Brabants solistenconcours slagwerk.

04 oktober

Op zondag 19 maart vond in ‘Den Durpsherd’ te Berlicum weer de Brabantse wedstrijd voor solisten en kleine ensembles slagwerk plaats. Het is inmiddels al vele jaren zo dat er een aantal deelnemers uit Someren-Heide bij dit solisten concours hun opwachting voor de jury maken. Deze keer waren dat Belle v.d. Mortel, Marije Amting, Teun Nagel en Stijn Boerekamp.
Het is zonder meer al een hele prestatie om daar zo maar alleen op het podium te gaan staan, met alle blikken vanuit de zaal op je gericht, en dan nog te proberen om je solo zo goed mogelijk uit te voeren voor een zeer kritische jury. Onze solisten wisten het er wederom prima vanaf te brengen.
Wie minimaal 83 punten haalt mag automatisch meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen, en kan van daaruit uitgenodigd worden voor de Nederlandse Kampioens wedstrijd. Een resultaat van minimaal 85 punten betekent een direct deelnameticket voor het Nederlands Kampioenschap.

De  resultaten die door de deelnemers van onze slagwerkgroep werden behaald zijn als volgt:

Belle v.d. Mortel op Marimba, solo: Bagamoyo van Ivo Weijmans . — 84 pnt, 1e prijs.

Marije Amting op Kleine trom, solo: Flam Game van Gert Bomhof . — 85 pnt, 1e prijs.

Teun Nagel op Kleine trom, solo: Back her again van Frank Rademakers. — 82 pnt, 1e prijs.

Stijn Boerekamp op Multi Percussion, solo: Cassablanca van Leon Camp. — 83 pnt, 1e prijs.

Marije mag dus direct meedoen aan het Nederlands kampioenschap en Belle en Stijn kunnen zich via de Brabantse Kampioens wedstrijd nog plaatsen voor de Nederlands Kampioenschappen. Teun behaalde een dikke 1e prijs.

We zijn als vereniging erg trots op de prestaties van deze vier jonge slagwerkers uit Someren- Heide.

Naar foto album.....