 

Onze jeugdcommissie had ook dit jaar weer een leuk uitstapje voor de jeugdleden georganiseerd.

Op zondag 8 november ging de trip naar het ijssportcentrum in Eindhoven. Diverse ouders zorgden voor vervoer en er werden schaatsen gehuurd voor degene die deze zelf niet hadden.

Aan het verslag van Marly en Fleur, dat binnenkort te lezen is in het Muzikrantje, is te merken dat iedereen het goed naar hun zin heeft gehad. Zij bedanken iedereen die aan deze middag meegewerkt hebben.

 

 

01-11-09 Everard Winters Wisselbeker

 

Fanfare St. Jozef nam zondag 1 november deel aan het Everard Winters Wisselbeker Festival (EWWF). Net als de laatste jaren het geval was werd dit festival in gemeenschapscentrum De Ruchte in Someren gehouden. Dit festival biedt altijd een uitstekende mogelijkheid om de kwaliteit van de gespeelde werken professioneel te laten toetsen.

De inzet was een wisselbeker die beschikbaar gesteld is door de familie Winters, nazaten van Maarheezenaar Everard Winters. Deze nam in 1969 het initiatief tot het muziekfestival. Bierbrouwer Winters was toen voorzitter van de Maarheezer fanfare Poort van Brabant. Dit jaar deden acht muziekkorpsen uit de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Someren aan het festival mee. De korpsen werden beoordeeld door de heren

K. Schonebeek en J. Conjaerts in twee categorieën, Traditioneel en de Vrije keuze. Fanfare St. Jozef sloot deze middag af met de Everard Winters mars die traditiegetrouw door de laatste deelnemer aan dit festival gespeeld wordt.

Harmonie Les Echos de dorplein wist in de traditionele keuze de wisselbeker mee naar Budel-Dorpplein te nemen. In de vrije keuze was beker, die uitgereikt werd door Rob Winters, voor Fanfare St. Nicasius uit Heeze.

 

Bekijk de foto’s...

 

Uitslagen

Traditionele keuze

1e Harmonie Les Echos de Dorpplein Budel-Dorpplein

2e Kon. Fanfare Philharmonie Leende

3e Fanfare St. Willibrordus Lierop

 

Vrije keuze

1e  Fanfare St. Nicasius Heeze

 

 

 

12-10 Groot Somerens Concert in het klein

 

11 oktober vond in de Bunt het Groot Somerens Concert plaats met deelname van: Jeugddrumband St.Jozef Someren-Heide, Jeugdfanfare St.Willibrordus Lierop, Jeugddrumband Juliana Someren-Eind, Jeugdharmonie Somerenslust, Jeugddrumband St.Willibrordus Lierop en Jeugdfanfare St.Jozef Someren-Heide.

 

De organisatie was in handen van de jeugdcommissie die er alles aan gedaan had om deze dag te doen slagen. En dit is hen dan ook gelukt gezien de vele positieve reacties. Deze commissie bestaat hoofdzakelijk uit jeugdige mensen die hiermee bewezen hebben een concert als dit goed aan te kunnen. Aan het einde van het concert werd er afscheid genomen van Renate in ‘t Zandt die vier jaar dirigente is geweest van jeugdorkest van St. Jozef. Renate kreeg van enkele jeugdleden cadeaus aangeboden waaronder een dirigeerstokje en zij werd bedankt voor haar inzet binnen de vereniging. Hierna dirigeerde zij het laatste nummer van deze middag dat gezamenlijk gespeeld werd door alle verenigingen.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

05-10 Succes weekend voor slagwerkers St. Jozef

 

Zondag 4 oktober werd in Budel het slagwerkfestival van de Kleine Kring gehouden. Voor Someren-Heide was dit festival een groot succes. De jeugddrumband keerde namelijk met de wisselbeker huiswaarts.

“Ik kan het bijna niet geloven” waren de eerste woorden van dirigent Guido Pouwels toen hij de beker in ontvangst had genomen. De senioren drumband eindigde onder leiding van Ronald Gerards met een minimaal verschil op de tweede plaats. De Poort van Brabant uit Maarheeze werd deze middag derde.

Aan dit festival nemen de volgende slagwerkgroepen deel: Somerenslust, Willibrordus Lierop, Philharmonie Leende, St. Nicasius Heeze, de Poort van Brabant Maarheeze, drumband St. Jozef en jeugddrumband St. Jozef uit Someren-Heide. De jury bestond deze middag uit het duo Roel-Jan Jongsma en Henk Mennens.

 

De drumband had zaterdag 3 oktober hun kamp opgeslagen bij blokhut “op de Berg” in Budel waar zij een repetitie weekend georganiseerd hadden. Op deze dag moesten zij wel 5 collega muzikanten missen die aan de Nederlands Kampioenschappen deel namen, maar toch kon de dag goed benut worden. Na terugkeer van de solisten, die alle vijf de Nederlandse titel wisten te behalen, werd de avond doorgebracht met een barbecue en een groot kampvuur.   Bekijk de foto’s...

 

 

 

04-10 5 maal Nederlands kampioen

 

Op zaterdag 3 oktober hebben 5 solisten van drumband St. Jozef op de Nederlands Kampioenswedstrijden voor drumband solisten de Nederlandse titel mee naar Someren-Heide weten te nemen.

De organisatie van het NKW was in handen van de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden (NFCM). De drumband was deze dag naar Budel afgereisd voor een repetitie weekend in Budel voor het slagwerkfestival de volgende dag. De solisten sloten zich later op de dag en s'avonds weer aan bij de groep. Zij werden bij terugkomst muzikaal verwelkomt door hun collega muzikanten.

 

Uitslagen: Solo: Jeroen vd Eerenbeemt tweede divisie mallets 95 punten

 

Maikel vd Boomen derde divisie mallets 92 punten

 

Matijn Claessens vijfde divisie multipercussion 91 punten

 

Duet: Jeroen vd Eerenbeemt en Maikel vd Boomen tweede divisie mallets 93 punten

 

Martijn Meeuws en Mark v Mierlo derde divisie kleine trom 84 punten

 

Bekijk de foto’s...

 

 

 

29-09 Opening projecten in de Bunt

 

Dorpsoverleg Someren-Heide streeft er naar om plannen naar verbetering van meer kwaliteit en leefbaarheid in Someren-Heide te verwezenlijken. In dit kader zijn in Someren-Heide sinds kort een aantal voorzieningen gerealiseerd te weten:

Project “Mee(j)eten” Mensen met elkaar in contact brengen door samen aan tafel te eten. Mee(J)eten betekent naar goed Brabants gebruik dat er altijd een stoel aan de eettafel ‘bijgezet’ kan worden voor de onverwachte gast.

Project “Jeu de Boules” De meer bekende term “Jeu de Boules” is een verzamelnaam voor diverse balsporten, waarvan petanque de meest verspreide variant is en voor bijna iedereen (zowel mannen als vrouwen) te beoefenen.

Parkeerplaatsen en trottoir. Realisering uitbreiding parkeerplaatsen t.b.v. Gemeenschapshuis “de Bunt” en gedeeltelijke realisering trottoir vanaf de basisschool voorlangs “de Bunt” naar het Herdersveld.

 

Zondag 27 september was de feestelijke opening van de hiervoor genoemde projecten. Onze jeugddrumband droeg op deze dag ook haar steentje bij door voor de muzikale omlijsting te zorgen. Er waren bloemen voor Ria Winkelmolen die na 25 jaar afscheid nam als medewerkster van de Bunt. Dorpsoverleg Someren-Heide, met voorzitter John Henkes en woordvoerder Frans Venmans, kan tevreden zijn met wat er bereikt is.

 

Wat zou onze website zijn zonder onze fotograaf Patrick vd Broek, ook hier was hij bij aanwezig.

Bekijk de foto’s...

 

 

 

13-09 Openlucht Muziekfestijn Corde et Animo

 

Zondag 13 september speelde de jeugddrumband op het podium dat bij de Bunt gebouwd was voor het “Openlucht Muziekfestijn” dat georganiseerd was door Corde et Animo.

Op het terrein bij de Bunt stond op deze zondagmiddag een groot podium gereed voor diverse muziek- dans- en zanggroepen waaronder de Astense djembégroep “Safare” die met hun opzwepende klanken het publiek in beweging bracht. Onder vrolijke klanken van de blaasband “Kiekonsus” uit Liessel werd er een demonstratie dorsen gegeven. Deze band zorgde meerdere malen verdeeld over de middag voor een vrolijke noot.

Na de pauze trad de jeugddrumband op onder leiding van Guido Pouwels wat een goede voorbereiding was voor het Slagwerkfestival op 4 oktober in Budel.

Als laatste trad de organiserende vereniging Corde et Animo op met dansgroep “Move on” die ook al eerder deze middag in actie was. De middag werd vrolijk aan elkaar gepraat door Jan Hendriks en Crisjan Hendriks.

Corde et Animo en Jubilo hoopten met dit muziekfestijn nieuwe leden te werven.

 

 

 

12-09 Nieuwe leerlingen

 

Het nieuwe schooljaar start met maar liefst 11 nieuwe leerlingen waarvan 10 blokfluiters en 1 slagwerker. De blokfluit leerlingen krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar les van

Mandy Pouwels. De leerlingen die hun opleiding blokfluit starten zijn:

Belle van de Mortel, Eline Groot Nibbelink, Eline van Zoggel, Joyce Driessen, Noel Driessen, Sanne Nagel, Jessie van Bussel, Roos Nagel, Myrthe Nagel, Dorus Kanters.

Stijn Rutjens begint met slagwerkles bij Guido Pouwels

 

Wij wensen deze leerlingen een leerzame maar vooral plezierige tijd toe bij onze vereniging.

 

 

24-08 Opleiding Blokfluiters

 

Met ingang van het nieuwe schooljaar zal de opleiding voor de blokfluiters overgedragen worden aan Mandy Pouwels. De afgelopen drie schooljaren werd deze opleiding gegeven door Gerdie Meeuws. Wij bedanken Gerdie hartelijk voor haar inzet.  
 

Mandy Pouwels is vanaf 2004 lid van onze vereniging en speelt bij de fanfare sopraan saxofoon. Zij heeft haar opleiding afgerond bij “Rick” muziekschool Weert met de diploma’s A t/m D. Op dit moment is Mandy 3e jaars student aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven waar zij de opleiding Pedagogiek volgt.

Mandy is de zus van Guido die bij onze vereniging de vooropleiding aan de slagwerkers geeft. Wij zijn heel blij met de inzet van deze broer en zus. Het nieuwe schooljaar zal starten met 8 blokfluiters. Wij wensen Mandy een succesvolle maar vooral plezierige opleiding toe van onze toekomstige leden.

 

Bestuur Fanfare St. Jozef

 

 

 

15-07 Caribbean buurtconcert

 

Mooi weer, een gezellig terras, swingende muziek en palmbomen. Al deze ingrediënten waren maandag 13 juli aanwezig tijdens het Caribbean buurtconcert op camping “de Kuilen” in Someren-Heide waar Fanfare St. Jozef en zanggroep Justesse te gast waren.

 

Dit jaar had de muziekcommissie gekozen om aan het buurtconcert, ter afsluiting van het seizoen, een thema toe te voegen. Het werd een concert met een Caribisch thema. Na gelang de avond vorderde bleek dit een hele beste keuze. Bij aanvang van de avond, die om 19:00 uur begon, hete presentator John Henkes iedereen van harte welkom waarna de jeugddrumband de avond opende. Ook werden de diploma’s uitgereikt aan de geslaagden van de muziekschool. Op deze avond speelde in volgorde van optreden de drumband, het jeugdorkest, zanggroep Justesse en als afsluiter de fanfare op een vol en gezellig terras. Na afloop bedankte Wim van Tulden iedereen namens de buurt voor de leuke en gezellige avond.  Bekijk de foto’s...

 

 

14-7 Concert Voerendaal

 

Drumband St. Jozef speelde zaterdag 11 juli op een concert in Voerendaal. Dit concert werd gehouden naar aanleiding van het behalen van het Nederlands Kampioenschap van drumband St. David uit de hiervoor genoemde Limburgse plaats.

 

De dames en heren van de drumband van Harmonie St. David uit Voerendaal, onder leiding van dirigent Frank Rademakers, wisten zaterdag 25 april, tijdens de NK Mars 2009 in het Overijsselse Lutte, op overtuigende wijze de Nederlandse titel te behalen en de daarbij behorende beker mee naar Voerendaal te nemen.

 

Op uitnodiging van St. David speelde drumband St. Jozef onder leiding van Ronald Gerards in het Cultureel Centrum Borenburg in Voerendaal. Op deze avond werd Frank Rademakers een boek aangeboden met daarin herinneringen aan drumband St. Jozef. Dit boek is samengesteld en bewerkt door Patrick vd Broek en was een afscheidscadeau naar aanleiding van zijn vertrek bij onze vereniging. Drumband St. David speelde o.a. hun concours werken. Aan het einde van hun optreden werd de drumband gehuldigd voor de bijzondere prestatie.

Drumband St. David behaalde voor het marcherende werk 95,67 punten, een uitzonderlijke hoge score.

Voor wie wil zien hoe deze punten tot stand zijn gekomen kan een filmpje bekijken van het marcherende optreden op de pagina “Video’s”    Bekijk de foto’s

 

 

07-07 Geslaagd

 

Maikel vd Boomen is geslaagd voor zijn B-diploma kleine trom. Door een misverstand is Maikel bij de laatste berichtgeving van de geslaagden niet vermeld. Maikel alsnog gefeliciteerd.

 

 

02-07 Afscheid Renate in ‘t Zandt

 

De dirigente van ons jeugdorkest zal naar verluid in oktober afscheid nemen van onze vereniging.

Renate gaat stoppen in verband met haar zwangerschap. Naar verwachting zal de kleine zich in november aankondigen. Gezinsuitbreiding brengt extra werk met zich mee, zo ook bij Renate. Het  bestuur is op zoek naar een nieuwe dirigent(e) die met net zoveel enthousiasme als Renate het jeugdorkest gaat dirigeren.

11 oktober staat het concert “Groot Someren in het klein” in de Bunt op het programma, hieraan neemt ook het jeugdorkest deel. Het is nu nog niet te voorzien of dit het afscheidsoptreden van Renate gaat worden. Wij wensen Renate een voorspoedige zwangerschap toe.

 

 

28-06 Warm Caribbean Concert

 

Afgelopen zaterdag 27 juni werd er een concert gegeven in “de Bunt” met een zomerse tint. Een toepasselijke aankleding van de zaal en muzikanten maakt dit Caribbean Concert compleet, inclusief cocktails en hangmatten.  

Het jeugdorkest opende de avond o.l.v. Renate in ‘t Zandt met o.a. leuke reggae deuntjes zoals 'No Woman, no Cry', een bekende hit van Bob Marley. De slagwerkers opende hun optreden onder leiding van Ronald Gerards op de kermis. Hun verdere optreden sloot geheel aan bij de Caribische sfeer. Na de pauze was het podium voor zanggroep “Justesse”. Ook zij wisten het zomergevoel in hun uitvoering over te brengen inclusief leuke aankleding van het podium. Zij staan onder leiding van Leo de Bruijn.

De fanfare zorgde voor de afsluiting. Op hun repertoire stond de 'Jamaican Folk Suite' met zeer bekende relaxte melodietjes, het eveneens zeer bekende 'La  Camisa Negra', en met begeleiding van 'Justesse' en het nummer 'Pacific Dreams'. Muziek uit 'The Pirates of the Caribbean' mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit alles onder leiding van dirigent Eric Roefs.  Een compliment aan de muziekcommissie en iedereen die mee gewerkt heeft om dit concert mogelijk te maken.       Bekijk de foto’s...

 

 

25-06 Wij feliciteren

Martijn Hendriks en Carry Boot met de geboorte van hun zoon Jimi. En natuurlijk ook broertje Tijn.

 

 

13-06 Nederlands Kampioenswedstrijden

 

De lijst van de Nederlands kampioenswedstrijd (NKW) voor solisten is bekend.

Er staan er vijf optredens uit Someren-Heide genoteerd. Deze wedstrijd zal gehouden worden op 3 oktober 2009 te Elburg. De organisatie is in handen van de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden (NFCM). De deelnemers zijn:

 

Solo:

Jeroen vd Eerenbeemd, tweede divisie mallets

Maikel vd Boomen, derde divisie mallets

Matijn Claessens, vijfde divisie multipercussion

 

Duet:

Jeroen vd Eerenbeemd en Maikel vd Boomen, tweede divisie mallets

Martijn Meeuws en Mark v Mierlo, derde divisie kleine trom

 

Rein klaver staat als vijfde genoteerd in de tweede divisie kleine trom. Helaas krijgen alleen de eerste drie een uitnodiging.

 

 

30-05 Optreden Groot Entree Orkest

 

Op donderdag 21 mei presenteerde het Groot Entrée Orkest zich onder leiding van Jacob Slagter in de Grote Zaal van het Concert gebouw in Amsterdam. Maikel vd Boomen, lid van onze drumband, speelde hier ook in mee. Ruim 80 jonge musici uit heel Nederland waren geselecteerd voor deze unieke kans om met een groot symfonieorkest op te treden in het Concert Gebouw. De intensieve voorbereidingen voor dit concert vonden o.a. plaats in twee weekenden in Amsterdam en een weekend op de Hoof in Someren.

 

Het optreden is gefilmd door Peter vd Boomen en is te bekijken op www.vimeo.com

 

 

25-05 Onderling solistenconcours

 

Na in 2008 geen solistenconcours georganiseerd te hebben in verband met de activiteiten rond het jubileum jaar pakte, op zondag 24 mei, de met 2 personen uitgebreide solistencommissie uit met een concours met maar liefst 38 optredens.

Jury Jan Peters had zijn handen vol aan het beoordelen van al deze optredens die in verschillende afdelingen ingedeeld waren. Er werd in vier afdelingen beoordeeld, jeugd 3e 2e en fun afdeling. Alle muzikanten stonden op een schitterend aangekleed podium van beginnende blok fluiters tot conservatorium student met of zonder begeleiding van pianist Hans Heijkers of muziek van CD.

Voor elk optreden met de hoogst aantal punten per afdeling was er een beker te verdienen. Er werden twee wisselbekers uitgereikt voor de hoogst aantal punten voor blazers en slagwerk. De bekerwinnaars waren:

 

Blazers,

Jeugdafdeling Monique Driessen; 3e afdeling Veronique Verhees en Stan vd Kruijs; 2e afdeling Yvonne v Mierlo en in de fun afdeling wisten vader Jan Meeuws en zijn zonen Nick en Gert de beker te bemachtigen.

 

Slagwerk,

Jeugdafdeling Eloy Schroijen; 3e afdeling Joost vd Kerkhof; 2e afdeling Maikel vd Boomen; van de fun afdeling was het Guido Pouwels die de beker mee naar huis wist te nemen.

 

De wisselbeker voor blazers ging naar Yvonne v Mierlo. Maikel vd Boomen was van de slagwerkers degene die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

De leden van de solistencommissie hebben hun uiterste best gedaan om deze leuke maar vooral leerzame middag te doen slagen. Dit laatste is hen zeer zeker gelukt.

 

Bekijk de foto’s...                     Bekijk de video gemaakt door Peter vd Boomen...

 

 

02-05 Bloemenactie Fanfare St. Jozef

 

In april is de jaarlijkse bloemenactie gehouden onder leiding van onze enthousiaste leden Ingrid en Wilma. Op woensdag 22 april konden de bestelde bloemen afgehaald worden bij de Bunt of kon men gebruik maken van de service om de bloemen thuis te laten bezorgen.

 

De bloemenactie begint een traditie te worden die jaren geleden opgezet is door de twee hiervoor genoemde dames. In de begin jaren werden de bloemen verkocht op de jaarlijkse vlooienmarkt. Maar doordat de vlooienmarkt de laatste jaren iets later in het jaar gehouden wordt is de bloemenactie op zichzelf komen te staan. Er is de laatste jaren een extra service aan toegevoegd, namelijk het thuis bezorgen van de bestellingen. Voor het bezorgen van de bloemen werden Ingrid en Wilma ondersteunt door diverse leden van onze vereniging.

Ingrid en Wilma bedanken iedereen die mee gewerkt heeft aan deze actie en natuurlijk ook de kopers.

Zij hopen volgend jaar op een zelfde steun.

 

 

27-04 Geslaagd

 

In de week van 20 april zijn er zes muzikanten op examen geweest voor hun diploma.

Zij werden alle zes beloond met hun wel verdiende diploma. Wij feliciteren hen van harte.

Blazers: Manon Rutjes, A Bugel; Demi Boerekamp, A Bugel; Marjolein de Wit, B Hoorn; Sam Klaver, C Trombone.

Slagwerk: Eloy Schroyen, A Kleine trom; Jeffrey vd Kerkhof, A Kleine trom; Kevin Meuws, B Mallets.

 

 

18-04 Oud ijzer actie

 

Bestuur Fanfare St. Jozef bedankt iedereen die mee gewerkt heeft aan de oud ijzer actie.

Ook de bewoners van Someren-Heide voor het beschikbaar stellen van de metalen.

 

 

05-04 Jeugdmuziekdag Lierop

In het kader van fanfare St. Willibrordus 80 jaar jong werd er op zondag 5 april een jeugdmuziekdag gehouden in zaal van Oosterhout in Lierop.

Zeven jeugdfanfares c.q. opleidingsorkesten die aangesloten zijn bij de Kleine Kring presenteerden zich met in totaal ongeveer honderdzeventig jeugdige muzikanten.

Die zeven jeugdfanfares waren de Nicasiusbende Heeze, fanfare St. Jozef Someren-Heide, Jeugdharmonie St. Antonius Budel, fanfare Philharmonie Leende, Muziekvereniging de Heerlijkheid Sterksel, Muziekvereniging Somerens Lust en Jeugdfanfare Lierop.
Zij presenteerden zich met nummers uit hun eigen repertoire.
Aan het einde van de middag formeerden alle orkesten zich tot één groot orkest. Onder leiding van dirigent Remi Remery werd een grande finale verzorgd.   Bekijk de foto’s...

 

 

01-04 In de bloemetjes gezet

 

Op de ledenvergadering van 29 maart werden twee leden in de bloemetjes gezet. Beide leden hadden namelijk iets te vieren, Andre van Zoggel is 55 jaar lid en Gerdie vd Boomen is 15 jaar lid van onze vereniging.

Gerrit van Zoggel en Marit Beerepoot, die ook 55 en 15 jaar lid zijn van Fanfare St. Jozef, konden hier helaas niet bij aanwezig zijn. Voorzitter Willy van Mierlo reikte de bloemen uit aan Andre en Gerdie en feliciteerde hen van harte met hun jubileum.

 

 

30-03 Felicitaties aan S.V.S.H korfbal

 

Naast het drukke programma van zondag 29 maart had Fanfare St.Jozef ook nog de tijd genomen om de dames van het seniorenteam S.V.S.H. korfbal te feliciteren met een serenade op een druk bezochte receptie.

Op 8 maart schreef korfbalvereniging S.V.S.H geschiedenis. Het eerst seniorenteam versloeg ZIGO in een zenuwslopende wedstrijd waarmee promotie naar de TOPklasse realiteit werd, het hoogst haalbare van het dameskorfbal. Naar het liet aanzien stelde de dames de serenade zeer op prijs en lieten zij zich tijdens de vrolijke noten van de fanfare spontaan verleiden tot een polonaise.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

30-03 Uitwisselingsconcert

 

Gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide was op zondag 29 maart het decor voor een concert door fanfare/drumband St. Jozef Someren-Heide en het Seniorenorkest Groot Someren.

Het is een muzikale middag met heel wat afwisseling geworden.

 

Allereerst was er de tegen­stelling tussen de vele jongeren binnen de fanfare en de drum­band uit Someren-Heide en, uiteraard, de veel oudere muzikanten bij het Seniorenorkest. Dit verschil kwam zeker ook tot uitdrukking in de repertoirekeuze. Er was zowel slagwerk- als blaasmuziek te beluisteren.   

Het concert werd geopend door de drumband o.l.v. Ronald Gerards. Een drum­band is het stadium van enkel marsen uitvoeren op een paar verschillende soorten trommen al lang voorbij. Met de komst van gestemde instrumenten als marimba, pauken en xylofoon kan een drumband anno 2009 bijna net zo melodieus klinken als een blaasorkest. Op het pro­gramma van de drumband stond muziek uit o.a. de musical ‘Lord of the Dance’, een selectie uit ‘Graceland’ van Paul Simon en een evergreen van Elvis Presley.

 

Als tweede trad het Seniorenorkest Groot Someren op. Hun repertoire zorgde zeker voor een stukje nostalgie. Nummers als ‘Dankeschön, Bert Kaempfert’ en de mars ‘Jubelklänge’ zullen met name oudere toehoorders bekend in de oren geklonken hebben. Maar het Seniorenorkest is van veel meer markten thuis. Er werden ook nog Brabantse volksliederen, Spaanse dansstijlen en een Bohemische Polka gespeeld. Dit alles onder leiding van dirigent Willy van Bakel.  

 

Fanfare St. Jozef sloot het concert af. Dit korps bestaat voor meer dan 90% uit muzikanten jon­ger dan 50 jaar. De muziekkeuze wordt hier dan ook meer afgestemd op een wat jongere leef­tijd. Er werd, zoals in het programma ook te merken was, wel steeds naar een goede mix tussen lichte en meer klassieke muziek gestreefd. Fanfare Sint Jozef bracht, onder leiding van haar dirigent Eric Roefs, o.a. de volgende nummers ten gehore. Een intro gecomponeerd bij gelegenheid van een WK Skiën, muziek uit de zeer bekende ‘Phantom of The opera’. Ook lichte de fanfare alvast een tipje van de sluier op van het ‘Caribbean’ thema, waarmee in de richting van de zomervakantie nog veel meer gaat gebeuren.

 

Bekijk de foto,s...

 

 

01-03 25 Jubileum Wilfred vd Vorst

 

Zondag 1 maart werd Wilfred vd Vorst gehuldigd voor zijn 25 jarig jubileum als lid van Fanfare St.Jozef. Dit gebeurde bij Feestzalen “Heidehof” in Someren-Heide waar de drie jubilarissen van het afgelopen jaar met partner aanwezig waren voor een brunch.

Helaas kon Wilfred het afgelopen jaar door familie omstandigheden niet aanwezig zijn op de geplande receptie voor de jubilarissen waartoe ook Tycho Henkes en Gerdie Meeuws behoorden. De huldiging van zondag 1 maart was voor Wilfred en zijn echtgenote Marja een grote verrassing. Naast de huldiging werd hen een serenade gebracht door de fanfare en drumband die door de achteringang de zaal binnen waren gekomen om de verrassing voor hen compleet te maken.

Wilfred vd Vorst is al 25 jaar de vaste drummer bij de fanfare. Sinds 2006 is hij de penningmeester van onze vereniging. Ook staat hij klaar voor diverse commissies binnen de vereniging.        Meer foto’s...

 

 

14-02 Solistenconcours Tilburg

 

Zaterdag 14 februari hebben 13 slagwerk muzikanten meegedaan aan het solistenconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Tilburg. Someren-Heide is al enkele jaren een van de verenigingen met de meeste optredens aan dit concours.

De 13 muzikanten verzorgden samen 17 optredens waarvan 13 solo’s en 4 duetten. Naast de muzikanten waren er een 25-tal enthousiaste bezoekers uit Someren-Heide aanwezig om te zien hoe de solisten het er vanaf brachten. De muzikanten deden hun uiterste best om zo hoog mogelijk te scoren. Dit laatste viel niet mee omdat de jury de werken zeer kritisch beoordeelde. En toch werden er 6 werken met een promotie beloond waarvan 3 keer lof van de jury. Uit de verschillende divisies zullen degene met de hoogste aantal punten kans maken om uitgenodigd te worden voor de Nederlandse kampioenschappen die gehouden worden op 3 oktober in Elburg.

De voorbereidingen voor dit concours zijn begonnen bij de muziekschool onder leiding van Ronald Gerards. Wil je goed voor dag komen dan mag thuis studie uiteraard niet ontbreken, maar niet alle solisten konden de instrumenten die ze nodig hadden mee naar huis nemen om te oefenen. Voor hen was er een sleutelplan bedacht zodat zij op afspraak hun werk in de Bunt konden oefenen. De solisten bedanken Harry Claessens die steeds voor hen klaar stond om de Bunt te openen wanneer zij wilde oefenen. Ook bedanken zij Rob Boone en de firma Firma VDL met chauffeur Peter vd Boomen voor het vervoer van het instrumentarium.

Bekijk de foto’s...

 

 

08-02 Voorspeelochtend

 

De slagwerk solisten die 14 februari deelnemen aan het solistenconcours van de Brabantse Bond lieten zondag 8 februari horen of zij er al klaar voor waren.

Deze ochtend lieten, buiten de 17 optredens die 14 februari in Tilburg te horen zijn, ook nog 2 aspirant solisten hun ingestudeerd stuk horen. Jeffery vd Kerkhof en Fleur van Zoggel lieten horen dat ook zij volgend jaar bij de solistengroep willen horen. Kevin Meeuws speelde een solo i.v.m. voorbereidingen voor zijn examen.

Onder leiding van Ronald Gerards werd er een gevarieerd programma gebracht waar het publiek zich geen moment verveelde. Tijdens dit programma werden er door de voorzitter diploma’s uitgereikt aan Rein Klaver (B-diploma Drums) en Kevin Boone (A-diploma mallets).

Wij wensen alle solisten heel veel succes toe op het solistenconcours, en bedanken iedereen die aan deze leuke ochtend zijn of haar medewerking heeft verleend.

Bekijk de foto’s...

 

 

30-01 Nieuwe leden

 

Onze vereniging is het nieuwe jaar begonnen met 2 nieuwe leden.

Elly Beekwilder uit Someren is lid geworden van onze fanfare, zij speelt op de Bugel.

Bij de Fanfare zijn 2 jeugdleden, Veronique Verhees en Patty Verhees, ingestroomd vanuit het Jeugdorkest. Ook zij spelen op de Bugel.

Lianne Cremers heeft zich aangemeld voor de drumband. In oktober 2006 was zij gestopt vanwege haar werk en haar studie. Met de terugkomst van Lianne is de verhouding tussen jeugd en volwassenen beter in balans.

 

Wij wensen de muzikanten een hele fijne en leerzame tijd bij onze vereniging.

 

 

14-01-2009 Geslaagd

 

Twee leden van de drumband behaalde kort geleden hun vervolg diploma. Steeds meer jeugdleden zijn in het slagwerk van alle markten thuis.

Wij feliciteren Rein Klaver, hij behaalde het B diploma voor Drums. Kevin Boone die het afgelopen jaar als duet Nederlands kampioen werd in de afdeling Multipercusion is geslaagd voor zijn A diploma Mallets. Wij wensen Kevin en Rein heel veel succes met hun verdere opleiding bij Rick, het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie

 

 

08-01-2009 Nieuwjaarsreceptie

 

Op 7 januari stond de nieuwjaarsreceptie gepland. Ondanks de strenge kou kwamen de leden toch naar de Bunt om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen.

De evenementen commissie had een gezellige avond georganiseerd met een activiteit voor iedereen die nog wat extra beweging nodig had na de feestdagen. Een groot twister spel werd uitgerold waar iedereen aan mee kon doen. Het werd een heel gezellige avond waar iedereen rustig bij kon

kletsen en kon genieten van de eigen gemaakte hapjes die door

Wilma rond gebracht werden. We wachten nog even op het recept.

 

Evenementencommissie bedankt voor jullie inzet.

 

Bekijk de foto’s

 


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

Openlucht Muziekfestijn Corde et Animo