opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

Berichten 2011

 

17-12 Kerstconcert Someren-Heide

 

Op het kerstconcert van vrijdag 16 december was het genieten voor het aanwezige publiek. De kerk was weer omgetoverd tot een prachtige concertzaal. Om 19.30 uur ging de concertzaal open en het stelde de muzikanten zeer tevreden dat de kerk goed gevuld was. Om 20.00 uur ging het concert van start en het stond direct als een huis. Het was dit jaar een kort maar krachtig concert waar het publiek aandachtig gehouden werd met, zoals burgemeester Veltman verwoorde, een eigentijds kerstverhaal. Een herdersjongen, als een rode draad door het concert, beleefde van alles tijdens zijn tocht naar het kerstkind. Deze tocht werd op een leuke manier uitgebeeld door figuranten.

 

De altijd moeilijke balans in geluid tussen orkest en koor was keurig opgelost met goed geluidsmateriaal. De combinatie van het vocale en het muzikale van de fanfare sloeg bij het publiek goed aan. Het publiek genoot zichtbaar van deze combinatie. Dit was dan ook de kracht van het hele concert.

 

Het naadloos op elkaar afgestemd repertoire, maakt dit concert tot een ware feestavond met steeds weer een verrassing. Goed uitgekiende humor maakte het geheel ontspannend. Dat het publiek er zin in had bleek wel tijdens ‘de toegift’. Hier nodigde Karin tijdens de uitvoering, het publiek uit om mee te zingen en/of te klappen.

 

Na afloop werd er buiten nog nagenoten onder het genot van een Glühwein. De fanfare kan in samenwerking met de koren terugkijken op een zeer geslaagd kerstconcert. Bekijk de foto’s...

 

 

10-12 Drumband op concours

Zaterdag 10 december nam drumband St. Jozef deel aan het bondsconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen te Etten-leur. Het Juryteam R. Balfoort, M. Rongen en A. Willems beloonde het optreden van de drumband met 92,58 punten. Dit puntenaantal is goed voor een eerste prijs met promotie en lof van de jury. Hiermee promoveert drumband St. Jozef onder leiding van Ronald Gerards naar de hoogste afdeling, de eredivisie.

 

Voor de verplichte werken werden 92,17 punten behaald en voor het vrije gedeelte 93 punten. De muzikanten en de meegereisde supporters reageerde uitzinnig na het bekend maken van de punten. Het was dan ook een ontlading van een jaar van voorbereidingen en intensieve repetities. Na terugkeer in Someren-Heide was er alle reden voor een feestje. Bekijk de foto’s...

 

 

09-12 Uitwisselingsconcert met Voerendaal

Om de laatste puntjes bij te werken voor het bondsconcours een dag later hield drumband St. Jozef op vrijdag 9 december een uitwisselingsconcert met drumband St. David uit Voerendaal. Voor dirigent Frank Rademakers van St. David was het even een terugkeer op het oude nest, zoals hij zelf formuleerde. Voerendaal had volgens Frank Rademakers een programma dat een ode was aan drumband St. Jozef. Dit werd door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd.  Bekijk de foto’s...

 

 

28-11 Rhythem Xperience 2011

 

Op zondag 27 november presenteerde vier slagwerkgroepen zich op het slagwerkconcert genaamd ‘Rhythem Xperience 2011’ van de Stedelijke Harmonie St. Antonius uit Weert. Voor sommige leden van de drumband was het een leuk weerzien van bekenden waaronder oud drumbandlid Patrick Vlassak. Patrick is dirigent van slagwerkgroep St. Antonius die deze middag ook op het programma stond. Daarnaast was oud dirigent van drumband St. Jozef Frank Rademakers aanwezig voor een optreden met het slagwerkensemble van RICK uit Weert.

Om het onderonsje compleet te maken speelde Guido Pouwels in het slagwerkkwartet genaamd ’s QUARE. Dit kwartet bestaande uit Sjoerd Ceelen, Lennard Nijs, Guido Pouwels en Pattrick Vlassak sloot deze middag af met een schitterend optreden wat je van vier afgestudeerde slagwerkers aan het conservatorium mag verwachten. Drumband St. Jozef o.l.v. Ronald Gerards opende het concert met het concoursprogramma wat op het bondsconcours van 10 december te Etten-Leur gespeeld zal gaan worden.  Bekijk de foto’s...  

 

 

14-11 Jeugduitstapje

 

De jeugdcommissie van Fanfare St. Jozef had voor zondag 13 november een leuk uitstapje georganiseerd. Een verslag van een van de jeugdleden.

 

Rond 12 uur stond iedereen die mee ging schaatsen bij De Bunt met hun spullen, dus toen konden we gaan.  We reden ongeveer 25 minuten naar de schaatsbaan. Toen we er waren moesten de meeste mensen (waaronder ikzelf) nog schaatsen halen want die hadden ze zelf niet bij. Toen iedereen zijn of haar schaatsen aan had konden we eindelijk echt naar de schaatsbaan gaan. Er was een binnen schaatsbaan en een buiten schaatsbaan, buiten was z’n rondje zoals je altijd op tv ziet en binnen gewoon een soort van ijshockey baan. We mochten tot ongeveer half 5 schaatsen en in die tijd kon je ook nog de hele tijd drinken en een snoepje pakken als je dat wou. Best wel vaak zag je mensen vallen dus nog niet iedereen kon zo heel goed schaatsen. Om half 5 ging iedereen zijn schaatsen weer uitdoen en reden we weer terug naar De Bunt, het was een kei leuke dag en ik heb nu al weer zin het uitstapje van volgend jaar.

 

Groetjes Manon.

 

 

12-11 Felicitaties Laura en Jeroen

 

Fanfare St. Jozef feliciteerde op 11-11-2011 fanfarelid Laura vd Kerkhof en Jeroen Wijnen met een serenade op hun receptie ter gelegenheid van hun huwelijk.

 

 

7-11 Fanfare 2e plaats op Everard Winters Wisselbeker

 

Op het Everard Winters festival van zondag 6 november speelde Fanfare St. Jozef onder toeziend oog van erevoorzitter Gerard van Deursen en echtgenote een schitterend programma. Het eerste nummer dat gespeeld werd was ‘I know him so well’ een arrangement van S. Cortland. Dit nummer werd met zang ondersteund door Anne Brugel en Yvonne van Mierlo. Als tweede stond ‘Bohemian Rhapsody’ op het programma, een moeilijk te spelen stuk wat veel concentratie vergt van de muzikanten. Als laatste speelde de fanfare ‘Mother Earth’ een nummer van ‘Within temptation’ gearrangeerd door E. Stoffels. Dit nummer werd ook hier schitterend ondersteund door zang van Anne Brugel. Ook viel in dit nummer het verborgen mannelijk zangtalent op van de fanfareleden.

Het afgelopen jaar is onder enthousiaste leiding van dirigente Karin van Dijk veel vooruitgang geboekt wat terug te horen was in het optreden. De juryleden J. Nellestijn en A. Schillings beloonde het optreden dan ook met een mooie 2e plaats in de categorie ‘Vrije keuze’ achter Muziekvereniging Somerens Lust die als eerste eindigde.

In de rubriek ‘Traditioneel’ werd de Philharmonie uit Leende tweede. Harmonie Juliana eindigde als eerste en mocht de wisselbeker over nemen van de organiserende vereniging De Heerlijkheid uit Sterksel.

Na afloop was er een gezellig feestje waar sommige muzikanten zich lieten verlijden met gedachten over de afloop van het 43e Everard Winters Festival in 2012. (foto hiernaast)   Bekijk de foto’s...

 

 

30-10 Nederlands Kampioenschap slagwerksolisten

 

Op 29 oktober werden in Sociaal-Cultureel Centrum Den Durpsherd te Berlicum de Nederlandse Kampioenswedstrijden gehouden door de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM). Op de deze wedstrijd behaalde Maikel van den Boomen uit Someren-Heide de Nederlandse titel op de Marimba in de 1e divisie. Dion Meeuws behaalde met 82 punten de derde plaats in de 3e divisie secie multipercussion. In de 4e divisie multipercussion behaalde Rens van de Kruijs en Kevin Boone 85 en 81 punten. Goed voor een 3e en 4e plaats. Eloy Schroijen behaalde in de 5e divisie Marimba 85 punten wat resulteerde in een 3e plaats. Van Muziekvereniging Somerens Lust was Jacob van Eijk uitgenodigd. Hij behaalde in de jeugddivisie op de Marimba de Nederlandse titel evenals Maikel van den Boomen met 95 punten. Dit was de hoogste score van de in totaal 145 deelnemers.

 

De bij de VNM aangesloten bonden hadden diegene uitgenodigd die op de federatieve (bonds)concoursen in het voorafgaande seizoen minimaal 85 punten hadden behaald. De deelnemers moesten op de kampioenswedstrijd optreden in dezelfde divisie, waarin zij de prestatie leverden op grond waarvan zij waren afgevaardigd. Bekijk de foto’s...

 

 

30-10 Ontmoetingsdag Loon op Zand

 

Zondag 30 oktober speelde de jeugdfanfare St. Jozef op de Muzikale Ontmoetingsdag 2011 in Loon op Zand.

Hieronder een verslag van Demi Boerekamp.

 

Om 10.30 verzamelden we bij de Bunt en snel daarna vertrokken we. Na een uurtje rijden waren we er eindelijk. We werden ontvangen door een vrouw die ons de weg wees naar onze repetitieruimte. Daar speelden we wat in en stemde onze instrumenten. Nadat we hadden ingespeeld gingen we in de soort kantine zitten. Daar wachtten tot we aan de beurt waren. Tijdens het wachten hoorden we doedelzakken en gingen nog even kijken. Het was een mooi optreden, maar wel een beetje te hard gespeeld. Na het optreden van de doedelzakken gingen we onze instrumenten pakken en ons klaarmaken voor het optreden. Om 1 uur waren we aan de beurt en werden we geroepen door een man. We moesten nog even wachten maar daarna waren we eindelijk! We speelden deze stukken:

1: The Universal Band Collection

2: deel 3 van Spanish Inpressions: Spanish Waltz

3: deel 4 van Spanish Inpressions: Beguine

4: Heal The World

5: Gladiator

Het ging heel goed!! Na het spelen gingen we naar de inspeelkamer en legden we onze instrumenten terug. We gingen naar de kantine en aten nog een frietje. Toen we klaar waren met eten pakten we onze instrumenten en gingen we weer terug naar de Hei.

Het was een super leuke en gezellige dag!!! Bedankt iedereen!!!

 

Groetjes Demi Boerekamp

 

 

24-10 Repetitieweekend fanfare

 

In het weekend van 22 en 23 oktober streek ons fanfareorkest over de landsgrenzen neer voor een repetitieweekend. Het Belgisch plaatsje Gemmenich was uitgekozen om de fanfareleden muzikaal bij te spijkeren. Voor degene die het de dag voor het weekend al niet meer thuis uit kon houden was er gelegenheid om zich vrijdags al bij “Home Frank” te nestelen. Naar verluid was  het voor de kwartiermakers op de eerste avond al heel gezellig, er was besloten om vóór 24:00 uur te gaan slapen... het werd echter ieeeetsje later...  „Maar zoals alles in het leven, het gaat niet altijd zoals je zou willen,” aldus een van de kwartiermakers.

 

De zaterdag werd ingevuld met repetities en de omgeving werd verkend met een wandeling onder leiding van een gids uit het korps. Nadat de nodige calorieën naar binnen gewerkt waren kon de avond ingezet worden met vermaak met behulp van het wel bekende “Ik hou van Holland spel”. De strijd om de eerste plaats was zo hevig dat de apparatuur er van doorbrandde. Het moet niet gekker worden. Ook deze avond werd gezellig afgesloten in de kleine uurtjes en zoals een fanfare lid zei... „Als het zomer was geweest dan hadden sommige het zeker licht zien worden.” „Zo’n weekend is heel belangrijk voor de groepsbinding, maar er wordt vooral veel vooruitgang geboekt.” „Het is wel degelijk een plus voor het korps als we dit ieder jaar doen!” „Wat je in zo’n weekend bereikt, daar heb je anders een hele maand voor nodig.” „Maar wat ik het belangrijkste vind is dat het heel gezellig was en dat we ontzettend hebben gelachen.”

„Het was skôn, huel skôn,” aldus een zeer tevreden moe gestreden slagwerker van de fanfare.

 

Jammer voor Patrick dat hij er niet bij was, maar er zijn toch foto’s beschikbaar. Bekijk de foto’s...

 

 

17-10 Koopjesmarkt Someren-Heide

 

Op zondag 16 oktober hield Fanfare St. Jozef een goed bezochte Koopjesmarkt met nieuwe huis tuin en keuken artikelen die verkocht werden tegen stuntprijzen. De vlooienmarktcommissie had haar handel keurig uitgestald staan in de grote zaal van De Bunt.

 

“Er was deze middag voor ieder wat wils en de koopjesjagers werden op hun wenken bediend.” “Met een goed gevoel kijken we terug op een geslaagde koopjesmarkt.” Aldus de organisatie.

Ook onze fotograaf Patrick van den Broek was aanwezig.

Bekijk de foto’s...

 

 

10-10 Jeugddrumband in andere samenstelling

 

Zondag 2 oktober speelde de Jeugddrumband van Fanfare St. Jozef voor de laatste maal op het Slagwerkfestival in Budel in de samenstelling zoals we al jaren gewend zijn. De groep van 16 slagwerkers zal tot ongeveer de helft teruggebracht worden. Het doel van de jeugddrumband is, jonge slagwerkers de kans geven om te leren samen spelen en het leren omgaan met het instrumentarium. In de afgelopen jaren is er een groot niveauverschil ontstaan tussen de meer ervaren muzikanten en de beginnelingen. Om de jongste slagwerkers de kans te geven om ook uitdagende partijen te spelen is de beslissing genomen om de groep kleiner te maken. De slagwerkers die stoppen bij de jeugddrumband zullen definitief bij de drumband spelen.

 

Dat het niveau inmiddels hoog lag bleek wel uit de behaalde resultaten op het Slagwerkfestival van de Kleine Kring in de afgelopen vier jaar. Hier behaalde de groep onder enthousiaste leiding van Guido Pouwels bij de eerste deelname in 2008 de tweede plaats. In 2009 won de jeugddrumband zelfs de wisselbeker. In 2010 werd de tweede plaats behaald en in 2011 wist de groep een gedeelde derde plaats te behalen. Op zondag 9 oktober speelde de jeugddrumband voor de laatste keer in de oude samenstelling op het wervingsconcert.

 

 

08-10 Felicitaties Wendy en Dirk

 

We feliciteren ons fanfarelid Wendy van de Kerkhof en Dirk Bevers van harte met hun huwelijk van vrijdag 8 oktober. Fanfare en drumband St. Jozef was uitgenodigd om op hun receptie aanwezig te zijn voor een serenade.

 

 

02-10 Repetitieweekend / slagwerkfestival Budel

 

Zaterdag 1 oktober vertrok de drumband voor de middag naar Blokhut ‘Op de Berg’ in Budel voor een repetitiedag met aansluitend een gezellige avond aan het kampvuur.

Het een en ander was ter voorbereiding op het slagwerkfestival van de Kleine Kring in Budel de volgende dag. De gehele middag werd besteed aan repetities. Na deze inspannende middag stond er voor de slagwerkers een barbecue gereed. De avond werd tot in de late uurtjes doorgebracht bij een kampvuur.

 

Op het Slagwerkfestival, een dag later, stond drumband St. Jozef als eerste op het programma gevolgd door jeugddrumband St. Jozef. De drumband liet het concoursprogramma horen dat zij op 10 december in Etten-Leur spelen. Het programma staat al goed in de steigers. De komende maanden zullen gebruikt worden om de stukken af te werken en podiumervaring op te doen.

 

De Jeugddrumband speelde een uitstekend concert en behaald hetzelfde aantal punten als de senioren slagwerkgroep van Juliana uit Someren-Eind die als derde eindigde. De tweede plaats was voor de slagwerkgroep van de Poort van Brabant uit Maarheeze. De wisselbeker ging naar de slagwerkgroep van Somerens Lust.  Bekijk de foto’s...

 

 

30-09 Uitwisselingsconcert drumband

 

Vrijdag 30 september was er een uitwisselingsconcert van drumband en jeugddrumband St. Jozef in gemeenschapshuis De Bunt met als gast de slagwerkgroep van EMM uit Budel. De slagwerk- groep van EMM (Eendracht Maakt Macht) staat onder leiding van de Heise dirigent Guido Pouwels. Dit concert was tevens een voorbereiding op het slagwerkfestival van de Kleine Kring van zondag 2 oktober. Hier namen namelijk alle drie de groepen aan deel. Bekijk de foto’s...

 

 

06-07 Afsluiting muzikaal seizoen

 

Woensdag 6 juli gaf Fanfare en Drumband St. Jozef een buitenconcert ter afsluiting van het muzikale seizoen. Op dit concert kwamen alle vier de geleding aan bod. Ook werden de diploma’s uitgereikt aan de geslaagden.  Het concert vond plaats in buurtschap ‘De Hooidreef’ waar zelfs voor een kraam met heerlijk gekoelde drank was gezorgd. Ook de kleintjes hadden hun vertier op het speciaal voor kinderen aangelegde plein. Fanfare St. Jozef bedankt buurtschap ‘De Hooidreef’ voor haar gastvrij ontvangst en de gezellige avond.  

Bekijk de foto’s...

 

 

02-07 Nieuwe Nederlandse Bond

 

De Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM) is in juni 2011 is omgevormd tot de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM)

Vanaf deze datum behoren de volgende muziekbonden tot de VNM:

 

Hollandse Bond van Muziekverenigingen,

Brabantse Bond van Muziekverenigingen,

Limburgse Bond van Muziekgezelschappen,

Limburgse Bond van Tamboerkorpsen,

Christelijke Bond voor Muziekverenigingen in Oost en West Nederland.

 

De federatieraad van de KNFM heeft unaniem besloten dat deze organisatie zich zal terugtrekken binnen de stichting NKW. Noodgedwongen moet deze stichting door dit besluit statutair ontbonden worden en kunnen er vanaf 1 januari 2011 geen gezamenlijke Nederlandse kampioenswed-strijden namens FKM, KNFM en NFCM worden georganiseerd. Dit heeft de (voorheen) FKM doen besluiten om vanaf 1 januari eigen kampioenschappen te organiseren.

 

De VNM (voorheen FKM) organiseert in 2011 voor de eigen organisatie kampioenschappen voor onderstaande disciplines:

 

5 februari Berlicum Podium
16 april n.n.b. Mars en Majorettegroepen
24 september Berlicum Solisten Blazers
29 oktober Berlicum Solisten Drumbandmuzikanten
17 december Den Bosch Majorette solisten t/m teams
2012 n.n.b. Concertwedstrijden Hafabra (kampioenschap 2011)

Meer informatie over de VNM vindt je op www.vnm-nederland.nl

 

 

26-06 Peeltoernooi Meijel

 

Zaterdag 25 juni speelde drumband St. Jozef op het Peeltoernooi te Meijel. De drumband speelde hier twee concertwerken. Pletser Straat Feest van Gian Prins en Kermis in het Durrep van Henk Martens.

De drumband behaalde voor haar optreden de klassering goed tot zeer goed. Aangezien de gespeelde nummers een gedeelte van het programma zijn wat op het concours van zaterdag 10 december gespeeld wordt, kan dirigent Ronald Gerards terug kijken op een geslaagde voorbereiding voor dit concours.

 

In het blok van drumband St. Jozef peelde de volgende verenigingen.

Slagwerkgroep Harmonie Musis Sacrum uit Bakel, klassering goed.

Drumband Harmonie St. Gertrudis Wijlre, klassering ruim voldoende tot goed.

Slagwerkgroep Fanfare St. Willibrordus uit Lierop, klassering zeer goed.

 

Voor alle uitslagen zie www.peeltoernooi.nl   Bekijk de foto’s...

 

 

 

17-07 Muziekfeesten Sterksel

 

Onder zeer mooie weersomstandigheden heeft Muziekvereniging de Heerlijkheid haar muziekfeesten kunnen houden.

Naast een geslaagd slagwerkfestival op zaterdag waren er op zondagmiddag 16 juni prachtige klanken en mooie zang te beluisteren op het goed voorbereid fanfareproms concert tussen de fanfares van St. Jozef uit Someren-Heide en de Heerlijkheid uit Sterksel. Beide dirigenten Karin van Dijk en Frits Mennen hadden de muzikanten, de zanger en zangeressen prachtig voorbereid. Het talrijke publiek heeft in en om de tent kunnen genieten van heerlijke muziek. De Spetters uit Someren zorgden voor een prachtige toegift aan het slot.

Een extra hoogte punt vormde de huldiging van de twee jubilarissen Jan Eilers en Joop Reiling vanwege hun 60 jarig lidmaatschap van Muziekvereniging de Heerlijkheid Sterksel. Hoofd bestuurslid Hr. H. Donkers van de FKM had voor beiden leden een gouden speld voor het vele verenigingswerk wat beiden hebben verricht. De heer Joop Reiling ontving uit handen van burgemeester Hr. P. Verhoeven de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau en voor beide dames waren er bloemen.  

 

Bekijk de foto’s...

 

 

 

12-06 40 jarig jubileum Gerard van Deursen

 

Zondag 12 juni bracht Fanfare St.Jozef een voor Gerard van Deursen onverwacht muzikaal bezoek. Gerard is namelijk 40 jaar lid van Fanfare St. Jozef. Hij heeft in deze periode zelf geen instrument bespeelt maar heeft maar liefst 27 jaar zijn ziel en zaligheid gelegd in het voorzitterschap. Hierna is Gerard benoemd tot erevoorzitter. Tijdens de serenade werd er aan Gerard een oorkonde uitgereikt en het wel verdiende insigne. Fanfare St. Jozef bedankt Gerard voor zijn jarenlange inzet.

Bekijk de foto’s...

 

 

 

12-06 Geslaagd

 

De onderstaande leerlingen zijn in juni geslaagd voor hun examen.


Maikel vd Boomen   B-mallets
Fleur van Zoggel  A-kleine trom
Lex Klaver  A-mallets
Marly Verest  A-Bugel
Anne Derix   A-Bugel
Meike Boerekamp  A-Bugel

Demi Boerekamp  B-Bugel
Manon Rutjens     B-Bugel

 

Iedereen van harte gefeliciteerd en veel succes in de verdere opleiding.

 

 

 

06-06 Bedankt

 

Wouter en Catharina Martens van

Martens EKO en Martens BIO WKK

 

wij bedanken jullie voor de gulle gift !

 

* Fanfare St. Jozef

* Jong Nederland Someren-Heide

* Jeugdvakantiewerk Someren-Heide

* Korfbalvereniging S.V.S.H

* Voetbalvereniging S.V.S.H

* Carnavalsvereniging de Keijepoal

 

Martens Houtvezels uit Someren hield op eerste paasdag een open dag in hun prachtig nieuw bedrijf in Venray. Alle genodigden konden een donatie geven aan de familie Martens wat later aan een goed doel geschonken zou gaan worden. Martens had zeven verenigingen aangeschreven met de vraag:waaraan de vereniging een bedrag van 1.000 euro zou besteden. De bekendmaking van de donatie was op vrijdag 3 juni. Winnaar werd Jong Nederland Someren-Heide. Op de tweede plaats stond Jeugdvakantiewerk Someren-Heide en op derde plaats ging naar SVSH-korfbal. De grootste verrassing kwam toen ook de andere verenigingen alsnog 1.000 euro kregen aangeboden.

 

 

 

27-05 Anjeractie

 

De drumband collecteerde dit jaar voor de Anjeractie. Zij verzamelden een leuk bedrag. Iedereen bedankt voor het collecteren en de donaties.

 

 

 

15-05 Vlooienmarkt Someren-Heide

 

Rommel van nu, is het antiek van de toekomst.

Een populaire naam voor de rommelmarkt is ook wel vlooienmarkt, een vlooienmarkt en rommelmarkt gaan bijna altijd samen. Op een vlooienmarkt krijgt men de markt-kriebels te pakken waarbij men als een echte Rembrandt kenner... rond en langs de kramen snuffelt, een beetje bezoek aan een vlooienmarkt gaat vaak gepaard met een volle tas met aanverwante leuke artikelen en soms echter met een lege beurs... Men zoekt meestal naar iets wat nergens anders te vinden is, kijk dan goed tussen dit antiek van de toekomst en het wordt nog gevonden ook.
Veel rommeltjes op zolders en in kelders hebben waarschijnlijk tientallen jaren het daglicht niet mogen aanschouwen om nu een nieuw leven te beginnen met de gelukkig geprijsde eigenaar die er zorg voor draagt dat het rommeltje nu duidelijk zichtbaar in beeld komt. Men zegt dat het geld op straat ligt in de vorm van zogenoemde rommel, dit berust in zekere zin op waarheid enkel moet men er wel voor bukken om het op te rapen, en dat wil men nog wel eens in het verschiet laten.

 

De vlooienmarktcommissie van Fanfare St. Jozef heeft het afgelopen jaar weer veel spullen heen en weer gesleept tot het weer de weg terug vond naar een nieuw bestaan. Een compliment is op zijn plaats aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze vlooienmarkt.

Bekijk de foto’s...

 

 

 

08-05 Moederdagontbijt

 

Na het Vaderdagontbijt van 2010 verzorgden de commissarissen van Fanfare St. Jozef dit jaar een Moederdagontbijt. Volgens de commissarissen mag het een geslaagde actie genoemd worden. Op de zaterdag voor Moederdag werd er door de commissarissen inkopen gedaan. In alle vroegte werden zondagmorgen de broodjes en croissants afgebakken door Ilse en Willy. Klokslag 08:30 uur gingen de commissarissen op pad om moeders te verassen met een heerlijk ontbijt. Voor de commissarissen was het leuk om de reacties van de verraste mensen te horen en te zien. Zoals moeder G. te Someren die haar ontbijt in ochtendjas aan de voordeur ontving mèt gelakte teennagels. (Waar de commissarissen al niet op letten) En een mevrouw die verbaast vanuit haar balkon zag dat ze juist haar voordeur uitkozen om een ontbijt te bezorgen.

Het ontbijt bestond dit jaar uit verschillende soorten broodjes en een ruime keuze uit hartig en zoet beleg. Verschillende soorten dranken en meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit. Heerlijke cherrytomaatjes en bonbons. Het ontbijt was geheel compleet, aan alles was gedacht zoals kuipjes boter en niet te vergeten het servet. Kortom meer dan een ontbijt, tel daarbij de gezelligheid bij op en Moederdag kon niet meer stuk. Bekijk de foto’s...

 

 

17-04 Drumband en jeugddrumband St. Jozef in Concert

 

Op zondag 17 april werd de wens van dirigent Ronald Gerards verwezenlijkt. Een gezamenlijk concert van de drumband en jeugddrumband van Fanfare St. Jozef. De jeugddrumband onder leiding van Guido Pouwels opende deze middag het concert. Naast de stukken die de drumband en jeugddrumband speelde werden alle muzikanten samengevoegd tot een slagwerkgroep. Op het programma stond onder andere de film en musical muziek van Tarzan. Een rustpunt in het concert was het nummer ‘You’re so Cool’ dat op de marimba werd gespeeld door het kwartet Jeroen vd Eerenbeemt, Guido Pouwels, Maikel vd Boomen en Ronald Gerards.

 

De aanleiding voor dit concert was het stuk ‘De Efteling’ dat door de drumband en jeugddrumband samen gespeeld werd. In dit uitgebreide stuk met veel melodisch slagwerk kwamen de muzikale thema’s voorbij die je in de attracties kunt horen. Vogelrok (een achtbaan in het donker), Villa Volta (het huis waarbij de illusie wordt gewekt dat je over de kop gaat), Fata Morgana (de verboden stad aan het water), Droomvlucht, Indische Waterlelies (de dansende elfjes) en uiteraard Carnaval Festival.

Ook kwamen deze middag de jongste muzikanten aan bod die nog niet bij de jeugddrumband spelen. Bekijk de foto’s...

 

 

16-04 Fanfare St. Jozef en Combo Cantorij in Concert

 

Zaterdag 16 april was de grote zaal in gemeenschapshuis De Bunt schitterend aangekleed voor een evenzo schitterend concert van Fanfare St. Jozef en gemengd koor Combo Cantorij uit Someren. Het is altijd een uitdaging aan zich om een koor en een fanfare-orkest samen op te laten treden met een goede balans wat geluid betreft. Op dit concert was niets aan het toeval over gelaten. Alle leden van Combo Cantorij waren voorzien van een headset waardoor het koor niet overstemt werd door de fanfare. Het resultaat mocht er zijn.

 

De beide verenigingen traden afzonderlijk op maar brachten ook gezamenlijke nummers. De nadruk lag op vlotte swingende muziek die bijna iedereen wel bekend in de oren klonk. Maar er kwam ook ingetogen en klassieke muziek aan bod.

Niet alleen het publiek was na afloop enthousiast, maar ook de muzikanten. Na afloop van het concert was er een after party wat met hetzelfde enthousiasme voort gezet werd. Door de zichtbaar prettige samenwerking tussen de beide verenigingen waren er tijdens de after party polonaises tot in de kleine uurtjes. Bekijk de foto’s...

 

 

16-04 Oud ijzeractie

 

Fanfare St. Jozef bedankt iedereen die hun oude metalen op vrijdag 15 april aan onze vereniging beschikbaar heeft gesteld. Maar ook iedereen die dit het afgelopen jaar tussentijds heeft gedaan. Bekijk de foto’s

 

 

01-04 Bestuurswisseling

 

Op de ledenvergadering van woensdag 30 maart is Mandy Pouwels voorgedragen als bestuurslid van Fanfare St. Jozef. Zij gaat de coördinatie opleiding over nemen van Gerdie Meeuws. Mandy is binnen de vereniging al in diverse commissies actief. Ook geeft zij al weer twee jaar les aan de blokfluiters. De afstuderende student Pedagogiek is voor het bestuur een aanwinst.

Mandy komt in de plaats voor de aftredende Fred Pouwels. Voorzitter Willie van Mierlo bedankte Fred voor de negen jaar als bestuurslid. Hiermee zet hij een punt achter zijn muzikale carrière die in 1971 begon, en lid van de vereniging. Fred blijft wel als vrijwilliger actief in de PR commissie.

Er waren deze avond felicitaties en bloemen voor Mariette van Mierlo die 25 jaar lid is van Fanfare St. Jozef.

 

 

 

19-03 Solistenconcours Berlicum

 

Op zaterdag 19 maart vertrok al om 07:15 uur een groep van 13 solisten met supporters richting Den Durpsherd in Berlicum voor het jaarlijks solistenconcours van de Brabantse Bond. Dit jaar waren er 15 optredens van drumband St. Jozef waarvan 2 duo’s. De solisten uit Someren-Heide behaalde goede resultaten. Hun leraar Ronald Gerards van Rick was na afloop heel tevreden over de behaalde prestaties. Alle deelnemers uit Someren-Heide behaalden een eerste prijs waarvan zes met advies promotie en een met lof van de jury.

De 52 optredens van het eerste dagdeel werden beoordeeld door Jo Zinzen en Jan Peeters.

 

De solisten van drumband St. Jozef bedanken Peter van den Boomen voor het vervoer van de instrumenten.

Onze fotograaf Patrick van den Broek maakte weer een leuke reportage. Bekijk de foto’s...

 

 

 

14-03 Voorspeelochtend solisten

 

Drumband St. Jozef hield op zondag 13 maart een voorspeelochtend met publiek. Deze ochtend was georganiseerd in samenwerking met Rick. Onder leiding van docent/dirigent Ronald Gerards speelde de solisten hun ingestudeerde solo als voorbereiding voor het solistenconcours op zaterdag 19 maart in Berlicum (voorheen Tilburg)  Bekijk de foto’s...

 

 

 

30-01 Jeugddrumband op Bonte Avond

 

Op de Bonte Avonden op 28 en 29 januari van carnavalsvereniging de Keijepoal, was jeugddrumband St. Jozef succesvol aanwezig volgens de media.

 

Peelbelang: De jongens van jeugddrumband St. Jozef onder leiding van Guido Pouwels kregen voor hun slagwerkoptreden een stevig applaus van de toeschouwers. Het gebruikelijke instrumentarium hadden ze ingeruild voor emmers, speciekuipen, olievaten en stoelen. Niet alleen de fanfare, ook de carnavalsvereniging kan nog veel plezier aan deze club gaan beleven.

 

‘T Contact: Van eigen bodem kwam de jeugdslagwerkgroep, die overal hoge ogen gooit, beter gezegd slaat. De 16 leden slaan overal op. Deze keer moesten huis tuin en keukenapparaten het ontgelden.

 

 

 

04-01 Nieuwjaarsborrel

 

Op maandag 3 januari werd in de Bunt de nieuwjaarsborrel gehouden voor leden en sponsoren van Fanfare St Jozef. Op deze gezellige avond werd door voorzitter Willie van Mierlo maar liefst 13 diploma’s uitgereikt aan leerlingen die bij Rick in opleiding zijn. Na de felicitaties was er nog iemand die gefeliciteerd kon worden, namelijk Jan Meeuws die 40 jaar lid is van Fanfare St. Jozef. Door familie omstandigheden kon Jan afgelopen zomer niet aanwezig zijn bij de huldiging van de jubilarissen. Het was de eer aan zijn echtgenote Gerdie om het insigne op te spelden.  Bekijk de foto’s...

 

 

 


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

Solistenconcours Brabantse Bond