opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

Berichten 2010

 

25-12 Maikel van den Boomen live in uitzending Radio 2

 

Donderdag 24 december is bekend geworden dat Maikel van den Boomen in de Top 2000 Cover competitie de 1e prijs heeft behaald in de categorie “Muziek Zegt Alles”  De prijs werd donderdag uitgereikt in de live uitzending van Knooppunt Kranenbarg op Radio 2. In deze uitzending was Maikel live te horen met zijn cover van Coldplay - Viva la Vida. De uitzending kwam vanuit het Top2000 cafe “Beeld en Geluid” in Hilversum.

Maikel eindigde als 3e in de totale lijst van de Cover Top 2000 Competitie 2010, met 758 inschrijvingen.

 

Maikel: “Kei bedankt allemaal voor de gevraagde medewerking!!!”

 

 

18-12 Kerstconcert 2010

 

In de kerk in Someren-Heide vond op vrijdag 17 december het traditionele kerstconcert plaats. Er stonden diverse verenigingen uit Someren-Heide op het programma. Jeugdfanfare St. Jozef, Drumband St. Jozef, Gemengd koor Corde et Animo, jongerenkoor Jubilo en kinderkoor de Heidezangertjes. Het was dit jaar een concert met veel jeugd zoals jeugdfanfare St. Jozef. Zij stond onder leiding van de jeugdige en enthousiaste dirigente Laura Brugel die veel waardering oogstte bij het publiek. Er was dit jaar veel samenspel tussen de verenigingen zoals tussen gemengd koor Corde et Animo en de Jeugdfanfare met het nummer Amazing Grace. Hierbij was Annemieke Mutsaers als soliste in schotse kleding op de doedelzak te bewonderen. Het kerstconcert had een Schots en Iers tintje. Zo speelde de drumband o.a. het nummer Irisch Impression, met de bekende aanstekelijke Ierse dansmuziek. De jeugdfanfare zochten het wat noordelijker met het uit vier delen bestaande nummer Castles of Scotland.

Als toegift werd door alle verenigingen We Wish You a Merry Christmas gespeeld en gezongen. De organisatie kan terug kijken op een geslaagd concert en zij nodigde na afloop iedereen uit voor het kerstconcert van 2011.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

 

09-12 Jeugduitstapje

 

Zondag 21 November gingen wij naar de Tongelreep. Om 12 uur verzamelde wij allemaal bij De Bunt.

Om kwart over 12 toen iedereen er was reden we aan richting De Tongelreep. Eenmaal aangekomen moesten we even wachten tot de kaartjes gekocht waren en mochten we naar binnen. Daar kregen we nog wat uitleg over wat wel en niet mocht en toen mochten we omgaan kleden. Toen iedereen klaar was met omkleden en alle spullen op de juiste plaats lagen mochten we gaan zwemmen. Om half 3 verzamelde we weer bij de plaats en kregen we wat drinken en wat lekkers. Toen mochten we weer gaan zwemmen tot kwart over 4 want dan moesten we weer verzamelen. Om kwart over 4 toen iedereen weer was verzameld moesten we gaan omkleden.

Daarna moesten we in het halletje wachten tot de ouders er waren om ons op te halen. Om 10 voor half 6 stonden we weer voor De Bunt en werd iedereen omgehaald. Het was een heel leuke dag en wij verheugen ons alweer op het volgende uitstapje. :)

 

Groetjes Stijn en Manon Rutjens

 

 

 

09-12 Geslaagd

 

De onderstaande muzikanten zijn geslaagd voor hun diploma.

Monique Driessen Altsax B

Rick van Tulden Mallets A

Dion Meeus kleine trom B

 

Wij feliciteren hen van harte met hun behaalde diploma en wensen hen heel veel succes met hun verdere opleiding bij Rick.

 

 

 

10-11 Everard Winters Wisselbeker

 

Op zondag 7 november speelden verschillende fanfare en harmonieorkesten op het EWW dit jaar gehouden in Budel. Er namen dit jaar 7 vereniging plaats op het podium in gemeenschapshuis de Borgh. De orkesten werden beoordeeld door de juryleden J. Conjaerts en J. Nellestijn. De wisselbeker in de categorie vrije keuze ging dit jaar naar Philharmonie Leende en in de categorie traditioneel ging de hoofdprijs naar de Heerlijkheid Sterksel. Dit jaar werd er afscheid genomen van Joop Kummeling, voorzitter van de Kleine Kring.

 

Fanfare St. Jozef presteerde naar goede tevredenheid volgens hun interim dirigente Karin van Dijk.

Karin is inmiddels de definitieve dirigente van de fanfare geworden.

 

De onderstaande verenigingen namen deel aan de Everard Winters Wisselbeker.

St. Jozef Someren-Heide, EMM Budel, St. Nicasius Heeze, Poort van Brabant Maarheeze, Philharmonie Leende, De Heerlijkheid Sterksel en Les Echos de Dorplein. Bekijk de foto’s...

 

 

 

08-11 Karin van Dijk nieuwe dirigent fanfare

 

Op de repetitie van maandag 8 november kon voorzitter Willy van Mierlo meedelen dat Karin van Dijk de nieuwe dirigente van fanfare St. Jozef is geworden. Uit een instemmend applaus was op te maken dat de leden achter de keuze staan.

 

Karin is afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg voor trompet en HAFA directie, heeft jarenlang ervaring met lesgeven en dirigeren en geeft persoonlijkheids trainingen.

Karin is werkzaam geweest als dirigent voor jeugdharmonie EMM Budel, Fanfare St. Willibrordus Wintelre,

Fanfare St. Nicasius Heeze en Muziekvereniging Hartog uit Oss. Met deze laatste vereniging promoveerde zij naar de superieure afdeling.

Naast het dirigeren van jeugdfanfare St. Jozef dirigeert zij ook de jeugdfanfare van de Heerlijkheid uit Sterksel.

 

Na het vertrek van Eric Roefs heeft Karin na de zomervakantie de taak als interim dirigente op zich genomen. In de korte tijd dat zij de leiding had ontstond er al gauw genoeg een klik tussen orkest en de dirigente. Haar eerste succes is het voor elkaar krijgen om het orkest te motiveren om, ondanks de dirigent wisseling, toch aan de Everard Winters Wisselbeker mee te doen op zondag 7 november j.l. “Ik ben tevreden met de jury beoordeling maar het belangrijkste is dat er toekomst in het orkest zit” aldus Karin van Dijk.

 

 

26-10 75 jaar Parochie St. Jozef

 

De parochie St. Jozef in Someren-Heide viert dit jaar het 75-jarig jubileum. Officieel werd de parochie op 28 oktober 1935 opgericht met pastoor Graat als eerste pastoor.

In het kader van dit jubileum was er op zondag 24 oktober een jubileumviering in de St. Jozefkerk met als celebranten bisschop mgr. A. Hurkmans, pater Viceprovinciaal J.F. de Rooij en pastoor mgr. J. Heeffer.
Leden van het kerkkoor, zangkoor Corde et Animo en het seniorenkoor. De Heideklanken hadden speciaal voor deze viering een koor gevormd om samen met fanfare St. Jozef deze viering op te luisteren.

Er was deze dag in de Bunt ook een middag programma waar diverse werkgroepen een presentatie hielden. Er was veel archief foto materiaal te bezichtigen. De jeugddrumband stond ook op het programma evenals kinderkoor de Heidezangertjes en zanggroep Justesse. Bekijk de foto’s...

 

 

03-10 Slagwerkfestival Budel

 

Op zondag 3 oktober werd in gemeenschapshuis de Borgh het jaarlijks terugkerend slagwerkfestival gehouden.

Dit jaar traden 8 slagwerkgroepen op die beoordeeld werden door de juryleden Rob Balfoort en Andre Willems.

Ook de drumband en jeugddrumband St. Jozef namen deel aan deze wedstrijd. In 2009 wist de jeugddrumband de wisselbeker te winnen. Dit jaar moesten zij de eer overlaten aan Eendracht Maakt Macht uit Budel. Guido Pouwels wist een dubbel succes te behalen door met de jeugddrumband een tweede plaats te behalen en mocht als dirigent van Eendracht Maakt Macht de wisselbeker in ontvangst nemen.

 

 

26-09 Veel concurrentie voor NKW solisten

 

Op de Nederlands Kampioenswedstrijden te Berlicum wisten zaterdag 25 september 3 solisten van drumband St. Jozef Nederlands Kampioen te worden. De kampioenstitel ging naar Martijn Claessens, Jeroen van den Eerenbeemt en Maikel van den Boomen. Er was voor de 12 optredens uit Someren-Heide veel concurrentie van de in het totaal 99 deelnemers, maar desondanks wisten de muzikanten uit Someren-Heide goed te presteren.

De stichting NKW (een samenwerkingsverband van de drie landelijke muziekorganisaties FKM, KNFM en NFCM) organiseerde voor het 5e jaar deze wedstrijden. “Dit jaar was de laatste keer dat de stichting NKW deze kampioenschappen organiseerde”, aldus de voorzitter van de FKM de heer Rongen. Het volgende jaar zal elke bond weer haar eigen kampioenschap houden.

 

Het feit dat een deelnemer bij dit kampioenschap op het podium staat is al een felicitatie waard. Het behalen van de kampioenstitel is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Speelplezier moet voorop staan.

 

Bekijk de foto,s...

 

Uitslagen:

Rens vd Kruijs 5e divisie multipercussion 4e plaats

Eloy Schroijen 5e divisie multipercussion 4e plaats

Joost vd Kerkhof 5e divisie multipercussion 5e plaats

Jeffrey vd Kerkhof 5e divisie multipercussion 7e plaats

Duo Dion Meeuws en Martijn Claessens 4e divisie klein trom 2e plaats

Duo Kevin Boone en Rick v Tulden 4e divisie multipercussion 2e plaats

Lex Klaver 5e divisie Marimba 2e plaats

Martijn Claessens 3e divisie multipercussion 1e plaats

Martijn Meeuws 2e divisie kleine trom 4e plaats

Maikel vd Boomen 2e divisie marimba 1e plaats

Duo Maikel vd Boomen en Jeroen vd Eerenbeemt 1e divisie marimba 2e plaats

Jeroen vd Eerenbeemt marimba 1e plaats

 

 

 

19-09 Voorzitter Kleine Kring neemt afscheid
 

Op de vergadering van 14 september is er afscheid genomen van Joop Kummeling als voorzitter van de Kleine Kring. Joop heeft deze taak 17 jaar vol enthousiasme vervuld, zo heeft hij in al die jaren tal van zaken opgezet om de festivals goed te laten verlopen. Michel van Ganzewinkel, voorzitter van fanfare de Poort van Brabant uit Maarheeze, zal hem opvolgen.  

 

In 1970 is de Kleine Kring van start gegaan met de eerste editie van de Everard Winters Wisselbeker tijdens het 120 jarig bestaan van de Koninklijke Philharmonie Leende. Jaren later heeft de Kleine Kring ook het Slagwerkfestival in Budel onder haar hoede genomen. Dit evenement startte in 1997 onder de naam “ABAB festival”. Toen dit verloren dreigde te gaan is de organisatie, met inzet van oud drumbandlid Benny Cramers, in 2002 over genomen door de Kleine Kring. Ook de jaarlijkse jeugdmuziekdag valt onder de Kleine Kring. Er is nog volop animo voor dit laatste evenement, EMM Budel zal in 2011 de organisatie van de jeugdmuziekdag op zich nemen. Bij de Kleine Kring zijn 11 verenigingen uit de regio aangesloten die met deze formule een goede binding met elkaar hebben gekregen. Dit zijn de verenigingen uit de gemeente Cranendonck, gemeente Someren en gemeente Heeze/Leende.

 

De Kleine Kring is geen officiële vereniging, er zijn namelijk geen statuten. Er zijn wel regels die in overleg met de betreffende verenigingen zijn opgesteld en jaarlijks waar nodig aangepast kunnen worden in de bijeenkomsten.

 

 

 

12-09 Nieuwe leerlingen

 

Er wordt voortdurend gewerkt aan de toekomst van onze vereniging, zo verwelkomen we vier nieuwe leerlingen. Op blokfluit Petri Verest en Stijn Boerekamp en voor het slagwerk hebben Teun Nagel en Sanne Linders zich aangemeld.

Wij wensen hen een leerzame maar vooral plezierige tijd toe bij onze vereniging.

 

 

17-07 Bestuur weer compleet

 

Het bestuur van Fanfare St. Jozef is weer op volle sterkte. Na het afscheid van de bestuursleden Berthy Henkes, Jeroen Jaspers en Miranda Henkes op de jaarvergadering van 31 maart heeft het bestuur Gert Meeuws bereid gevonden om het bestuur compleet te maken. Op de jaarvergadering kon Jacqueline Boone en Willie Volmering met instemming van de leden geïnstalleerd worden.

Gert is niet via de reguliere procedure geïnstalleerd. Gezien het vele werk binnen het bestuur is er voor gekozen om niet te wachten tot de volgende ledenvergadering. We wensen Gert veel succes met de nieuwe functie.

 

 

13-07 Buurtconcert

 

Fanfare St. Jozef is klaar voor vakantie. Op maandag 12 juli speelden alle geledingen op het buurtconcert. Door de slechte weersverwachting werd er besloten om dit concert in gemeenschapshuis de Bunt uit te voeren. Het plan was om dit voor café ‘t Hutje te doen.

De jeugdfanfare opende het programma met haar eerste optreden onder leiding van Karin van Dijk en Laura Brugel. Er werd een leuke manier van slagwerk aanvulling gedemonstreerd door de blazer om beurten slagwerk te laten spelen. De blokfluiters vervolgde het programma onder leiding van Mandy Pouwels. Na hun optreden speelden ze enkele nummers samen met de fanfare. Het keurige optreden viel bij het publiek goed in de smaak.

Het optreden van de fanfare was deze keer de laatste onder leiding van dirigent Eric Roefs. Hij nam na 6 jaar afscheid van onze vereniging. De voorzitter bedankte Eric voor zijn inzet.

De jeugddrumband vervolgde het programma onder leiding van Guido Pouwels. Zij lieten zien dat er nog voldoende toekomst is voor het slagwerk in Someren-Heide. Als laatste speelde de drumband onder leiding van Ronald Gerards haar programma voor het Kleine Kring slagwerkfestival in Budel op zondag 3 oktober.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

30-06 Actie vaderdagontbijt

 

Hier onder een reactie van onze altijd spontane, actieve en enthousiaste commissarissen groep.

 

Na alle vergaderingen waarin de plannen steeds concreter werden, was het zaterdag 19 juni eindelijk zover. We gingen als club Commissarissen (en enkele kinderen) naar de Sligro om onze slag te slaan. Met de boodschappenlijst in de aanslag, en al producten proevend, gingen we op dwaaltocht door de winkel. De fantasie sloeg soms op hol bij de te kopen spullen, maar na een redelijke tijd stonden we weer buiten met twee totaal gevulde winkelwagens.

Terug in het zenuwcentrum van deze Vaderdag actie op de Nieuwendijk werden de dozen klaargezet en de eerste (houdbare) producten werden er in gelegd. Ondertussen ging nog een auto naar Someren om de verse producten zoals broodjes en fruit in te slaan.

Willy heeft deze zaterdagavond gezellig in zijn eentje in de keuken de eieren gekookt. En na een korte nacht moest hij weer vroeg uit de veren om de broodjes af te bakken.

Op zondag was de spanning groot, want nu kwam het er op aan! Om half acht was de club grotendeels compleet en werden de dozen gevuld en netjes opgemaakt (ook belangrijk)! Om half negen precies vertrokken de auto’s om de vijfendertig dozen af te leveren. De reacties waren hierbij erg leuk en voor sommige vaders was het een échte verrassing!

Na nog een gezamenlijk ontbijt werd rond half elf het laatste ontbijt bezorgd. Fons en Tiny hebben we nooit meer terug gezien na hun laatste ronde. Hopelijk komen die nog een keer boven tafel...

 

Bron: Ilse Davidse

 

 

27-06 Drumband wint Han van der Vleuten wisseltrofee
 

Op 26 juni werd door Muziekvereniging de Heerlijkheid uit Sterksel in het kader van de Muziekfeesten een slagwerkfestival gehouden. Drumband en Jeugddrumband St. Jozef stonden deze avond ook op het programma. De jeugddrumband speelde onder leiding van Guido Pouwels een afwisselend en goed programma dat door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd werd. Na de jeugddrumband was het de beurt aan de drumband die onder leiding van Ronald Gerards een boeiend programma speelde. Bij zowel de drumband als de jeugddrumband zit er in het afgelopen jaar een stijgende lijn wat betreft de optredens.

Er was aan deze avond een wisseltrofee verbonden die vernoemd was naar Han van der Vleuten, oud dirigent van de slagwerkgroep de Heerlijkheid Sterksel. De beoordeling kwam uit het publiek van de verschillende deelnemende slagwerkgroepen. Na het bekent maken van de winnaar werd de prijs uitgereikt door, de naar hem vernoemt festival, Han van der Vleuten. Volgens Han wist drumband St. Jozef het publiek het beste te vermaken.

Op dit festival speelden achtereenvolgens: drumband De Maasoever uit Roosteren, slagwerkgroep de Poort van Brabant uit Maarheeze, jeugddrumband en drumband St. Jozef Someren-Heide, drumband de Heerlijkheid Sterksel. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en een gezellig muziekje nagepraat over deze avond.  Bekijk de foto’s...

 

 

15-06 Geslaagd

 

De onderstaande muzikanten zijn geslaagd voor hun diploma.

 

Patty Verhees B bugel
Veronique Verhees B bugel
Naomi van Rooij  A bugel
Roy van de Kerkhof A kleine trom
Thijs Schenk A kleine trom

Lex Klaver B kleine trom
Kevin Boone B kleine trom
Wybe Eijsbouts B kleine trom
Martijn Meeuws C kleine trom

 

Wij feliciteren hen van harte met hun behaalde diploma en wensen hen heel veel succes met hun verdere opleiding bij Rick..

 

 

 

10-06 Afscheid Eric Roefs

 

Maandag 07 juni 2010 zal voor het fanfarekorps de geschiedenis ingaan als een memorabele dag. Aan het begin van de repetitie kondigde dirigent Eric Roefs namelijk aan het tijd te vinden om te stoppen als dirigent van ons fanfarekorps.

 

Het was al enige tijd merkbaar, met name in de aanloop naar het Peeltournooi, dat er een zekere matheid binnen de fanfare aan het sluipen was. Een afvaardiging van het bestuur heeft eind mei de situatie samen met de muziekcommissie, waarvan ook de dirigent lid is, op een constructieve manier besproken. Iedereen heeft er vervolgens een tijdje z'n gedachten over kunnen laten gaan. Voor Eric heeft dat geleid tot de conclusie om onze vereniging te gaan verlaten als dirigent.

Gelukkig kunnen we in goede onderlinge verstandhouding als vrienden uit elkaar gaan. Eric zal de fanfare nog tot aan het buitenconcert, op 12 juli, leiden. Hopelijk kan dan na de vakantie snel de opvolger van Eric bekend worden gemaakt.  

 

Eric Roefs is vanaf februari 2004 onze dirigent geweest. We hebben hem leren kennen als een vriendelijk en sociaal voelend persoon met aandacht voor zowel de jeugd als de oudere leden binnen ons korps. De belangen van de vereniging komen bij hem altijd op de eerste plaats hebben we mogen ervaren. En zijn muzikale kennis staat natuurlijk buiten kijf. In de 6 jaar dat Eric voor ons korps heeft gestaan is er heel wat gebeurd. Na het vertrek van de vorige dirigent moest Eric het fanfarekorps voor een gedeelte gaan her opbouwen. Toen dat eenmaal gebeurd was konden we weer gaan denken aan een concours, en onder leiding van Eric Roefs wisten we een mooie 1e prijs te halen in de 4e divisie. Er werden diverse prachtige kerstconcerten verzorgd, en ook een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de 'St. Jozef's Music Fantasy', het jubileumconcert  in 2008 ter gelegenheid van ons 60 jarig bestaan. Hierin heeft Eric niet alleen als dirigent een belangrijke rol vervuld. Het vorig jaar werd er op initiatief van Eric als tropische verassing nog een 'Caribbean Concert' uitgevoerd.

 

Een vereniging is echter een dynamisch iets, en na verloop van tijd blijkt er weer behoefte te zijn aan vernieuwingen. Dit geldt ook voor fanfare St. Jozef uit De Hei. We vinden het als vereniging heel prettig dat we met Eric open en eerlijk hebben kunnen communiceren, en dat ook hij zich zeer professioneel blijft opstellen na zijn besluit. Natuurlijk hopen we ook dat het nieuwe hoofdstuk waaraan de fanfare na de vakantie gaat beginnen weer succesvol mag worden.

 

 

 

15-06 Geslaagd

 

De onderstaande muzikanten zijn geslaagd voor hun diploma.

 

Patty Verhees B bugel
Veronique Verhees B bugel
Naomi van Rooij  A bugel
Roy van de Kerkhof A kleine trom
Thijs Schenk A kleine trom

Lex Klaver B kleine trom
Kevin Boone B kleine trom
Wybe Eijsbouts B kleine trom
Martijn Meeuws C kleine trom

 

Wij feliciteren hen van harte met hun behaalde diploma en wensen hen heel veel succes met hun verdere opleiding bij Rick.

 

 

 

06-06 Peeltoernooi drumband

 

Op zaterdag 5 juni speelde drumband St. Jozef op het Peeltoernooi in Meijel. Onder leiding van Ronald Gerards speelde de drumband een programma van bijna een half uur dat uit 3 nummers bestond. Metamorphosis of Ayers Rock van Leon Camp. Blasket Island van Gian Prince en Tarzan van Peter Kill.

De drumband behaalde voor haar werken het predikaat, Goed. Het optreden van de drumband werd versterkt met leden uit de fanfare. Blazers Nick Meeuws en Laura vd Kerkhof en met toetsenist Mandy Pouwels.

 

 

 

17-05 Druk bezochte vlooienmarkt

 

Op zondag 16 mei werd in Someren-Heide de jaarlijkse vlooienmarkt gehouden. Het mooie weer en de vele bezoekers zorgden voor een geslaagde dag.

Om 7:30 uur waren de voorbereidingen al in volle gang door de leden van Fanfare St. Jozef. Alles werd in een rap tempo klaar gezet voor de bezoekers die al ver voor openingstijd aanwezig waren en langs de afzetting hun favoriete koopwaar al in het vizier hadden. Om klokslag 11 uur klonk het startschot voor de 37e vlooienmarkt waarna net als voorgaande jaren de verkopers van Fanfare St. Jozef bestormd werden door de kooplustige bezoekers. Niet alleen vanuit de gemeente Someren maar van heinde en verre kwamen de bezoekers naar Someren-Heide om de door de “werkgroep vlooienmarkt” verzamelde spullen in hun soms volgepropte auto’s mee te nemen. Er werd zelfs een gekochte fiets op het dak van een auto vervoerd wat niet helemaal volgens de regels van de verkeerswet verliep. Nadat iedereen na een gezellig dagje rommelen huiswaarts was gekeerd lag het evenemententerrein er weer keurig opgeruimd bij.

Na afloop was de organisatie heel tevreden over het verloop van deze dag. Complimenten aan iedereen die mee geholpen heeft aan deze geslaagde dag.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

30-04 Secretariaat overgedragen

 

Vanaf 1 mei 2010 zal het secretariaat van Fanfare St. Jozef voortgezet worden door Jacqueline Boone die vanaf april 2008 ook lid is van de jeugd werkgroep.

Zij neemt het secretariaat over van Berty Henkes die vanaf maart 2003 als vrijwilliger onze vereniging als bestuurslid kwam versterken. Vanaf juni 2005 heeft Berthy het secretariaat overgenomen van Harry Claessens.

Wij bedanken Berthy van harte voor het vele werk dat zij voor de vereniging verricht heeft en wensen Jacqueline veel succes met haar nieuwe taak.

 

 

22-4 Bloemenactie Fanfare St. Jozef

 

De jaarlijkse bloemenactie van Fanfare St. Jozef is ook dit jaar weer een succes geworden. Onder leiding van Wilma vd Weerden en Ingrid Linders werden de bestellingen op woensdag 21 maart thuis bezorgd, waar vind je deze service tegenwoordig nog. De dames werden dit jaar geholpen door de jongere leden van de vereniging die naar verluid heel enthousiast waren.

Op zondag 16 mei is de jaarlijkse vlooienmarkt van Fanfare St. Jozef, hier zullen Wilma en Ingrid weer aanwezig zijn met een assortiment.

Deze jaarlijkse actie is een mooie aanvulling op de inkomsten van de vereniging.

Wij bedanken dan ook iedereen die aan deze actie meegewerkt heeft.

 

 

01-04 Nieuwe bestuursleden

 

Op de jaarvergadering van woensdag 31 maart zijn na goedkeuring van de aanwezige leden twee nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. Jaqueline Boone en Willie Volmering zijn bereid gevonden om in het bestuur plaats te nemen.

Op deze avond werd er afscheid genomen van Miranda Henkes en Jeroen Jaspers als bestuurslid en Berthy Henkes die het secretariaat voor Fanfare St. Jozef verzorgde. De voorzitter bedankte de aftredende bestuursleden voor het vele werk dat zij verricht hadden. Naar een derde nieuw bestuurslid wordt nog gezocht.

 

Ook stond het beleidsplan op het programma. Na diverse opmerkingen gehoord te hebben werd besloten om het beleidsplan aan te passen en op een later tijdstip vast te leggen.

 

Op deze vergadering werd de nieuwe jeugdfanfare dirigent Karin van Dijk en haar dochter Laura welkom geheten door de voorzitter.

De commissarissen hielden een presentatie over hun nieuwe actie die op vaderdag gepland staat. Ook hier kon een nieuw lid verwelkomd worden. Ilse Davidse komt als tweede vrouwelijke commissaris deze gezellige groep versterken.

 

 

28-03 Onderling solistenconcours

 

Op zondag 28 maart werd in gemeenschapshuis de Bunt in Someren-Heide het jaarlijks onderling solistenconcours voor leden van Fanfare St. Jozef gehouden. Aan dit solistenconcours namen 36 solisten en ensembles deel die vakkundig beoordeeld werden door Jan Peeters uit Weert. Verschillende solisten blaasmuziek werden op de piano begeleid door Hans Heijkers. De organisatie had deze middag goed voorbereid, dit uitte zich in een vlot lopend programma waar het publiek zichtbaar van genoot. De solisten konden plaats nemen op een schitterend aangekleed podium. De complimenten aan de organisatie die haar ervaring van de afgelopen jaren merkbaar gebundeld hebben.

 

Na afloop werden diverse mensen bedankt waaronder de sponsoren.

Bouwmachineverhuur van der Weerden v.o.f.  website

Volmering & Zn. Machineverhuur en -transport  website

Boomkwekerij B&B Nagel

Jan Meeuws Someren

Wesa Tuinhout  website

 

Bekijk de foto’s...

 

 

03-03 Uitslagen

 

De solisten die op 27 februari deelnamen aan het solistenconcours van de Brabantse Bond hebben boven het gemiddelde gepresteerd. Het vele oefenen van de laatste weken werd door de juryleden beloond.

Het daggemiddelde van de 121 werken die gejureerd werden was 82,2 punten.  Solisten die niet uit Someren-Heide afkomstig waren scoorde een gemiddelde van 81,4 punten. De solisten van drumband St. Jozef behaalde een uitslag van gemiddeld 85,6 punten.

Diverse solisten hebben uitzicht op een uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap voor solisten op 25 september in Vucht.

 

 

27-02 Uitstekend prestaties solisten

 

Op zaterdag 27 februari namen 16 slagwerkers deel aan het solistenconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Tilburg. Om 07:15 uur vertrokken een kleine 50 personen vanuit Someren-Heide met de bus richting Tilburg. Het solistenconcours werd gehouden in het gebouw van de Kunstbalie te Tilburg.

Deze solisten speelden in totaal 21 stukken, waaronder ook duo’s en een kwartet. Om 09:00 uur stond de eerste solist gereed om het spits af te bijten van het eerste dagdeel met een vol wedstrijd programma. In totaal namen over de gehele dag 125 solisten deel aan dit concours.

De solisten uit Someren-Heide deden hun uiterste best om de juryleden Ivo Weijmans en Jan Peeters te imponeren met hun ingestudeerd stuk. De uitslagen van de jonge muzikanten mochten na afloop van de prijsuitreiking gezien worden.

 

Wij bedanken onze sponsor Jan Meeuws voor het beschikbaar stellen van de bus. Ook bedanken de solisten Jos Meevis voor het beschikbaar stellen van de vrachtwagen voor het vervoer van het instrumentarium. Verder bedanken zij iedereen die mee gewerkt heeft aan de voorbereidingen voor dit concours.

 

Bekijk de foto’s...

 

 

 

21-02 Voorspeelochtend slagwerk solisten

 

Op zondag 21 februari werd in de Bunt een voorspeel ochtend gehouden voor 16 slagwerkers ter voorbereiding op het solistenconcours van zaterdag 27 februari. Dit concours wordt georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Zij speelden totaal 21 werken waaronder ook duo’s en een kwartet.

De solisten speelden een goed lopend programma dat was voorbereid door Ronald Gerards. Uniek aan deze ochtend was dat de gehele jeugddrumband hier aan deelnam. Er werden diploma’s uitgereikt aan Rick van Tulden die geslaagd was voor kleine trom B en Martijn Claessens die zijn A diploma drums met lof behaalde. Na afloop werd iedereen bedankt die mee gewerkt had aan de voorbereidingen. Tevens kon er gemeld worden dat het vervoer naar Tilburg per bus plaats kon vinden dankzij de sponsoring van Jan Meeuws, dit nieuws werd met een applaus gewaardeerd. Ook hebben de solisten 27 februari de beschikking over een vrachtwagen voor het vervoer van het instrumentarium dankzij Jos Meevis.   Bekijk de foto’s...

 

 

01-02 Jeroen en Kim boerenbruidspaar

 

Jeroen Jaspers lid van de fanfare St.Jozef en tevens bestuurslid zal op zaterdag 13 februari in het onecht verbonden worden met Kim van Stiphout.

 

Kim is 20 jaar jong woont in de plagge buurt aan de Kerkendijk. Als alles goed gaat studeert ze dit jaar af als onderwijs assistente aan het ROC te Helmond. Ze werkt bij Heidehof onder andere in de bediening en in de cafetaria. Ze heeft ook een vriend, namelijk Johan van de Plattevonder. Ze is de dochter van “Kei van de hei” Ankie en John, en het zusje van Anne. Verder is ze ook nog druk met voetballen bij de dames van SVSH, en met leiding geven bij Jong-Nederland.
Zij zal in de onecht verbonden worden met Jeroen, 22 jaar en wonende aan de Molenbrugweg. Jeroen is timmerman van beroep en heeft verkering met Daniëlle. Jeroen is de zoon van Sjaak en Marga Jaspers. Jeroen speelt in zijn vrije tijd bariton bij fanfare St.Jozef en is bestuurslid van deze vereniging. Ook is hij lid van de Bessembloazers! Hiernaast geeft hij leiding bij Jong-Nederland, en speelt hij mee met toneelvereniging de Heidespelers.

 

 

20-01 Nieuwe dirigent

 

Karin van Dijk is de nieuwe dirigent van onze jeugdfanfare. Maar zij komt niet alleen. Dit kon op woensdag 27 januari door voorzitter Willy van Mierlo officieel mee gedeeld worden aan de aanwezige leden van het jeugdorkest en de uitgenodigde ouders. Hieronder stellen zij zich aan ons voor.

 

Hallo allemaal,

Karin en Laura willen zich graag aan jullie voorstellen, wij zijn moeder en dochter, 45 jaar jong en bijna 18 jaar oud en we hebben er erg veel zin in om het jeugdorkest van Someren Heide te gaan ontmoeten. We verheugen ons nu al op de samenwerking.

Karin is afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg voor trompet en HAFA directie, heeft jarenlang ervaring met lesgeven en dirigeren en geeft persoonlijkheids trainingen.

Laura wil graag van muziek haar beroep gaan maken, speelt trompet en zit in de vakklas in Eindhoven ter voorbereiding voor het Conservatorium in Tilburg.  Ze heeft les van Guus Dohmen, en op het conservatorium van Radko Berka.

We vormen een duo in Someren Heide zodat als Karin op training is, Laura de vervanging  kan doen.

We leren elkaar woensdag 27 januari voor de eerste keer kennen, neem goede zin, je instrument en muziek mee, en dan gaan we er samen iets moois van maken.

 

Hartelijke groeten, Karin en Laura.

 

Karin is werkzaam geweest als dirigent voor jeugdharmonie EMM Budel, Fanfare St. Willibrordus Wintelre, Fanfare St. Nicasius Heeze en Muziekvereniging Hartog uit Oss. Met deze laatste vereniging promoveerde zij naar de superieure afdeling.

 

 

04-01 Nieuwjaarsborrel

 

Op maandag 5 januari werd in de Bunt de Nieuwjaarsborrel gehouden voor alle leden, commissarissen en sponsoren van onze vereniging. Na een openingswoord van voorzitter Willie van Mierlo kon de avond, die door de evenementen commissie in elkaar gezet was, van start gaan. Iedereen nam deel aan het kienspel en vele personen ontvingen een leuke prijs. De hoofdprijs was een ontbijt voor vier personen, aangeboden door de commissarissen. Ook werd deze avond bekend gemaakt, dat de commissarissen groep uitgebreid is met Frans Verhees. Hij werd door de voorzitter van de commissarissen, John Henkes, van Harte welkom geheten.

De commissie, die deze avond verzorgd had, had ook nog voor lekkere hapjes gezorgd. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd.

We bedanken de Evenementen commissie voor deze geslaagd avond.  Bekijk de foto’s...

 

 

 

 


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

Buurtconcert in De Bunt