opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

Berichten 2012

 

30-12 Geslaagd

 

De onderstaande leerlingen zijn onlangs geslaagd voor hun examen.
 
Dion Meeuws - C kleinetrom

Thijs Schenk - B kleinetrom

Jeffrey vd Kerkhof - A marimba
 

Allemaal van harte gefeliciteerd en veel succes in de verdere opleiding.

 

 

29-12 Wim en actieve dorpsgenoot

 

Zaterdag 29 december is op 71 jarige leeftijd ons zeer gewaardeerd lid en commissaris Wim van de Kruijs overleden.

 

Wim is vele jaren actief geweest bij de organisatie van onze jaarlijkse vlooienmarkt. Ook zagen wij hem jaarlijks werkzaam bij het kerstconcert. Wim was 31 jaar lid van onze vereniging als commissaris. Als zijn gezondheid dit toeliet bezocht hij zoveel mogelijk de concerten van zijn kleinkinderen Stan en Rens. Het afgelopen jaar is Wim naar Someren verhuist i.v.m. zijn gezondheid.

 

Someren-Heide heeft hiermee een zeer actieve dorpsgenoot verloren die in zijn vrije tijd ook actief was bij andere verenigingen waaronder SVSH, CV De Keijepoal en de ADS.  

 

Bestuur en leden Fanfare St. Jozef

Someren-Heide

 

 

22-12 Juist nu je niet meer bij ons bent, zul je altijd bij ons zijn.

 

Onze vereniging is diep geraakt door het plotselinge verlies van onze nog maar 21 jarige trombonist Bram de Wit.

Het grote verdriet waar de ouders van Bram en zijn zussen Jacqueline en Marjolein doorheen gaan is onvoorstelbaar groot. Bram was, net als zijn zussen die ook bij het fanfareorkest spelen, sterk betrokken bij onze vereniging.

Hoe zullen zij en wij hier met z’n allen ooit mee om kunnen gaan.

Op vrijdag 28 december hebben wij de afscheidsdienst voor Bram mogen verzorgen met muziekstukken waar hij altijd zo van genoot.

 

Bestuur en leden Fanfare St. Jozef

Someren-Heide

 

 

22-12 Winterconcert Someren-Heide

 

Op vrijdag 21 december werd in Someren-Heide het Winterconcert gehouden. Op dit concert was gemengd koor Combo Cantorij uit Someren te gast die samen met gemengd koor Corde et Animo uit Someren-Heide één koor vormde. De deelnemende verenigingen leidde het publiek muzikaal door een doorlopend verhaal. Dit verhaal was speciaal voor dit concert geschreven met bijpassende muziek.

Naar fotoalbum...

 

 

24-11 Concours Fanfare

 

Fanfare St. Jozef nam zaterdag 24 november deel aan de Concertwedstrijd van de Brabantse bond van Muziekverenigingen in de Schalm te Veldhoven. De jury kende na beoordeling 78,66 punten toe aan Fanfare St. Jozef. Bij de uitslagen bleek dat de jury bij meerdere verenigingen zuinig om was zijn gegaan met de punten, hetgeen niet echt motiverend is voor de muzikanten. Na terugkomst in Someren-Heide werd de dag met een drankje geëvalueerd en men vond dat er goed gespeeld was. Het bleef nog lang gezellig in gemeenschapshuis De Bunt. Meer foto’s...

 

Fanfare St. Jozef speelde de volgende werken.

 

Inspeel werk

Het inspeelwerk ‘Orion’ is een concertmars, wat inhoudt dat deze mars niet echt ge­schikt is om op te marcheren. Qua tempo is het een ‘slow’ march, maar dat wil niet zeggen dat er geen pit in zit. De mars klinkt juist heel energiek, als een soort triomf mars en heeft duidelijk Oosterse invloeden.

 

Verplicht werk

‘Domus’ is gebaseerd op een koraal, dat is een soort kerkgezang. De koraal is al duidelijk te horen bij de inzet door het saxofoon regis­ter. In het vervolg wordt het koraalthema gevari­eerder, zowel wat betreft de melodie, het tempo en de instrumentatie. In het laatste deel is de koraal weer duidelijk te horen in de vorm van een kerklied.

 

Vrije werk

Het vrije werk ‘Clouds’ staat toevallig ook in de lijst van de verplichte werken en is een heel ander soort muziekstuk als ‘Domus’. Het werk werd nog nooit eerder uitgevoerd tijdens een Bondsconcours. ‘Clouds’ gaat, uiteraard, over wolken. Het bestaat uit drie delen. Elk deel gaat over een verschillende soort wolk, achtereenvolgens de Stapelwolk, de fijne Schapen­wolk en de Onweerswolk. De Stapelwolk wordt weergegeven door middel van een opeen­stapeling van ver­schil­lende klanklagen, wat een mooi effect geeft. In het tweede deel is te horen hoe de Schapenwolk vaak de overgang van mooi weer naar slechter, re­genachtig weer aankondigt. Het begint rustig en vriendelijk maar gaat naar het einde toe steeds meer onrust en dreiging uitstralen. De donder en blik­sem in het derde deel hebben geen nadere uitleg nodig.

Naar fotoalbum...

 

 

04-11 Everard Winters Wisselbeker

 

Fanfare St. Jozef neemt zaterdag 24 november deel aan het Bondsconcours te Veldhoven. Het Everard Winters festival van zondag 4 november was een uitstekend voorbereiding voor dit concours. Dit festival gehouden in de Ruchte in Someren was een muzikale wedstrijd voor harmonie- en fanfare orkesten. Korpsen konden deelnemen in twee categorieën, Traditionele en Vrije keuze.

 

Het juryteam, bestaande uit Alex Schillings en Pierre Kuypers, gaven Fanfare St. Jozef een kritische beoordeling om de aandachtspunten naar voren te brengen. Aan deze punten kan de resterende weken voor het concours nog gewerkt worden.

 

Uitslagen:

Traditionele keuze

1e Harmonie Les Echos de Dorplein, Budel-Dorplein

2e Muziekvereniging Somerens Lust, Someren

Vrije keuze

1e Koninklijke Fanfare Philharmonie, Leende

2e Fanfare De Poort Van Brabant, Maarheeze

 

Naar fotoalbum...

 

 

27-10 Nederlands kampioenschap voor drumbandmuzikanten

 

Op zaterdag 27 oktober werd in Berlicum de Nederlandse kampioenwedstrijd voor drumbandmuzikanten gehouden. Aan deze wedstrijd namen 5 solisten en één duo uit Someren-Heide deel. Het juryteam, Theo van Kruistum, Henk Mennens, Andre Willems en Jo Zinzen vonden twee optredens uit Someren-Heide goed voor het Nederlands Kampioenschap. Dit waren het duo Eloy Schroijen en Jeffrey van de Kerkhof in de vierde divisie op Marimba. In de eerste divisie werd Maikel van den Boomen eveneens Nederlands Kampioen op marimba. Jacob van Eijk van Somerens Lust werd Nederlands Kampioen in de derde divisie op Marimba.

 

De 4 solisten die geen titel behaalde presteerden zeer goed en behaalde punten op promotieniveau.

Tim van Zoggel, jeugddivisie, Kleine trom 87 punten

Guus Nijssen, jeugddivisie, Multipercussion 87,5 punten

Kevin Boone, derde divisie, Marimba 88 punten

Eloy Schroijen, vierde divisie, Marimba 85

 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Verenigde Nederlandse Muziekbonden VNM.   Download alle uitslagen.

 

Meer foto’s...

 

 

21-10 Repetitiedag en concert fanfare

 

Het concours komt snel dichterbij voor de fanfare, en de voorbereidingen worden intensiever. Op 21 oktober was er een repetitiedag in De Bunt met aansluitend een concert. Om 10:00u begon het eerste van 2 repetitieblok­ken. Daarbij repeteerde de saxofoongroep apart, vanwege de belangrijke rol die deze sectie heeft bij een van de concoursstukken. Na een smake­lijke lunch werd er o.l.v. Karin nog ca. 1½ uur gerepeteerd met het volle­dige korps.

 

Om 15:00 begon een concert met een optreden van Harmonie ‘Music Sa­crum’ uit Bakel. Dit korps is bezig met de voorbereidingen van

“Musis Sacrum got Talent” waarbij diverse solis­tische optredens worden begeleid, het werd ook duidelijk dat deze harmonie een aantal hele goede solisten rijk is. Maar ook in zijn geheel zorgde ‘Musis Sacrum’ voor een uitstekend stukje muziek.

 

Als 2e traden onze buren Harmonie Juliana uit Someren-Eind op. Voor hen was dit concert, evenals voor Fanfare St. Jozef, een voorbereiding voor de Everard Winters Wisselbeker. Er mag geconcludeerd worden dat onze buren hun mannetje wel zullen staan op 4 november. Met de spetterende mars ‘76 Trombones’ werd het optreden van Harmonie Juliana afgesloten.

 

Als laatste trad Fanfare St. Jozef op met de 3 werken die op 24 november tijdens het Bondsconcours gespeeld gaan worden. Het werd duidelijk dat de repetities van de ochtend heel nuttig waren geweest, en het geheel weer een stukje verder is gegroeid. Ook uit reacties bleek dat de muzikanten van onze fanfare op de goede weg zijn.

Naar fotoalbum...

 

 

07-10 Slagwerkfestival Kleine Kring Budel

 

Drumband St. Jozef behaalde zondag 7 oktober een mooie tweede plaats op het jaarlijks slagwerkfestival van de Kleine Kring te Budel. Onder leiding van Ronald Gerarts speelden de slagwerkers uit Someren-Heide een leuk afwisselend programma. Zij moesten de slagwerkgroep van Harmonie Juliana uit Someren-Eind voor laten gaan na beoordeling van de juryleden André Willems en Henk Mennens. De slagwerkgroep EMM uit Budel onder leiding van Guido Pouwels eindige als 3e.

Verdere deelnemers aan dit festival waren; De Poort van Brabant uit Maarheeze, Kon. Philharmonie Leende, St. Nicasius uit Heeze en Jeugdslagwerkgroep St. Anthonius Budel-Schoot

 

Aan dit slagwerkfestival ging een gezellig repetitieweekend vooraf in blokhut ‘Op de Berg’ in Budel waar Hein van de Kerkhof en Rinus Nuijten een afscheidscadeau kregen aangeboden. Naar fotoalbum...

 

 

30-09 Jeugdmuziekdag Kleine Kring

 

Op zondag 30 september werd in De Ruchte in Someren de jaarlijkse jeugdmuziekdag van de Kleine Kring gehouden. De organisatie lag dit jaar bij Muziekvereniging Somerens Lust.

 

Aan deze Jeugdmuziekdag namen acht regionale jeugdorkesten deel waaronder jeugdfanfare St. Jozef. Deze jeugdleden staan onder leiding van Laura Brugel uit Budel. Het was een dag waarop de verenigingen zichzelf konden laten horen en naar elkaar konden luisteren.

De deelnemende muziekgezelschappen waren Fanfare St. Jozef uit Someren-Heide, Fanfare St. Willibrordus uit Lierop, Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Budel, Harmonie St. Antonius uit Asten-Heusden, Fanfare de Poort van Brabant uit Maarheeze, Muziekvereniging De Heerlijkheid uit Sterksel, Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind en Muziekvereniging Somerens Lust. Naar fotoalbum...

 

 

13-09 Fanfare en Drumband op de Floriade

 

Op donderdag 13 september was fanfare en drumband St. Jozef uit Someren-Heide te horen en te zien op de Floriade te Venlo. Zij gaven tussen 16:00 en 18:00 uur een concert voor het huiswaarts kerende publiek. Op deze manier bezorgt iedere dag een ander gezelschap een afscheidsconcert naar de uitgang. De leden konden voor het optreden nog een rondwandeling maken op het Floriade terrein. De fanfare kreeg uit onverwachte hoek bijval van een gastdirigent die zichtbaar genoot van zijn uitstapje.

Naar fotoalbum...  

 

 

05-08 Serenade fam. van Deursen

 

Op zondag 5 augustus werd de vakantie even onderbroken voor een serenade aan onze erevoorzitter Gerard van Deursen en zijn echtgenote ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijk. Naar fotoalbum...

 

 

26-06 Afsluiting muzikaal seizoen

 

Fanfare en drumband St. Jozef uit Someren-Heide verzorgde op maandag 25 juni, als afsluiting van het muzikale seizoen, een optreden in de Knorrebuurt. Alle onderdelen van de vereniging presenteerden zich in de bedrijfshal van loonbedrijf Van de Tillaar aan de Smulderslaan.

Voor dit concert waren ook alle kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisschool uitgenodigd. Tijdens het buurtconcert mochten deze kinderen de jeugdfanfare en -drumband begeleiden op kazoos en diverse ritme-instrumenten. Achtereenvolgens waren er optredens van de jeugdfanfare, de fanfare, de jeugddrumband en de drumband.

In de week van 13 augustus worden de activiteiten weer hervat. Vooral voor het fanfarekorps zullen er dan enkele intensieve maanden volgen, want op 24 november wordt deelgenomen aan het Bondsconcours in Veldhoven.

Naar fotoalbum...

 

 

23-06 Muziekfeesten Sterksel

 

Op de muziekfeesten van zaterdag 23 juni in Sterksel wist Drumband St. Jozef beslag te leggen op de Han van der Vleuten wisseltrofee. Het ging op dit festival om een publieksprijs die door Han van der Vleuten zelf werd overhandigd aan dirigent Ronald Gerards. De organisatie was in handen van Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel.

Op het programma stonden de slagwerkgroepen Philharmonie Leende, de Heerlijkheid Sterksel en de Poort van Brabant uit Maarheeze.

 

 

21-06 Geslaagd

 

De onderstaande leerlingen zijn in juni geslaagd voor hun examen.
 
Stijn Rutjens: A kleine trom
Rens van de Kruijs: A drums
Joost vd Kerkhof: A drums
Eloy Schroijen: B kleine trom
Jeffrey vd Kerkhof: A mallets én
 B kleine trom
Naomi van Rooij: B bugel

 

Iedereen van harte gefeliciteerd en veel succes in de verdere opleiding.

 

 

16-06 Brabantse Kampioenschappen Slagwerk

 

De slagwerksolisten van drumband St. Jozef hebben zaterdag 16 juni uitstekend gepresteerd op het Brabantse Kampioenschap voor slagwerksolisten. Deze wedstrijd was de voorronde voor deelname aan het Nederlands kampioenschap en werd gehouden in de Durpsherd te Berlicum. Het juryteam bestond uit de heren Dick Bolt en Danny Oosterman. De optredens worden door beide juryleden beoordeeld.

 

Uitslagen:

Jeugddivisie

Tim van Zoggel kleine trom 88 punten en Brabants Kampioen.

Guus Nijssen multipercussion 86,5 punten 1e prijs.

 

4e divisie

Eloy Schroijen kleine trom 86,5 punten 1e prijs.

Duet Jeffrey vd Kerkhof en Eloy Schroijen 86 punten en Brabants Kampioen.

 

3e divisie

Kevin Boone marimba 88 punten 1e prijs.

 

1e divisie

Maikel vd Boomen 91 punten en Brabants Kampioen.

 

Verder behaalde Sven Aarts van Somerens Lust 88 punten in de 4e divisie goed voor een 1e prijs.

Jacob van Eijk eveneens van Somerens Lust werd met 90 punten Brabants Kampioen in de 3e divisie op Marimba.

 

Naar fotoalbum...

 

 

19-05 Uitwisselingsconcert fanfare

 

Zaterdag 19 mei vond in Gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide een uitwisselingsconcert plaats waaraan Fanfare St. Jozef uit Someren-Heide en Harmonie Excelsior uit Zeilberg aan deel namen.

Een bijzonderheid aan dit concert was dat de beide korpsen werden gedirigeerd door een vrouwelijke dirigent, iets wat nog niet zoveel voorkomt in de HaFa wereld. Fanfare St. Jozef staat onder de bezielende leiding van Karin van Dijk, en de muzikale leiding bij Excelsior is in handen van Betty Bartels.

Fanfare St. Jozef uitkoment in de 4e divisie wil eind dit jaar op concours gaan, en hoewel het dan uit te voeren programma nu nog lang niet op het beoogde eindniveau is wilde men deze stukken al wel een keer in concertsfeer gaan spelen. Als concourswerken zijn gekozen ‘Domus’, een vrij traditioneel werk, en het frisse, vernieuwende ‘Clouds’ gecomponeerd door Eric Swiggers. Dit laatste werk is nog bijna nooit op een concours te horen geweest.

Harmonie Excelsior spelend in de 3e divisie heeft, net als Fanfare St. Jozef, een behoorlijk jeugdig korps. De vereniging zelf is een kleine 30 jaar ouder als de fanfare uit Someren-Heide. Het programma van Harmonie Excelsior bestond voornamelijk uit lichte, vlotte muziek uit het pop genre. o.a. Stevie Wonder en Lady Gaga passeerde de revue. Naar fotoalbum...

 

 

12-05 Eerste optreden jeugddrumband

 

Jeugddrumband St. Jozef trad zaterdag 12 mei voor de eerste keer op in haar nieuwe samenstelling. Na het Slagwerkfestival van de Kleine Kring in Budel zijn er 6 leden uit deze groep gestapt om plaats te maken voor nieuwe leden.  

Het optreden van zaterdag 12 mei was ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van jeugdkoor Jubilo uit Someren-Heide. De grote zaal van De Bunt was voor deze avond speciaal aangekleed. Buiten de jeugddrumband en Jubilo trad ook het jeugdkoor Nota Feliz uit Asten-Heusden op.  Naar fotoalbum...

 

 

06-05 Kofferbakmarkt Someren-Heide

 

Op zondag 6 mei 2012 hield Fanfare St. Jozef hun eerste kofferbakmarkt. Ondanks het koude weer stalde 65 van de 90 verkopers die zich aangemeld hadden hun spullen uit. Er ontstond al snel een leuke markt met hier en daar gezellige muziek op de achtergrond. En met de geur van een barbecue was het toch een klein beetje zomer. De grote variatie aan koopwaar trok ondanks de lichte regen in de middag bijna 700 bezoekers. Naar fotoalbum...

 

 

05-05 Bloemenactie Fanfare St. Jozef

 

Wij bedanken Wilma en Ingrid voor hun jaarlijkse bloemenactie. Zo ook degene die meegeholpen hebben en de kopers natuurlijk.

 

 

10-04 Van vlooienmarkt naar kofferbakmarkt

 

Someren-Heide stapt over van vlooienmarkt naar kofferbakmarkt. Hiermee is er na 38 jaar een einde gekomen aan de Vlooienmarkt van Fanfare St. Jozef. Door gebrek aan opslagruimte heeft de organisatie na lang beraad besloten om een streep onder de vlooienmarkt te zetten. Deze commissie laat zicht echter niet uit het veld slaan en komt met iets nieuws, een Kofferbakmarkt waar iedereen aan mee kan doen. Kijk voor meer informatie op de website van Kofferbakmarkt Someren-Heide.

 

 

29-03 Bestuurswissel Fanfare St. Jozef

 

Fanfare St. Jozef heeft woensdag 28 maart tijdens de jaarvergadering afscheid genomen van voorzitter Willie van Mierlo. Zijn opvolger is Jan Meeuws uit Someren. Willie van Mierlo is 34 jaar musicerend lid van Fanfare St. Jozef. Hij is 12 jaar bestuurslid geweest waarvan 10 jaar als voorzitter. Op de jaarvergadering blikte de aftredende voorzitter terug op leuke en minder leuke momenten.

Namens de commissarissen bedankte Jozef van de Eerenbeemt Willie voor het o.a. vlot trekken van de “nieuwe” commissarissengroep.

De voorzittershamer werd na een dankwoord overgedragen aan Jan Meeuws. Jan is 42 jaar actief lid van Fanfare St. Jozef en is vader van een muzikaal gezin waarvan alle drie de kinderen eveneens lid zijn van de fanfare. Zijn echtgenote Gerdie is ook lid van de fanfare en oud bestuurslid.

 

Ook werd er afscheid genomen van penningmeester Wilfred van de Vorst die 6 jaar penningmeester van Fanfare St. Jozef is geweest en 1 jaar vice-voorzitter. Willy Volmering bedankte namens het bestuur de aftredende penningmeester voor het correct beheren van de financiën.

De functie van penningmeester wordt overgenomen door Erik Pouwels. Hij is 11 jaar lid van drumband St. Jozef en studeert Financial Services Management in Eindhoven.

 

Er was ook een verrassing voor Hein van de Kerkhof die voor zijn vele inspanningen voor de vereniging benoemt werd tot ere-lid. Er waren bloemen voor Wendy Bevers-vd Kerkhof die 15 jaar lid is van Fanfare St. Jozef.

 

 

29-03 Dienstenveiling 2013

 

Op de jaarvergadering van 28 maart is door de commissarissen bekend gemaakt dat op 23 maart 2013 weer een Dienstenveiling zal worden gehouden. Men hoop het succes van 2007 te evenaren.

 

 

24-03 Solistenconcours Berlicum

 

Zaterdag 24 maart speelde 12 solisten en 2 duo’s uit Someren-Heide op het solistenconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen te Berlicum. Onderstaand de uitslagen. Naar fotoalbum...

 

Jeugddivisie

Tim  van Zoggel Kleine trom 84 punten

Stijn  Rutjens Kleine trom 81 punten

Duo Tim van Zoggel en

Fleur van Zoggel Kleine trom 82 punten

Guus  Nijsen Multi-percussion 85 met promotie

Fleur  van Zoggel Multi-percussion 82 punten

 

5e divisie

Roy  van de Kerkhof Marimba 80 punten

 

4e divisie

Jeffrey  van de Kerkhof Kleine trom 82 punten

Eloy  Schroijen Kleine trom 84 punten

Duo Jeffrey  van de Kerkhof en

Eloy  Schroijen Marimba 87 punten met prompotie

 

3e divisie

Joost  van de Kerkhof Multi-percussion 83 punten

Rens  van de Kruijs Multi-percussion 82 punten

Kevin  Boone Marimba 85 punten met promotie

 

2e divisie

Dion  Meeuws Kleine trom 75 punten

 

1e divisie

Maikel  van den Boomen Marimba 95 punten met lof

 

 

12-03 Onderling solistenconcours

 

Zondag 11 maart streden zowel blazers als slagwerkers om de fel begeerde bekers op het jaarlijkse onderling solistenconcours van Fanfare St. Jozef. De 25 solisten werden vakkundig beoordeeld door jury Jan Peters uit Weert. De solisten blazers werden op de piano begeleid door pianiste Maartje Pinckaers. De solisten werden aangekondigd door ladyspeaker Ingrid Linders.

Er werden bekers uitgereikt aan de solisten met de hoogste score van elke divisie. De bekerwinnaars bij de blazers waren Petri Verrest in de jeugddivisie en Anne Derks in de 3e divisie . Bij de slagwerkers ging de beker in de jeugddivisie naar Guus Nijssen en in de 3e divisie naar Roy vd Kerkhof. Dion Meeuws scoorde het hoogst aantal punten in de 2e divisie.

De wisselbeker voor het hoogst aantal punten van het concours ging bij de blazers naar Anne Derks en bij de slagwerkers naar Dion Meeuws.

 

De solistencommissie droeg de slogan “Someren Natuurlijk” waardig uit door voor een schitterend aangekleed podium te zorgen wat voor menig solistenwedstrijd een voorbeeld is. Naar fotoalbum...

 

 

01-03 Kofferbakmarkt Someren-Heide

 

Op zondag 6 mei houdt Fanfare St. Jozef een kofferbakmarkt.

Het voorjaar is begonnen en er moet misschien opgeruimd worden. Laad je auto vol met de overbodige spullen en kom naar Someren-Heide en je gaat weer met een leuke opbrengst naar huis. Geen gesjouw met spullen, gewoon naast je auto. Misschien heb je wel iets speciaals wat je wilt verkopen, het kan (bijna) allemaal.

 

 

25-02 Afscheid slagwerkers

 

Zaterdag 25 februari nam drumband St. Jozef tijdens een gezellig feestje afscheid van drie slagwerkers. Dit waren Martijn Claessens, Rinus Nuijten en Hein van de Kerkhof. Hein en Rinus werden extra in het zonnetje gezet gezien hun vele jaren inzet binnen de vereniging.

Rinus Nuijten woonachtig in Veldhoven werd geprezen voor zijn 22 jaar trouw repetitiebezoek en een juiste instelling wat een voorbeeld voor iedere slagwerker genoemd werd. Ook werd Rinus o.a. bedankt voor de vele hamburgers die hij samen met zijn echtgenote en dochter gebakken hebben op de jaarlijkse vlooienmarkt.

Hein van de Kerkhof nam na 46 jaar afscheid als slagwerker. Hein was o.a. de motor achter de jaarlijkse vlooienmarkt. Door het jaar heen was en blijft Hein actief met het ophalen van oud ijzer voor extra inkomsten voor Fanfare St. Jozef.  Bekijk de foto’s...

 

 

19-02 Kei van de Hei

 

Carnavalsvereniging de Keijepaol heeft op basis van ontvangen nominaties Gerrit van Zoggel uitgeroepen tot de 13e Kei van de Hei. Gerrit is 68 jaar, woont aan de Nieuwendijk in Someren-Heide, is getrouwd met Toos van Zoggel- van Bommel en samen hebben ze 3 kinderen. Te weten Laurens, Guido en Judith. Gerrit zet zich in de Heise gemeenschap in voor diverse zaken.

 

Fanfare St.-Jozef

- Lid sinds 1954.

- Dirigent geweest bij de jeugdfanfare (1981-1996).

- 27 jaar heeft hij bij hem thuis de opleiding van nieuwe leden van de fanfare verzorgd.

- Kartrekker van de bugelsectie.

- Medeoprichter van de vlooienmarkt en daar jarenlang actief geweest als commissielid.

- Tweede dirigent geweest

 

Hofkapel De Bessembloazers

- Lid sinds 1962 en dus vanaf de oprichting van carnavalsvereniging De Keijepaol.

- 25 Jaar leider geweest van deze club (1976-2001).

- Nog steeds een van de gangmakers.

 

Voetbalvereniging SVSH

- Actief lid van de commissie onderhoud en veldwacht.

- Trouwe supporter van alle teams, maar vooral van het eerste en de teams waar zijn zonen en kleinzoon actief zijn.

 

Jong Nederland

- Begonnen als kampkokkie.

- Later leider geworden en kampleiding

- Verder is Gerrit actief bij het onderhoud aan park D’n Inloop, onder andere met schoffelen van het plantsoen.

 

Kenmerken waarmee Gerrit getypeerd kan worden zijn:

- Enthousiaste en positieve instelling.

- Afspraak is afspraak (altijd present)

- Als je iets doet, dan doe je het ook goed!

 

Kortom Someren-Heide heeft in Gerrit van Zoggel weer een waardige Kei van de Hei.

 

 

 

11-02 2e plaats voor drumband op NK

 

Drumband St. Jozef behaalde zaterdag 11 februari in de eerste divisie met 89 punten de 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Podium te Winterswijk. De beker met titel ging met 91 punten naar slagwerkgroep Somerenslust uit Someren. KE Vriezenveense Harmonie behaalde de derde plaats met 81 punten.

Slagwerkgroep De Poort van Brabant uit Maarheeze behaalde eveneens de titel in de 2e divisie met 88 punten.

Na thuiskomst werd er nog tot in de kleine uurtjes nageborreld en waren er felicitaties van de aanwezige carnavalsvereniging de Keijepoal. De voorzitter bedankte Hein v.d. Kerkhof die na 46 jaar besloten heeft om te stoppen als actief slagwerker. Ook was er hulde voor Rinus Nuijten die na 22 jaar lid te zijn geweest eveneens gaat stoppen. Rinus werd geprezen om het fijt dat hij maar weinig repetities miste ondank de wekelijkse rit van Veldhoven naar Someren-Heide.

 

Felicitaties voor de slagwerkers en dirigent Ronald Gerards die samen met de promotie van 10 december terug kunnen kijken naar een goed seizoen. Bekijk de foto’s...

 

 

 

10-02 Jong Nederland te gast in Someren-Heide

 

De jeugdslagwerkgroep Jong Nederland uit Asten was vrijdag 10 februari te gast in Someren-Heide voor een uitwisselingsconcert met drumband St. Jozef die een dag later het NK Podium op het programma hadden staan. De jeugdige slagwerkers uit Asten staan onder leiding van Guido Pouwels uit Someren-Heide.  Bekijk de foto’s...

 

 

03-01 Uitnodiging NK voor drumband

Naar aanleiding van de uitstekende resultaten op het bondsconcours van 10 december te Etten-leur is drumband St. Jozef uitgenodigd door de VNM en de KNFM om deel te nemen aan de NK podium wedstrijd op zaterdag 11 februari te Winterswijk. Deze uitnodiging is een kroon op het werk van dirigent Ronald Gerards die de afgelopen jaren met veel bezieling aan de groep gewerkt heeft om tot deze prestatie te komen.

 

Voor een uitnodiging komen de 3 hoogst geëindigde podiumorkesten van het afgelopen jaar per divisie in aanmerking, aangevuld met de kampioenen in de ere divisie van de VNM en de KNFM van 2011.

Er is een Nederlandse titel te behalen in de eredivisie, 1e divisie 2e divisie 3e divisie en jeugddivisie.

 

Drumband St. Jozef zal deelnemen in de 1e divisie. Dit is de divisie waarin de drumband op het concours in Etten-leur deel heeft genomen.

De volgorde van optreden per divisie zal in januari door loting bepaald worden.

 

Een uniek detail aan deze wedstrijd is dat slagwerkgroep Somerenslust in dezelfde divisie deelneemt als drumband St. Jozef. Het zal een sportieve strijd worden tussen de beide slagwerkgroepen. Op het afgelopen concours in Etten-leur werden over en weer gebroederlijk felicitaties uitgedeeld tussen beide verenigingen. Wij wensen de slagwerkers van Someren-Heide op 11 februari heel veel succes.

 

 

02-01 Verrassing voor Zùmmerse Mens

Tijdens een gezellige Nieuwjaarsborrel van Fanfare St. Jozef werd een serenade gebracht aan Martien Hendriks die eerder op de avond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Someren werd onderscheiden als Zùmmerse Mens. Martien was met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, het was voor hem dan ook een complete verrassing toen Arabella Ganzeman van de Stichting Someren Natuurlijk dit bekend maakte.

Met het uitreiken van deze onderscheiding wil de Stichting Someren Natuurlijk haar waardering tonen voor een Somerenaar (man of vrouw) die klaar staat voor een ander. Of dat nou in het verenigingsleven is of daarbuiten.

Het gezin en de kleinkinderen staan op de eerste plaats bij Martien. Hij staat volledig achter zijn actieve vrouw Anny en steunt en assisteert haar waar nodig. Martien is als 20e Zùmmerse Mens gekozen omdat hij zelf ook altijd klaarstaat voor de gemeenschap in Someren-Heide. Hij is al jaren actief lid van verschillende verenigingen binnen Someren-Heide. Bij die verenigingen zet hij zich ook in voor diverse activiteiten die georganiseerd worden. Het waar mogelijk inzamelen van spullen hiervoor is hem niet vreemd. Niet alleen verenigingen, ook de buren kunnen rekenen op zijn hulp als dat nodig is. Martien vindt het vanzelfsprekend dat je de mensen om je heen helpt waar dat kan zonder daar iets voor terug te vragen. Kortom: een vrijwilliger zoals de Stichting Someren Natuurlijk zich die voorstelt.

 

De vele verdiensten van Martien zijn:

- 22 jaar actief lid van hofkapel De Bessembloazers waar hij trombone speelt,

- hij is vanaf de oprichting lid van SVSH voetbal en speelt nog regelmatig mee met de veteranen. Hij heeft onlangs zijn 1.500e wedstrijd   gespeeld,

- actief lid van KBO Someren-Heide, waar hij tevens zijn vrouw ondersteunt die daar erg actief is,

- muzikant van fanfare St.-Jozef en daarnaast het gehele jaar bezig met het verzamelen van goederen voor de jaarlijkse vlooienmarkt. Deze   vlooienmarkt wordt mede door hem georganiseerd. Hij verzamelt verder ook oud ijzer ten behoeve van de fanfare en zorgt voor het   klaarzetten   en opruimen van de spullen bij allerlei activiteiten van de fanfare,

- levert een actieve bijdrage aan het onderhoud van het park D'n Inloop,

- hij is mede-oprichter van de jeu de boulesbaan in Someren-Heide en vereniging De Vrolijke Ketsers,

- helpt altijd mee met het opbouwen en afbreken bij de Agrarische Dagen Someren.

 

Bekijk de foto’s...


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

Zùmmerse Mens Martien Hendriks