opgericht 1948
Someren-Heide
© 2015 Fanfare St. Jozef Someren-Heide

Inloggen »

« vorige pagina

 

Berichten 2014

 

 

10-10 Uitwisselingsconcert De Bunt.

 

In gemeenschapshuis De Bunt vond op vrijdag 10 oktober een goed bezocht uitwisselingsconcert plaats tussen Fanfare St. Jozef en Muziekvereniging Euphonia uit Geldrop. Voor Fanfare St. Jozef onder leiding van Karin van Dijk stond dit concert in het teken van de deelname een het Everard Winters festival op 2 november a.s. in Someren. Het duo "2 of Diamonds" bestaande uit Anne van de Moosdijk en Stefan van Zoggel verleende haar medewerking aan dit concert met een aantal nummers.

 

 

01-07 Kofferbakmarkt

 

Fanfare St. Jozef hield 1 juni haar 3e kofferbakmarkt onder een lekker voorjaars zonnetje. Het werd een gezellige markt waar ook veel buurtgenoten aan deel namen.

 

 

28-06 NK solisten

 

Zaterdag 28 juni werden in Berlicum de Nederlandse Kampioenschappen voor drumband muzikanten gehouden. Drie solisten uit Someren-Heide stonden op het programma. (foto's van links naar rechts) Guus Nijssen, Rens van de Kruijs  en Tim van Zoggel.

 

De Nederlandse titel in de tweede divisie multipercussion was voor Rens van de Kruijs. Hij behaalde 93 punten. Tim van Zoggel behaalde 86,3 punten en ontving de Nederlandse titel in de vierde divisie multipercussion. Guus Nijssen moest de titel aan zich voorbij laten gaan. Hij behaalde een mooie score van 83 punten in de derde divisie eveneens multipercussion.

 

De solisten kregen een uitnodiging voor deze wedstrijden naar aanleiding van hun uitstekende prestaties op het solisten concours van de Brabantse bond van 15 maart j.l.

Deze wedstrijden werden georganiseerd door KNMO, de nieuwe muziekkoepel voor amateurmuziek vanuit de fusie met de Nederlandse bonden KNFM en VNM. De muzikanten kregen les van Ronald Gerards docent bij Rick uit Weert.

 

 

30-05 Interview met Gerrit en Andre

 

Ze zijn de twee oudste broers uit een gezin met maar liefst zeventien kinderen. ieder jaar kregen Gerrit en Andre van Zoggel er wel een broertje of zusje bij. De broers, inmiddels 70 en 72 jaar oud, hebben veel gemeen. Hun gezinnen gingen vaak met elkaar op vakantie, ze zijn samen 102 jaar lid van SVSH, maar het is de fanfare die hen het meeste bindt. Samen hebben ze inmiddels 120 jaar ervaring bij St. Jozef, een jubileum waar ze onlangs voor werden gehuldigd. Andere broers en zussen hielden het niet zo lang vol bij de plaatselijke fanfare. De komende weken werken Gerrit en Andre toe naar een hoogtepunt van het jaar het concert Heilights. Ze blijven dus musiceren. "De fanfare gaat nooit vervelen. We hebben veel plezier gehad dus die zestig jaar zijn om voor je er erg in hebt", aldus Gerrit. Hij voerde meestal het woord tijdens het interview. Andre vult hem af en toe aan met enkele weetjes die hij vooraf op een velletje papier had geschreven. De broers van Zoggel kwamen in aanraking met St. Jozef door hun werk bij rozenkwekerij Vossen, waar ze als tiener werkten. Hun baas was een van de oprichters van de fanfare en had nieuwe muzikanten nodig. De broers hapten snel toe. Het was daarna wel even wennen, want ze hadden geen enkele ervaring met muziek, noten lezen of het bespelen van een instrument. Vader Albert en moeder Roos wisten immers weinig van muziek, dus ze moesten alles zelf leren.

Na schooltijd volgden Gerrit en André daarom enkele gratis lessen bij een ervaren muzikant. Spelenderwijs werden Gerrit en André steeds beter. Na jaren bracht Gerrit zijn opgebouwde kennis ook over op jonge muzikanten. Hij nam talentvolle musici mee naar solistenconcoursen. Het was een bewuste keuzen om hen al snel aan wedstrijden mee te laten doen. Gerrit: "daar heb ik veel leerlingen van hun podiumangst af geholpen. Ik heb ooit iemand het podium op moeten duwen omdat hij niet durfde. Daar is diegene me nu nog heel dankbaar voor". Tegenwoordig zijn Gerrit en André blij dat ze nog steeds hun muzikale bijdrage aan St. Jozef kunnen leveren. Dat vergt wel enige training, want de lipspanning is niet meer zo goed als die is geweest, geeft Gerrit eerlijk toe. Ook hebben de broers op deze leeftijd niet meer zoveel lucht. Het deert hen niet, ze kunnen nog goed mee met het huidige niveau van de fanfare. "Nu kunnen we het nog allebei bijbenen. We worden ook nog niet weggejaagd. Als we dat gevoel krijgen, dan stoppen we er mee", zegt André. De komende weken zijn ze druk met de voorbereiding van Heilights. "Dat wordt een pittig, maar mooi weekend". Heilights duurt van 13 tot en met 15 juni. Het vindt plaats in de tot concerthal omgebouwde loods aan de Smulderslaan 26 in Someren-Heide. Op vrijdag 13 juni is daar de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje te zien. Het concert op zaterdag begint om 20.00 uur, op zondag is om 15.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.fanfaresomerenheide.nl/heilights

door: Tonny Peeters ED

 

 

17-05 Repetitieweekend Heilights

 

Op het repetitieweekend van 17 en 18 mei is er een grote stap gezet door de muzikanten, dirigenten en organisatie in de voorbereidingen naar Heilights 2014. Het gehele programma werd doorgespeeld. Zo kon er geoefend worden op de vele wisselingen die plaats  moeten vinden in het programma. Ook werden meteen de visuele aspecten op de rit gezet. Kortom, het was een heel nuttig weekend die door de organisatie keurig was verzorgd met een lunch. Op zaterdag werd de avond en nacht doorgebracht op camping "De Kuilen". De kampcommissie had een leuk avond programma samengesteld wat voor veel gezelligheid zorgde.

 

 

09-05 Filmavond

 

Vrijdag 9 mei hield de jeugdcommissie een filmavond voor alle jeugdleden. Ieder jeugd-lid mocht ook nog 2 vriendjes of vriendin-netjes meenemen. Met een goodiebag gevuld met wat lekkers keken de kinderen naar "De verschrikkelijke Ikke 2" Het werd een leuk en gezellig avond.

 

 

03-05 Jubilarissen Fanfare St. Jozef

 

zaterdag 3 mei was een bijzonder drukke dag voor fanfare en drumband St. Jo­zef uit Someren-Heide. Nadat voor de middag nog een groot aantal leden mee hadden ge­holpen met de bloemenactie werden er na de middag, onder muzikale klanken van de ver­eniging, maar liefst 8 jubilarissen aan huis afgehaald.

Meest in het oog springend zijn zonder meer de broers André en Gerrit van Zoggel, samen goed voor 120 jaar lidmaatschap van de fanfare, gelijk verdeeld over beiden. Ze hebben de pionierstijd van de nu 66 jarige vereniging nog meegemaakt en horen zeker bij de kerngroep die de vereniging echt levensvatbaar heeft gemaakt. André bespeelt, na zo ongeveer alle andere instrumenten die voorkomen in de fanfare gehad te hebben, nu de es-bas en is tot vorig jaar nog actief geweest in de solisten-commissie. Ver­der heeft hij zijn sporen ruim­schoots verdiend als bestuurslid en medewerker van de vlooienmarkt com­mis­sie. Hij pro­beert ook de jeugd warm te maken en te houden voor het bespelen van een blaas- of slag­werkinstrument in het korps. 1e bugelist Gerrit van Zoggel heeft een grote rol gespeeld bij het opleiden van muzikan­ten. De meeste leden die nu bij de fanfare zijn hebben nog les ge­had van hem, en onder zijn muzikale leiding in de jeugdfanfare gespeeld. Ook bracht Gerrit  de kunsten van het marcheren bij, en was hij jarenlang een van de lei­dende krachten achter de vlooienmarkt en daarbij nog dirigent van hofkapel ‘De Bessem­blaozers’. De gebroeders van Zoggel zijn als zeer gedreven leden van de ‘pensioen club’,  buiten het musiceren om, nog steeds op velerlei andere fronten betrokken bij de fanfare.

Ton Douven is 50 jaar lid van de ‘Bossche Bond’ en verdeelde dit over 3 verenigin­gen. Hij is  sinds kort, samen met z’n vrouw Toos, weer terug in Someren-Heide waar hij op bugel speelt. Ook verleent hij alweer zijn medewerking aan o.a. het op­halen van oud-papier en de bloemen-actie. In het verdere verleden  was Ton een van de organisato­ren van het kermis-evenement waarmee de verenigingskas werd gespekt.

Jannie Kusters-vd Boomen, Rian Meeuws-Peters, Wilma vd Weerden-vd Boomen en Fred Pouwels vierden hun 40 jarig lidmaatschap. De drie dames blazen hun partij in het fanfare­korps op respectievelijk  tenor-sax, bugel en bariton. Ze zijn daarnaast betrokken bij de ar­chief commissie en de groep die interne activiteiten zoals bijv. de nieuwjaarsborrel organi­seert. Wilma levert daarnaast nog een belangrijke bijdrage aan de P.R. commissie, met name als redactielid van het verenigingsblad. Rian is meer als 20 jaar pen­ning­meesteresse geweest. Fred Pouwels, lid van de drumband, is een man van weinig woorden maar des te meer van daden! Hij heeft een behoorlijk aantal jaren zitting gehad in het bestuur waar hij o.a. het Be­stuurs Informatie Systeem heeft ontwikkeld en geïmplementeerd. Ook was hij de contact­persoon van de drumband en stond aan de wieg van de vereni­gings web­site, die nu nog op een zeer punctuele manier door Fred actueel wordt gehouden. Verder is deze dui­zendpoot nog voorzitter van de P.R. commissie en draagt zijn steentje bij aan de kofferbak­markt, die sinds enkele jaren de vlooienmarkt ver­vangt.

Willie Volmering is de zilveren jubilaris, en ook hij mag een echte duizendpoot worden ge­noemd. Als muzikant op zowel trompet als es-cormet, maar ook als zeer actief bestuurslid (vice voor­zitter) en lid van de Muziekcommissie is Willie nu een van de drijvende krachten binnen de vereniging.

Alle jubilarissen werden met een huifkar naar zaal Heidehof gebracht, waar ze tijdens een gezellige feestavond werden gehuldigd en het bij hun jubileum horende Bondsinsigne aan hen werd uitgereikt.

 

 

03-05 Bloemenactie Fanfare St. Jozef

 

Zaterdag 3 mei was het een drukke dag voor onze leden. Voordat de jubilarissen opgehaald werden stond eerst nog de Bloenactie op het programma. Deze actie staat jaarlijks onder leiding van Ingrid Linders en Wilma van de Weerden. De actie was in tegenstelling tot het vorige jaar nog succesvoller. Wij bedanken iedereen die meegeholpen hebben maar ook de kopers natuurlijk.

 

 

28-03 Receptie Jeroen en Daniëlle

 

Vrijdag 28 maart bracht Fanfare St. Jozef de muzikale felicitaties aan het bruidspaar Jeroen Jaspers en Daniëlle Duisters. Jeroen is bariton blazer bij de fanfare.

 

 

15-03 Solistenconcours Berlicum

 

Op zaterdag 15 maart vond in gemeenschapshuis Den Durpshert te Berlicum het solistenconcours plaats voor drumband muzikanten. Deze solistenwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Brabantse bond van Muziekverenigingen en kan een opstap zijn voor de Nederlandse kampioenschappen.

De afgelopen 15 jaar zijn op deze wedstrijden ook steeds solisten van drumband St. Jozef te vinden, en niet geheel onverdienstelijk. De muzikanten krijgen les van Ronald Gerards docent van Rick uit Weert. Rick staat voor Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie.

 

Onderstaand de uitslagen van 15 maart.

 

Stijn Rutjens 5e divisie 80 punten

Fleur van Zoggel 4e divisie 82 punten

Tim van Zoggel 4e divisie 86 punten

Guus Nijssen 3e divisie 88 punten

Rens van de Kruijs 2e divisie 88 punten

 

 

23-02 Onderling solistenconcours

In gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide werd zondag 23 februari het jaarlijkse onder­ling solistenconcours van fanfare en drumband St. Jozef gehouden. Er stonden in totaal 25 optredens op het programma van zowel blazers als slagwerkers onderverdeeld in diverse afdelingen. Iedere deelnemer werd beoordeeld door vakjury Jan Peeters uit Weert. De blazers werden op de piano begeleid door Maartje Pinckaers. Ingrid Linders was de jury secretaresse en zij zorgde voor de presentatie van het geheel. De onderstaande solisten van elke afdeling werden beloond met een beker.

 

De wisselbeker voor de hoogste aantal punten gingen naar het blazersduo Myrthe Nagel en Daan van Zoggel. Bij de slagwerkers ging de wisselbeker naar Rens vd Kruijs. Naar fotoalbum...

 

 

20-02 Maikel van den Boomen in commercial van Ben

 

Maikel van den Boomen kan zomaar op een avond voorbij komen in het nieuwe reclamefilmpje van Ben telefonie.

Bekijk de commercial op: www.facebook.com

 

 

15-2 Receptie Prins Frans III

 

Op zaterdag 15 februari bracht Fanfare en Drumband St. Jozef een serenade aan Prins Frans III (Verhees) en Prinses Helmie. Op de zeer druk bezochte receptie was er hulde van voorzitter Jan Meeuws. Jan benadrukte ondermeer het organiseren van de Dienstenveiling van afgelopen maart door de commissarissen, waar Frans ook deel van uit maakt. Op deze veiling was Frans een van de veilingmeesters.

 

 

07-01 Uitwisselingsconcert St. Antonius Asten-Heusden

 

Vrijdag 7 februari was fanfare en drumband St. Jozef voor een uitwisselingsconcert te gast in “Het Hart van Heuze”. Dit was op uitnodiging van Harmonie St. Antonius uit Asten-Heusden. Het concert werd geopend door drumband St. Jozef onder leiding van Ronald Gerards. De drumband speelde een luchtig programma met voor het publiek herkenbare nummers. Fanfare St. Jozef vervolgde het programma onder leiding van Karin van Dijk met eveneens herkenbare muziek die ook op het programma staan van Heilights 2014 op 14 en 15 juni.

De drumband van St. Antonius speelde een drietal nummers onder leiding van Patrick Vlassak, oud lid van drumband St. Jozef. Het Harmonie-orkest van St. Antonius onder leiding van Theu Snoek sloot het concert af.

Naar fotoalbum...


Tip: Druk op Ctrl-F en toets een zoekwoord in.      2014  │  2013  │  2012  │  2011  │  2010  │  2009  │  2008  │  2007

Receptie Prins Frans III